Skip to main content

Acces ușor, Fares mai ieftine pe Singapore Autobuze și MRT System

Cum EZ-Link carduri Let You Travel în Singapore simplu avantajos

Acces ușor, Fares mai ieftine pe Singapore Autobuze și MRT System

Noțiuni de bază în jurul valorii de Singapore este incredibil de ușor – și surprinzător de ieftin.

Sistemul Singapore MRT (metrou ușor) merge aproape peste tot pe insulă. Sistemul său de autobuz este ușor de înțeles și de plimbare. Și autobuzul și MRT folosi un singur sistem, plata contactless: cardul EZ-Link.

Dacă ați folosit cardul Octopus Hong Kong-ului înainte, folosind EZ-Link este o joacă de copil: de îndată ce vă pas pe un autobuz, sau înainte de a putea intra în platforma de MRT, trebuie doar să atingeți cartela pe un panou la intrare. Pe măsură ce debarce din autobuz sau de a părăsi o platformă MRT, atingeți un alt panou pentru a finaliza tranzacția.

(Rețineți: Dacă vă neglijați să apăsați pe măsură ce ieșiți din autobuz sau platforma MRT, vi se va percepe tariful maxim unic.)

Cardul EZ-Link are un sold stocat care este debitat automat pe măsură ce apăsați cartela de pe panourile. Cardul are o valoare de 10 SGD în ea atunci când îl cumpărați; puteți încărca periodic ( „top up“) , valoare nouă pe ea atunci când executați scăzut. (Mai multe informații despre moneda locală aici: Singapore Money .)

EZ-Link este un card de contact, astfel încât să nu trebuie să-l fi încadrate în orice receptor pentru ca acesta să funcționeze – trebuie doar să țineți cardul împotriva panoului, iar soldul este dedusă în mod automat de către sistem.

Mulți Singaporeans nu iau nici cardul din portofel mai; cardul poate fi „citit“ de către panoul , chiar dacă este în interiorul portofel. (Cardul ar trebui să fie destul de aproape de suprafața din portofel pentru ca aceasta să funcționeze, deși!)

Economii. Cardul EZ-Link iese mai ieftin decât utilizarea de schimbare, presupunând că tu stai în Singapore suficient de mult pentru a compensa pentru SGD 5 taxa nerambursabil pentru card. În medie, folosind un card EZ-Link costă în jur de 0,17 SGD mai puțin per călătorie în comparație cu utilizarea de numerar; acest lucru se adaugă pe măsură ce face mai multe călătorii , folosind sistemul de transport public din Singapore.

Utilizatorii de carduri EZ-Link sunt , de asemenea , având în vedere o sumă suplimentară SGD 0,25 reducere atunci când se transferă între un autobuz și un MRT sau vice-versa. Aceste motive sunt motivul pentru obtinerea unui card EZ-Link este o parte esențială a Supravietuitor Singapore pe un buget .

Aceste economii nu sunt utilizați de mult, dacă nu stau suficient de mult pentru a utiliza sistemul de transport public în mod regulat; ca SGD 5 din costul cardului este nerambursabil, s-ar putea economisi mai mulți bani dacă utilizați în numerar în timpul sejurului două până la trei zile în Singapore.

Comoditate. Cu un card EZ-Link, nu aveți nevoie să știe cât de mult costurile de tarifare din loc în loc; sistemul total doar deduce din soldul cardului ca te duci de-a lungul. Dacă soldul cardului dvs. devine prea mic, cititorul de card va clipi verde-chihlimbar atunci când glisați cartela peste ea.

Fără un card EZ-Link, va trebui să efectueze o mulțime de schimbare de rezervă în timp ce călătoriți; autobuze acceptă numai schimbarea exactă, și va trebui să stea la cozi pentru un bilet de fiecare dată când introduceți o stație de MRT.

Cumpărarea unui card EZ-Link

Puteți achiziționa un card EZ-Link peste tejghea la orice stație de MRT, de transfer cu autobuzul, sau 7-Eleven din Singapore. Costurile de card EZ-Link 15 SGD – SGD 5 acoperă costul cardului (și este nerambursabil), iar SGD 10 este o sumă consumabil care trebuie să fie „completat“ ca și carte rulează mici.

Cardul nu va funcționa în cazul în care valoarea stocată scade la mai puțin de 3 SGD; puteți adăuga valoare cardului la orice stație de MRT, schimbul de autobuz sau magazin 7-Eleven. Cardul poate stoca o valoare maximă de 500 SGD.

Singapore Tourist Pass

Pentru layovers sau sejururi scurte în caz contrar într-adevăr, o Singapore Tourist Pass este o alternativa potrivita pentru carduri EZ-Link. Este un card fără contact cu valoare stocată cu două avantaje semnificative față de cartela EZ-Link:

  • Utilizarea nelimitată, cu un avertisment: The Pass este o trecere pe tot parcursul zilei: nu te taxat pentru fiecare călătorie, dar puteți utiliza cartela cât de des doriți în jurul valorii de sistemul de transport public din Singapore, în funcție de durata de timp alocat cardul. Singapore Tourist Pass vine în variante de una, două și trei zile, care expiră atunci când ultimul autobuz sau de tren merge acasă , la sfârșitul zilei. Iată avertismentul: plimbari pe servicii premium și de autobuz de nișă nu sunt permise.
  • Returnability: esti taxat un rambursabilă SGD 10 de depozit pe Tourist Pass, în loc de nerambursabil SGD 5 perceput de carduri regulate EZ-Link. Când vă întoarceți cardul în termen de cinci zile de la cumpararea acestuia, veți obține înapoi depozitul.
  • Freebies turistice: utilizatorii Tourist Pass obține acces exclusiv la promo – uri oferite de anumiți comercianți Singapore, restaurante și alte destinații turistice Singapore .

Singapore Tourist Pass costă SGD 18, SGD 26 și SGD 34 pentru una, două, și trece de trei zile, respectiv. Pretul include un rambursabil SGD 10 de depozit, care va fi returnat odată ce aduceți înapoi cardul în termen de cinci zile de la data emiterii.

Pentru mai multe informații despre Singapore Tourist Pass (inclusiv informații despre unde să le cumpere ), vizitați site – ul lor oficial: Singapore Tourist Pass .

Pentru a da seama cum să obțineți de la punctul A la B în Singapore, utilizați GoThere.SG , o căutare de intrare-limbaj simplu pentru a obține o detaliere a călătoriei cu trenul-autobuz combinat (cu o gamă de cea mai rapidă sau mai mic traseu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *