Skip to main content

Adevărul despre Thailanda sezonul ploios

 Adevărul despre Thailanda sezonul ploios

Puteți călători în Thailanda în timpul sezonului ploios și sunt șanse veți avea o vacanta mare, dar să fie pregătiți pentru nori, ploile și, cel mai rău caz, eventualele perturbări grave în planurile de călătorie. Cele mai multe dintre Thailanda și Asia de Sud este umed pentru aproape jumătate din an între iunie și octombrie.

Cât de des se ploaie și Care e ploaie place?

În Bangkok, Phuket și Chiang Mai, când plouă foarte frecvent (aproape în fiecare zi), în timpul sezonului ploios, deși rareori plouă toată ziua. Furtuni în această parte a lumii poate fi intensă, cu ploile foarte grele, tunet puternic și o mulțime de fulgere. Downpours apar de obicei, în după-amiaza târziu sau seara devreme, deși o face uneori ploaie dimineața, de asemenea. Chiar și atunci când nu plouă, cerul sunt de multe ori acoperit de nori, iar aerul poate fi foarte umed.

Inunda comun?

Da. Inundațiile se întâmplă în Thailanda în fiecare an, deși nu întotdeauna în zone care sunt populare cu turisti. Părți din Bangkok suferă întotdeauna cel puțin minore inundații în timpul sezonului ploios. Thailanda de Sud inundațiile sunt destul de severe ca locuitorii sunt adesea alungați din casele lor.

Ce este un Monsoon?

sezonul ploios din Thailanda coincide cu regiune sezonul musonic umed și de multe ori veți auzi oameni se referă la sezonul de sezon și musonic ploios interschimbabil. Deși musonului cuvântul evocă imagini ale deploile intense, termenul se referă de fapt la un model de vânt sezonier, care trage umezeala din Oceanul Indian către continentul asiatic, nu vremea umedă, care îl însoțește adesea.

Călătorește în timpul sezonului ploios mai ieftin?

Da. Este cu siguranta mai ieftin decât călătoresc în timpul sezonului de vârf, și în funcție de itinerariul, ai putea salva la fel de mult ca 50% off de prețuri hoteliere sezonul rece. Veți vedea, de asemenea, mai putine altor calatori.

Va sezonul ploios îmi afectează Planurile de călătorie?

Ar putea. În funcție de locul în care sunteți în vizită, sezonul ploios ar putea avea nici un impact asupra planurilor de călătorie la toate. Dar ar putea, de asemenea, ruina complet vacanta ta. inundații sezoniere și unele furtuni deosebit de intens în ultimii ani au cauzat probleme majore nu numai pentru turiști, ci pentru cei care locuiesc în țară, de asemenea. În martie 2011, Koh Tao si Koh Pha Ngan au fost evacuate din cauza ploilor intense (iar acest lucru nu a fost chiar și în timpul sezonului ploios). Rezidenții și turiști au fost transportate prin intermediul portavion pe continent și, în timp ce ar putea fi o aventură distractiv în sine, nu e nimic distractiv despre a fi prins pe o insulă în timp ce așteaptă ca cineva să vină de salvare tine.

În luna octombrie a anului 2011, părți din Thailanda experimentat unele dintre cele mai grave inundații din ultimele decenii. O mare parte din provincia Ayutthaya a fost sub apă și, deși principala atracție turistică din provincie, ruinele fostei capitale, au fost în mare parte neafectat, o mare parte din zona înconjurătoare a fost inundată și rute de transport au fost, de asemenea, închise de zile. Chiar și unele porțiuni de autostrăzi principale la nord de Bangkok, au fost închise.

In ciuda acestor evenimente, mii de turiști călătoresc în Thailanda în timpul sezonului ploios în fiecare an, iar marea majoritate nu se vor găsi pe mare sau salvat de trecere prin vad prin apa până la genunchi în timp ce vizionează artefacte. Dacă poate fi flexibil și doriți să profite de prețuri mai mici și mulțimile mai mici, ar putea fi în valoare de risc. Dacă sunteți de planificare o dată într-o vacanță de viață sau dacă sunteți călătoresc în Thailanda pentru a petrece cel mai mult timp pe plaja, va fi, probabil, mai fericit vine fie în timpul sezonului cald sau în timpul sezonului rece.

Sezonul rece nu este „rece“, atât de mult ca nu doar opresiv fierbinte și în termeni de vreme, este cel mai bun timp absolut pentru a vizita Thailanda. În timp ce cea mai mare parte a anului întreaga țară se simte lipicios și cald, în timpul sezonului rece este doar plăcut și confortabil, dar încă suficient de cald pentru a se bucura de plaje și insule. În cazul în care acest lucru este important pentru tine, planificați o vacanță în Thailanda, între sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii februarie.

Există Oriunde I pot vizita în timpul sezonului ploios?

Da. Cap pentru Samui, Koh Pha Ngan sau Koh Tao. Acesta nu va fi complet uscat, dar devine semnificativ mai puțin de ploaie în timpul sezonului ploios decât restul țării. Deși sezoane Thailanda tind să fie consecvente în întreaga țară, Arhipelagul Samui, în partea de vest a Golful Thailandei, are un sezon ploios ușor diferit și cele mai multe precipitații are loc între lunile octombrie și ianuarie. Deci, dacă doriți să călătorească în Thailanda între iunie și octombrie, insulele din regiune sunt o alternativă bună.

Samui nu este complet uscat în restul sezonului ploios al țării, deși, astfel încât s-ar putea întâlni cer acoperit de nori, precipitații și un pic echitabil de umiditate. Desigur, insulele adiacente Samui au fost scena unora dintre cele mai grave ploi în afara sezonului și inundă țara a văzut într-o vreme în 2011, astfel încât nu există garanții atunci când vine vorba de vreme!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *