Ali lahko obiskovalci uporabljati Free UK zdravstvene storitve?

Posted on

 Ali lahko obiskovalci uporabljati Free UK zdravstvene storitve?

Kaj se zgodi, če se kot obiskovalec, morate zdravnika v Veliki Britaniji?

Lahko dobite brezplačno zdravstveno oskrbo v okviru National Health Service (NHS) ?

Odgovor na to enostavno vprašanje je mogoče, vendar pa verjetno ne. Zapleteno je.

Prebivalci v Veliki Britaniji in nekaterih drugih , opredeljenih z zapletenimi pravili, imajo prost dostop do nekaterih ravneh zdravstvenih storitev, ki jih NZS dostavljene. Nacionalna zdravstvena Seznam teh držav zunaj EU z vzajemnimi sporazumi o zdravstvenih – in omejitev teh sporazumov – je kratka. Morda boste morali plačati za priseljevanje Health Service doplačilo (IHS) potrdilo, če se prijavljate za bivanje v Veliki Britaniji več kot šest mesecev. Preverite izjeme od te doplačilo tukaj.

Če ste kratkoročno obiskovalec, iz držav zunaj EU, samo v Veliki Britaniji na dopustu, lahko imajo dostop do nekaterih od teh storitev preveč. Toda pravila, s katerim bi preprečili zdravstveni turizem – prihaja v Združenem kraljestvu za brezplačno zdravljenje – pomeni, da boste še vedno morali potovati zdravstveno zavarovanje in običajno morali plačati za večino ne-nujne zdravstvene in zobozdravstvene storitve.

Novi zdravstveni Doplačila za študente in zaposlene

Naenkrat, študenti o dolgoročnih predmetov – na primer univerzitetnih programih – so bile in zaposlenih tujih podjetij, ki delajo v Veliki Britaniji zajete brezplačne NZS storitev. Toda nova pravila je začela veljati aprila 2015 zahteva plačilo dodatne dajatve zdravstvenega 200 £ na leto (150 £ na leto za študente).
Doplačilo je uvedena, ko se uporabljajo za študenta ali delovni vizum in ga je treba plačati vnaprej (za kritje vsako leto svojega bivanja) v svoji vlogi. 
Če ste študent obiskuje 3-letni univerzitetni študij, ali zaposlen v družbi, o dodelitvi več let, stane doplačilo manj kot potovalnega zdravstvenega zavarovanja za isto obdobje. Ko je doplačilo izplača, boste zajeti prostih NZS storitev na enak način kot britanski predmetov in stalnih prebivalcev.

nujno zdravljenje je prost

Če imate nesrečo ali potrebujejo nujno medicinsko pomoč, boste dobili, da je zdravljenje brezplačno, ne glede na vašo narodnost ali kraj stalnega prebivališča, tako dolgo, kot je to nujno zdravljenje dostavi na:

 • primarni objekt za nego ali v pisarni splošnega zdravnika je, znan kot kirurgijo GP je
 • bolnišnica urgenci, ki se imenuje po nezgodah in v sili (A & E) ali nezgode v bolnišnici v Veliki Britaniji
 • Sprehod-v center, ki zagotavlja storitve, podobne urgenco.

Ta storitev velja samo za nujne razmere. Ko ste sprejeti v bolnišnico – tudi za operacijo v sili ali nadaljnjo obdelavo v sili – boste morali plačati za zdravljenje in zdravila. Če se boste morali vrniti k kliniki obisk nadaljevanje zdravljenja v sili, boste morali plačati tudi za to. Če zdravnik predpiše zdravila, boste morali plačati polno maloprodajno ceno, ne pa subvencionirano ceno, ki jo prebivalci UK plačal. In, če naletite do obtožbe 1.000 £ in vi ali vaš zavarovalnica ne plača v določenem roku, lahko zavrne vizum v prihodnosti.

Druge storitve, ki so brezplačni za vse

Obiskovalci imajo tudi prost dostop do:

 • zdravljenje nekaterih infekcijskih bolezni
 • nujno svetovanje za ne-življenjsko nevarno bolezen nad NZS ne sili zdravniško pomoč telefonske linije – telefon 111
 • obvezno psihiatrično zdravljenje
 • družinske storitve načrtovanja – ne vključno odpovedi ali zdravljenjem neplodnosti
 • Testiranje HIV in začasno zdravljenje, vključno protiretrovirusnih zdravil, v nujnih razmerah, medtem ko je v Veliki Britaniji.

So pravila enaka za vse obiskovalce?

Ne Nekateri obiskovalci Veliki Britaniji imeli več dostopa do NZS kot drugi:

 • Obiskovalci iz držav EU in drugih članov, kar se imenuje Evropski gospodarski prostor velja nekoliko več dostopa do državne zdravstvene službe. (To je verjetno nekje spremeniti po koncu leta 2018, kar je posledica BREXIT, vendar končni podatki niso bili dogovorjeni v času tega pisanja – maj 2018).
 • Obiskovalci iz držav, ki imajo dvostranski sporazum z Veliko Britanijo, lahko imajo tudi dostop do več storitev.
 • Ljudje, ki delajo v določenih vrst poklicev – teh zaposlenih Nata in nekaj prostovoljnih delavcev – lahko tudi prost dostop do NZS.

Za celoten seznam obiskovalcev Anglije, ki imajo prosto ali delno prost dostop do NZS storitev, preverite NZS spletno stran.

Kaj pa Brexit?

Zdaj, ko so Brexit pogajanja potekajo, pravila za evropske obiskovalce verjetno spremeniti. To je stanje, tekočina, tako da je verjetno dobra ideja za Evropejce, ki nameravajo potovati v Veliki Britaniji od sredine leta 2018, da so nekateri potovalno zavarovanje v vmesnem času. 

Pravila za obiskovalce na Škotskem in v Walesu so v veliki meri podobna, vendar zdravniki in zdravniki imajo nekaj več odločati, ki bi morala biti zadolžena.

Preverite svojo potovalno zavarovanje previdno

Ni vse potovalno zavarovanje, je enak. Če ste starejši od 60 let ali imajo zgodovino prejšnjega zdravljenja za ponavljajoče se stanje, vaše potovanje zavarovanje (tako kot tvoj zastarelo, pred Obamacare zdravstveno zavarovanje), ti morda ne zajema. Preden greš domov, poskrbite, da imate ustrezno zdravstveno zavarovanje za kritje vrnitev v domovino, če je potrebno.