A Lake District: Complete Guide to angol Lakes

Posted on

A Lake District: Complete Guide to angol Lakes
A Lake District, Anglia északnyugati részén, egy hatalmas nemzeti park, faragott ki gleccserek mintegy 15.000 évvel ezelőtt; 885 négyzet mérföld, ez majdnem akkora, mint Rhode Island.

Ez már egy idegenforgalmi központja mintegy 300 éve, így ez az egyik legrégibb és legkorábban nyaralóhelyek a világon. Ha emlékszik Wordsworth verse Nárciszok osztályos iskola – „vándoroltam magányos, mint egy felhő …” tudod, az egyik – akkor már elképzeltem egy Lakeland táj. Te beleszeret Beatrix Potter “Tales of Peter Rabbit” és az ő öntött állati karaktereket – Jemima Puddle-Duck, Mrs. Tiggy-Winkle, Mókus Nutkin, Benjamin Bunny? Akkor már lépett a világ az angol tavak.

De ezek a szelíd táj csak egy része a Lake District fellebbezését. Ugyancsak Anglia egyedüli igazi hegyi térségben, éles, magas csúcsok, kihívást hágókon, mély, sötét változékony vizek, híres hegyi séták és dicsőséges hegy látható.

Legfontosabb tényeket a Lake District

A terület négy hegyek magasabb, mint 3000 láb, köztük Anglia legmagasabb, Scafell Pike. A csuka, közel 3209 láb tartják az egyik legnehezebb az Egyesült Királyság magas csúcsok pontosan elérni. A 50 tavak és tengerszemek (kicsi, nagy tavak körül hegy cirques) közé Anglia legnagyobb és legmélyebb. Windermere , a viktoriánus játszótér, Anglia legnagyobb természetes tó 10.56 mérföld hosszú, egy mérföld széles és körülbelül 220 láb mély. Wastwater , Anglia legmélyebb tava gyakran le félelmetes.

Ez egy felszíni 200 láb tengerszint felett, és egy 50 alsó láb tengerszint alatt. A tó egyik legimpozánsabb jellemzője, azonban a kavicsos lejtőkön egyik oldala mentén néven a lejtők. Úgy emelkedik a padlóról a tó, hogy a gyakran havas feletti magassága felülete közel 2000 láb.

A Turizmus története a Lake District

A 17. század végén, a rettenthetetlen hölgy diarest Celia Fiennes lovagolt oldalsó nyereg keresztül minden megye Angliában járt a tavak és írt róluk. 1698-ban írta le a környékén a kulcs Lake District helységben Kendall, hogy „nagyon gazdag jó Land Zárt-Kis kerek zöld dombok virágzó Wth Corn és a fű zöld és friss ..” Az ő kortárs, Daniel Defoe, kevésbé volt nyűgözve. Meglátogatta a korai 1700-as években, és nevezte el a területet „a legvadabb, leginkább kopár és félelmetes minden, amit átkelt Angliában”.

Változnak az idők és az ízlés változik. Végére a 18. században, forradalmak és felkelések Európában azt jelentette, hogy a gazdag brit és az észak-amerikai gyarmati utazók jóval kevésbé érdekli csinál a hagyományos Grand Tour európai fővárosokban. Ugyanakkor, költők Wordsworth, Coleridge Southey és arra ébreszt az emberek érdeklődését a szépség, a tavak. Az első útmutató könyvet írt 1778-ban, és mire Wordsworth megírta saját útikönyvet 1820-ban, a viktoriánus és a jómódú iparosok Manchester arra summering a tiszta, friss levegő, a tavak.

1847-ben a vasút elérte Windermere-tótól és számos más Lakeland úticél. Nincs idő egyáltalán, daytrippers a Manchester, Liverpool és a Newcastle is árvíz. Windermere volt az első, a tavak fejlett turisztikai és még ma is a legnépszerűbb és a legegyszerűbb, hogy látogassa meg.

Az átjárók, a Lake District

Bár a Lake District Anglia legsűrűbben lakott nemzeti park, nincsenek városok, illetve a nagyvárosok belül sem úttól útvonalak trhough azt. Az M6-os autópálya szoknyák keleti szélén a nemzeti park, és átmegy, vagy annak közelében, ezek a regionális átjáró városokban:

  • Kendal : A Lake District Nemzeti Park és a Yorkshire Dales Nemzeti Park ül egymás mellett a térképen, mint egy pár zöld tüdeje. Kendal van közöttük – kb ahol a szegycsont lenne – csak kívülről mindkét parkba. Ez nagy és élénk mezőváros nagyon jó modern bevásárló legalább egy tucat kis bevásárló központok és a színes, heti kétszeri szabadtéri piacokon (minden szerdán és szombaton a piacon), és a napi fedett piacot (minden hétfőtől szombatig), az emeleten a Westmoreland Bevásárlóközpont. Van még egy havi termelői piac, amely kitölti a város piaci standokon az utolsó péntekén minden hónapban. Ha úgy dönt, hogy a base magad Kendal, van egy jó választás a szállodák és éttermek és gördülő menetrend a fesztiválok, rendezvények és családi aktivitásukat. Amíg vannak, vegye fel néhány Kendal Mint Cake , a város híres a magas energia édes, ismert hegymászók és a szurkolók a nagy szabadban az egész világon.
  • Penrith Ez a város, a Eden Valley, csak kívül a Nemzeti Park északkeleti, ismert romjai masszív vár épült, a 14. században a Neville család. Évszázadokkal később, Ann Neville házas Richard, Gloucester hercege, aki megfordult Penrith Castle az ő luxusrezidencia North. Uralkodása a király rövid életű; ő volt a hírhedt Yorkist király, Richard III. Nem messze, akkor látogasson el a két újkőkori henges, Mayburgh Henge és Arthur király kerekasztala , mind az ellátás angol örökség.
  • Carlisle Egy kis város északi részén a Nemzeti Park, Carlisle a megye székhelye Cumbria és a nyugati végén Hadrianus-fal, a 12. századi vár épült, Hódító Vilmos fia, William Rufus őrizte a határt Skócia és Anglia között több mint 900 éves. A város is látványos 12. századi katedrálist és a maradványait egy katonai citadella által épített Henry VIII .

Belül a Lake District Nemzeti Park, Keswick (ejtsd Kezzik ) élén Derwentwaterre és Windermere , a legnagyobb városok jó lehetőség vásárlásra, turisztikai információk és szálláshelyek.

Fell Séta a Lakeland Fells

Fell séta, messze a legnépszerűbb – és talán a leginkább megerőltető és challenging- aktivitás a Lake District. Hangok, a neve, mint egy nagyon finom időtöltés. nem igaz. Ne tévesszen meg. A szó esett származik óészaki szó Fjäll hegyi – valószínűleg hozott át a vikingek vagy a dánok. És míg egyes esett séták szerény felfelé emelkedése a pár száz láb, sok hosszú és nehéz felmászik területeken kavics vagy hegygerincek mentén. De mivel a Lakeland Fells gyakorlatilag csupasz és elnököl hatalmas, U alakú völgyek, a jutalom, hogy megpróbáljanak a legkeményebb esett séták gyönyörű kilátást.

Annak ellenére, hogy az angol tavak már turisták által látogatott több mint 300 éve, a népszerűsége esett séta egy viszonylag új jelenség. És ez mind le Alfred Wainwright, a Lancashire könyvelő és köztisztviselő íze hosszú sétaút.

Között 1952-ben és 1966-ban, Wainwright, sokak szerint az apja esett a gyaloglás, meghatározott járni minden 214 Lake District Peaks és írok róluk hét, óvatosan, kézzel írt és illusztrált gyalogos útmutatók. Ezek a könyvek váltak klasszikus brit. A 2007 nyarán, hogy jelölje meg a centenery a Wainwright születésének hatmillió ember nézte a BBC2 Series Wainwright Walks. Séta Wainwright nyomában nyit néhány, a legjobb útvonalak és nézetek a tavak. A legjobb módja, hogy megtalálják felülnézetben az, hogy a kezét térfogatra Wainwright Képi útmutatók a Lakeland Fells , vagy egy könyvet a átiratai a podcastok, nyolc Lakeland Walks .

Akkor talán meg szórólapok alapján Wainwright sétál a Nemzeti Park információs központok. Keressen egy lista róluk itt.

Több szabadtéri tevékenységek a Lake District

Horgászás – A folyók és tavak ezen a területen tárolják a sebes pisztráng, a lazac és tengeri pisztráng. Mint a legtöbb része az Egyesült Királyság, a halászati jogok és a halászati engedélyek által vezérelt különböző helyi halászat és horgászat egyesületek. Van egy lista a hasznos szervezetek, köztük több horgászati szervezetek, a halászati oldalon a Nemzeti Park honlapján . Vagy kérdezze meg a szálláshely megszervezéséhez halászat a saját területén. Sok gondoskodik halászati útmutatók során Ön lazac szezonban.

Szokatlanul az Egyesült Királyságban, ahol szinte valamennyi halászati és horgászati szigorúan ellenőrzött földesúri és egyéb hatóságok, akkor hal ingyen Windermere Ullswater és Coniston Water. De szüksége lesz egy rúd halászati engedély, amelyet a Környezetvédelmi Ügynökség egy nap, nyolc napon vagy egy év. Akkor vegyél egy rúd halászati engedély online itt.

Úszás – Kültéri, édesvizű medencével, az úgynevezett vad úszás az Egyesült Királyságban, engedélyezett összes tavak kivételével Ennerdale Víz, Haweswater és Thirlmere .. Ne feledje azonban, hogy a víz nagyon hideg, még a meleg nyári időjárás, néhány úszók szívesebben viselnek nedves lakosztállyal rendelkezik. Emellett egyes tavak, mint a Windermere és Derwentwaterre is sok konkurens hajóforgalom. A legbiztonságosabb az úszás a csendesebb tavak: Bassenthwaite, Buttermere, CRUMMOCK Víz, Grasmere, Loweswater, Rydal víz és Abfallbehaelter víz.

Hajózás – kenu, rafting, evezés és csónakázni mind népszerű a tavak kalandok kezdve tárlatvezetésekkel és kezdők, hogy egyszerű hajót bérlő a tapasztaltabb látogató. Hajó bérlő, tárlatvezetésekkel és tanulságok lehet elhelyezni a Nemzeti Park központok  Brockhole-ban és Coniston . Hawk 20 vitorlás gumicsónakok is rendelkezésre áll, a tapasztalt hajósok a Coniston.

Kerékpározás – Egyszerű kerékpárutak, csendes sávok és kalandos hegyikerékpáros tarkított keresztül a Lake District Nemzeti Park. Trail útmutatók állnak rendelkezésre a Nemzeti Park Központok és kerékpár kölcsönzés is megoldható a Coniston központ.

Hajózás a Lakeland pároló

Nem kell, hogy egy tevékenység nyaralás fan élvezni, hogy a víz a tavak. A viktoriánus biztosan voltak a táj, mint a vízi sportok, amikor ezen a területen kifejlesztett egy nyaralási célpont. Az általuk választott volt élvezi a tavak volt megvásárolható cirkál egy nagy gőzös, vagy egy kisebb gőzhajtású hajó vagy dob. Jó néhány ilyen viktoriánus cirkálók lettek felújítva az elmúlt években, és hogy az utasok a tavak évben. Itt, hol található a legjobb:

  • Windermere-tó Hajóutak – A társaság a flotta 16 hajó , beleértve a felújított viktoriánus Steamers, hordozására képes több mint 500 utas és a kis vintage motor indít rendelkezésre magán kölcsönözni. Működnek évben a hajóutak számos különböző indulási pontot Windermere.
  • Ullswater Gőzölők – Ez a vállalat öt történelmi hajók . Működnek évben, és lehetőség van arra, hogy a fedélzetre, és kiszállnak a különböző ütközők, menetrendek lehetővé teszi.
  • A Steam Yacht Gondola a Coniston Water egy felújított gőz jacht által működtetett National Trust. Ez a víz a március 24-október 31-utak le kell foglalni előre. Az ütemezési és az árak.

irodalmi Lakeland

William Wordsworth Lake District
A tavak kapcsolódnak jó néhány angol írókra attrakciókkal hozzájuk kapcsolódó látogatható. William Wordsworth született Cockermouth, csak kívül a nemzeti park. Wordsworth gyermekkori otthoni és kerti most tulajdonosa a National Trust és úgy vannak elhelyezve, hogy a látogatók megnézhetik, hogyan élt a család. Dove Cottage , Grasmere, ahol írta néhány a legnagyobb munka és nyitva áll a nyilvánosság számára a Wordsworth Trust. És ha a tavak a kora tavasszal, márciusban és áprilisban, keresse meg a mezők vad nárciszok táncol a szél körül Ullswater.

Ők azok, akik inspirálták Wordsworth legnépszerűbb vers, „Jártam magányos, mint egy felhő”, általában csak nevezzük nárciszok. Szerint a Wordsworth Trust, ez a legnépszerűbb vers az angol nyelvet.

Népszerű gyermekek szerző, Beatrix Potter, beleszeretett a Lake District, és fontos, hogy megőrizzék a számos hagyományos gazdálkodási módszerek és fajtájú juhok. Ő élt és dolgozott körül Windermere. Akkor látogasson Hill Top, ahol sok meséit íródtak, és látni az eredeti mű a Beatrix Potter Gallery , egy 17. századi ház által fenntartott National Trust.

Tovább gyermekek szerző, Arthur Ransome, alapja a gyermekei kalandregény, Fecskék és amazonok o n a sziget olyan Coniston Water. Ha veszel egy csónakot a tavon akkor próbálja kitalálni, melyik sziget volt. Vagy akkor látogasson el a Ruskin Múzeum, Coniston , hogy a vitorlás csónak Mavis – teljes centerboard – ihlette a történetet.

Amikor megy a Lake District

Summers zsúfoltak a Lake District. Kevés utak és azok szűk, és a szél a völgyek és hágók, így a forgalom is valós probléma lesz júliusban és augusztusban. Menj, ha lehet, tavasszal vagy ősszel, amikor a színe a táj a legjobb.

Winter is megvan a maga varázsa – kevés hó, kivéve a legmagasabb talaj és a tavak általában nem fagyasztható. Gőzölők on Lake Windermere és Ullswater körutazás egész évben.

Ne feledje azonban, hogy a téli esett a járás csak jól felszerelt túrázók rengeteg tapasztalattal. Néhány nagyobb közúti bérletek behagy télen.