Acht Singapore Festivals moet je niet missen

Posted on

Acht Singapore Festivals moet je niet missen

Singapore is een relatief jong land, samen genaaid van radicaal verschillende rassen en culturen. Geen wonder dat hun vakantie zijn ook heel divers!

Zowel de religieuze feestdagen en wereldlijke feesten vinden plaats in Singapore, en de gasten worden aangemoedigd om deel te nemen aan een van hen, maakt niet uit wat je bepaalde religieuze of culturele trouw. Tijdens religieuze / culturele vakantie, Singapore etnische enclaves te zetten in helder verlichte,-bazaar gevoerd feestelijke zones; voor meer seculiere festiviteiten, de activiteiten vinden plaats rondom het eiland.

Chinees Nieuwjaar is Singapore vakantie hoogtepunt, gevierd met verve door Chinese etnische meerderheid van Singapore. (In 2019, Chinees Nieuwjaar begint op 5 februari .)

Chinese families bij elkaar te krijgen voor familiebijeenkomsten, het geven van “Hong Bao” (enveloppen van contant geld) ongehuwde familieleden, en inhalen.

Bezoek Singapore Chinatown etnische enclave straten verlicht met lantaarns en vuurwerk te vinden: de hele wijk wordt een groot winkelcentrum bazaar. (Lees meer over Winkelen in Chinatown, Singapore.)

Kijk voor twee belangrijke evenementen die plaatsvinden tijdens het Chinese Nieuwjaar – de Chingay Parade, een optocht die plaatsvindt langs de paddock naast de Singapore Flyer; en de rivier de Hong Bao, explosie van plezier, spelletjes en eten Esplanade Park. Elders rond Chinatown, bekijk dan de feestelijke Straat Bazaars en ‘s avonds shows die plaatsvinden alleen rond deze speciale vakantie.


Singapore Tamil bevolking eert de hindoe-god Subramaniam op Thaipusam. Liefhebbers ondernemen spectaculaire offers aan gunst te winnen met Subramaniam, zoals het dragen van de kavadi: een draagbare altaar met 108 metalen spiesen geplakt door de huid aan de toegewijde bevestigd!

Deze liefhebbers kunnen worden gezien in de traditionele strijdwagen processie die begint bij de Sri Srinivasa Perumal Tempel in Serangoon Road, over te gaan tot de Layan Sithi Vinayagar Tempel in Keong Siak Road.

Thaipusam is een beweegbaar feest ten opzichte van de Gregoriaanse kalender: in 2019, het vindt plaats op 21 januari .


Hari Raya Puasa markeert het einde van de vasten seizoen van de Ramadan, en is de meest gretig gevierd islamitische vakantie in Singapore. (In 2019, hij vindt plaats op de avond van 4 juni .)

De actie is gecentreerd vooral rond de Arabische / Maleise etnische enclave van Kampong Glam: straat bazaars er een breed scala van Maleis eten serveren aan de vooravond van Hari Raya Puasa, een heerlijke breken van het vasten voor vele hongerige Singaporezen.

In de ochtend, Moslims verzamelen bij de moskee om te bidden, houd dan reünies met gezinnen in gloednieuwe kleren. De historische gebouwen rond Kampong Glam zijn feestelijk versierd voor de gelegenheid, en hotels en restaurants in de omgeving weg te geven speciale Hari Raya-themed aanbiedingen voor zowel toeristen als de lokale bevolking!

De viering is geen zuiver islamitische evenement – het is steeds populairder geworden voor niet-moslim vrienden uit te nodigen in een huishouden te helpen vieren de dag.

4. Singapore Food Festival: Venters en Fine Dining Unite

Singapore Food Festival
Singapore is voedsel-mad het hele jaar door – en dit komt tot een hoogtepunt op de Singapore Food Festival, een jaarlijks evenement gehouden alle juli .

solide culinaire erfgoed van Singapore staat centraal tijdens de Food Festival, met lokale en internationale chefs tonen hun mad skillz op podia in het hele eiland. Culinaire workshops, thema-food-evenementen, kookwedstrijden en lezingen van opmerkelijke chefs introduceren bezoekers om te genieten van smaken van over de hele wereld.

De Singapore Hawker feest trekt de meeste van Singapore top kraampjes op één plaats, sparen toeristen de moeite van het zwerven over het hele eiland om ze allemaal te proberen. Hawker tarief zal worden geserveerd, maar ook gerechten uit de beste chef-koks van het eiland, in een evenement genaamd Streat – diners zullen worden uitgedaagd om te beslissen welke is beter!

Zelfs als je geen speciale evenementen van de Food Festival bij te wonen, zult u niet worden weggelaten: restaurants en winkels bieden geweldige aanbiedingen op eten in deze tijd van het jaar, dus opeten!


Hungry Ghost Festival kalmeert de geesten die (taoïsten geloven) ieder jaar de aarde zwerven voor een maand. (In 2019, hij begint op 15 augustus ) Deze geesten zijn gemakkelijk gestild met traditionele Chinese opera’s en extravagante feesten, allemaal buiten gehouden in het publieke zicht.

Het festival is uitgegroeid tot een volwaardige viering van de traditionele Chinese cultuur, met optredens van de Chinese amusement overal, vermengd met de altijd aanwezige geur van wierookstokjes branden in de voorkant van de kleine altaren. Gezinnen zullen papier ambachten branden in de vorm van moderne items (auto’s, geld, flatgebouwen) voor gebruik van hun voorouders.

Een ding dat je niet in Singapore te zien tijdens Hungry Ghost maand: zakelijke deals. De Chinezen geloven dat men niet mag reizen of om belangrijke zakelijke beslissingen in deze tijd, want dat zal worden hof pech!

Grand Prix van Singapore
Elke september , Singapore duurt Grand Prix de straat op! 3.14-mijl Formula One route van het land is gecentreerd rond de moderne wijk van Marina Bay, dendert rond enkele van Singapore’s meest bekende toeristische plekken, en vindt plaats in de nacht (de eerste keer dat dit mocht optreden).

U kunt kijken op de races van een sports bar, maar er gaat niets boven een zetel in de tribunes, met oorkappen om te waken tegen het oorverdovende gehuil van de auto’s voorbij razen. Formule-one fans hebben nu een schat aan mogelijkheden voor zover zitplaatsen betreft, afhankelijk van uw budget.

De Singapore F1-race wint ook bekendheid als popmuziek gebeurtenis, zoals de organisatoren brengen in een duizelingwekkend aanbod van muzikaal talent aan het publiek te vermaken tussen de rondes te houden. 2016 De serie bestaat uit Adam Lambert, Pentatonix en Kylie Minogue.

7. Deepavali: Little India Partijen omlaag


Singapore Hindoe-gemeenschap viert Deepavali (ook bekend bij de rest van de wereld als Diwali ) om de overwinning van Heer Krishna op het kwaad te herdenken. Deepavali is het begin van het Indiase nieuwe jaar (in 2019, zal het plaats op 27 oktober te nemen ), en wordt voornamelijk gevierd in Little India.

Als New Year vieringen van andere godsdiensten in de regio, Hindoes vieren het seizoen door te oordelen familiereünies, het gooien van “open house” partijen, die open-air markten, en de afwikkeling van schulden. Huizen zijn versierd met vloer art ( kolam ), klatergoud, en mango bladeren. Kinderen licht sterretjes, en rijen van olielampen in het huis zijn geplaatst om het licht van goedheid in het huishouden te brengen.

De markten in Little India zijn de beste plek voor bezoekers om in de Deepavali stemming. Serangoon Road komt tot leven met bazaars en culturele optredens de hele maand oktober. Little India’s Campbell Lane wordt georganiseerd in een straat bazaar verkoop van Indian diversen, van specerijen tot Saris. En de Deepavali Street Parade transformeert Little India in het eiland heetste party scene.

Little India gloeit met bogen van briljante lichten, en Serangoon Road komt tot leven met bazaars en culturele optredens de hele maand oktober. De “light-up” van Serangoon Road is mooi om te zien, met name het traject tussen Sungei Road en Lavendel Street.

Singapore kersttijd strekt zich uit tot meer dan zes weken, te beginnen in november , wanneer de Orchard Road winkelgebied initieert een kleurrijke Christmas Light-Up; en eindigend met de viering van het Nieuwjaar in Marina Bay.

De kerstviering op het eiland zijn een winkelparadijs droom – uitgebreide mall uur aansporen shoppers naar nieuwe hoogten van overtollige, geduwd door nieuwe winkels promoties links en rechts.

Rond eind december maakt plaats voor het nieuwe jaar, partijen uit te breken om het in de ring, van de immer populaire ZoukOut aan de Marina Bay New Year Party die culmineert in het vrijgeven van duizenden “Wishing Spheres” in het water van de baai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *