All About De Carrousel du Louvre Shopping Center in Parijs

Posted on

 All About De Carrousel du Louvre Shopping Center in Parijs
De Carrousel du Louvre is een favoriet Parijs winkelcentrum onder de lokale bevolking en bezoekers, en het biedt een geweldige manier om een ​​pauze van een bezoek aan de beroemde kunstcollecties in het gelijknamige museum te nemen.

Open zeven dagen per week, het chique centrum beschikt over tientallen winkels, een gastronomische food court met meer dan een dozijn restaurants, en een elegante en luchtige setting. Wanneer u op zoek bent naar ergens om te winkelen op zondag in de Stad van Licht, de Carrousel maakt een zeer goede keuze, ongeacht of u nu op zoek naar nieuwe kleding, sieraden, boeken, of een speciale gift terug te brengen op het vliegtuig .

De Carrousel is ook adembenemend vanuit een architecturaal oogpunt: het onderste deel van de beroemde glazen Pyramide du Louvre (Piramide van het Louvre), ontworpen door de Chinese architect IM Pei, is zichtbaar van de ene vleugel van het winkelcentrum. Daarnaast is het Carrousel du Louvre bevat een uitgebreide tentoonstelling ruimte waar grote jaarlijkse evenementen zoals de  Paris Photo  tentoonstelling worden gehouden.

Ligging en Contact informatie:

Adres: 99, rue de Rivoli (neem de lange roltrappen die leidt naar het lagere niveau van het Louvre complex voor toegang tot het winkelcentrum)
Metro: Palais Royal-Musée du Louvre (lijn 1)
Bussen: lijnen 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95
Parking: Avenue du Général Lemonnier (700 plaatsen beschikbaar)
informatie telefonisch: 33 (0) 1 43 16 47 10
Toegankelijkheid:  Alle niveaus van het Carrousel du Louvre voor gehandicapte reizigers.

Openingstijden:

De Carrousel du Louvre is dagelijks geopend 9:00-22:00 Restaurants zijn geopend tijdens dezelfde uren. Op enkele uitzonderingen na, winkels zijn open 10:00-20:00, 7 dagen per week.

Winkels en andere hoogtepunten op de Carrousel:

Het winkelcentrum beschikt over mode, home design, geschenken, boeken, en vele andere gespecialiseerde boetieks. Sieraden, geschenken en woondecoratie zijn sterke kanten in de Carrousel, terwijl de mode is niet zo benadrukt. Naast kleinere lokale boetiekjes, beter bekende merken en winkels in het centrum zijn onder andere:

  • L’Occitane en Provence : Mid-duur, maar de kwaliteit Franse cosmetica en giften van de Provence
  • Esprit : Het aanbieden van zowel dames- en herenmode
  • Sephora : De go-to plek voor cosmetica, beauty gear en parfums van grote ontwerpers
  • Swarovski : Vind giften van de iconische kristal-maker
  • Bodum : Koffie liefhebbers zullen massaal naar deze populaire maker van de Franse persen en andere hoogwaardige koffie-apparatuur voor het maken
  • Hertz Autoverhuur : Als u nodig hebt om een auto te huren in Parijs, is dit een goede optie om te overwegen

Snacken, drinken, en Dineren in het Carrousel:

De mezzanine-level “Universal Resto” food court heeft 13 gastronomische kraampjes met lekkernijen uit de hele wereld, waaronder Frans, Marokkaans, Japans, of Mexicaanse. Alle belangrijke creditcards worden geaccepteerd. Als u wilt halen iets om later te knabbelen, probeer dan de Ragueneau / Patisserie du Louvre banketbakkerij op hetzelfde niveau van het winkelcentrum.

Nabijgelegen bezienswaardigheden en attracties te genieten:

  • Tuilerieën
  • Het Louvre-Tuileries Wijk
  • Musée d’Orsay (Musée d’Orsay)

Zoals dit?

Winkelen in de Franse hoofdstad is nooit saai of standaard als je weet waar te gaan, en het vinden van speciale gaven of zeldzame items is altijd een mogelijkheid. Check out de nabijgelegen Palais Royale, met zijn weelderige winkelgalerijen, voor meer plaatsen te zwerven en raam-shop in handbereik van het Louvre. Lees ook de beste boetieks en concept stores in Parijs, met inbegrip van Colette, een favoriet onder de wereldwijde mode set, en het aanbieden van de nieuwste trends in mannen en vrouwen mode, design en home items.