All About de Musée d’Orsay in Parijs – Hoogtepunten en Visitor Tips

Posted on

Hoogtepunten en Bezoeker Tips

Een van de meest bezochte musea ter wereld, het Musée d’Orsay huisvest de grootste collectie schilderijen, beeldhouwwerken en decoratieve objecten geproduceerd tussen 1848-1914, presentatie van veel van de meest opmerkelijke werken van de vroegmoderne tijd.

Waardoor bezoekers een gedetailleerde en adembenemende blik op de geboorte van de moderne schilderkunst, beeldhouwkunst, design, en zelfs fotografie, de Orsay permanente collectie strekt zich uit vanaf het neoclassicisme en romantiek tot impressionisme, expressionisme, en art nouveau design.

 Hoogtepunten uit de wereld-klasse collectie zijn meesterwerken van onder anderen Ingres, Delacroix, Monet, Degas, Manet, Gaugin, Toulouse-Lautrec en Van Gogh.

Lees related: Zorg ervoor dat u onze lijst van de beste impressionistische musea in Parijs raadplegen om uw begrip van deze opwindende beweging uit te breiden.

Ligging en Contact Info:

Adres: 1 Rue de la Légion d’Honneur
7e arrondissement
Metro: Solferino (lijn 12)
RER: Musée d’Orsay (lijn C)
Bus: lijnen 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84, en 94

Het museum is gevestigd in de wijk Saint-Germain des Pres , tussen Quai Anatole France en de Rue de Lille, en kijkt uit op de rivier de Seine op de linkeroever. Het museum is ook een vijf minuten lopen over de rivier van de Jardin des Tuileries.

Ook in de omgeving:

 • Het Quartier Latin
 • Het Louvre museum
 • Rodin Museum and Garden
 • Musée de l’Armée (Army Museum)

Informatie per telefoon:

 • +33 (0) 1 40 49 48 14
 • +33 (0) 1 40 49 49 78

Bezoek de website

 

Openingstijden:

09:30-06:00 (dinsdag tot en met zondag)

9:30-09:45 (donderdag)

Gesloten op maandag.

Gesloten: 1 mei en 25 december.

Toelating:

Voor actuele toegangsprijzen, zie deze pagina .

 • Gratis voor alle bezoekers op de eerste zondag van de maand.
 • Gratis voor bezoekers jonger dan 18 jaar.
 • Gratis voor bezoekers leeftijd 18-25 die onderdaan zijn van een EU-lidstaat.
 • Gratis voor werklozen bezoekers.
 • Gratis voor gehandicapte bezoekers.
 • Gratis voor houders van een Parijs Museum Pass.

Guided Museum Tours:

 • Meesterwerken van het Musée d’Orsay Tour  is een Engels-talige tour dat individuele bezoekers voorziet van een 1,5 uur durende overzicht van de permanente collecties. De tocht loopt van dinsdag tot zaterdag. Bekijk de officiële website voor de huidige tijden en prijzen.
 • Diverse thematische Groepsreizen zijn beschikbaar op gebieden zoals grote kunstwerken in het Musée d’Orsay, Great Artistic Movements, Van Academisme impressionisme, het tijdperk van impressionistische tentoonstellingen, en na het impressionisme (1886-1914). Tijden, data en thema’s variëren.

Toegankelijkheid:

Gelukkig zijn alle niveaus van dit museum zijn toegankelijk voor rolstoelen. Individuen te helpen bezoekers met een handicap zijn toegelaten tot het museum gratis. Bovendien, rolstoelen zijn verkrijgbaar bij de garderobe. Verhuur is gratis, maar een paspoort of rijbewijs is vereist als een borg

Winkelen en Dineren in het Museum:

Het museum cadeauwinkel en boekhandel is elke dag, behalve op maandag, 9:30-06:00 geopend (open tot 21:30 op donderdag.)

Het restaurant museum bevindt zich op het middelste niveau. Presenteren simpel, als een beetje duur, maaltijden in een sierlijke omgeving, het restaurant heeft een uitgebreide plafond fresco’s en houtsnijwerk.

Verwacht te betalen 25-50 euro voor een maaltijd (ong. $ 33- $ 67). Geen reservaties.

Restaurant telefoon: +33 (0) 1 45 49 47 03

Tijdelijke tentoonstellingen:

Musée d’Orsay pastoors speciale tentoonstellingen en thematische evenementen op een regelmatige basis. Ga naar deze pagina voor meer informatie over komende tentoonstellingen en speciale evenementen.

Haal het meeste uit uw bezoek:

Volg mijn Top 5 Musee d’Orsay Visitor Tips om ervoor te zorgen uw bezoek is een verrijkende en spannend.

Oriëntatie en Collection Highlights

De permanente collectie van het Musée d’Orsay beslaat vier verdiepingen en een terras expositieruimte. De collectie is chronologisch en naar artistieke beweging gepresenteerd.

Begane grond:

De begane grond (niet te verwarren met de Europese eerste verdieping , dat is de tweede verdieping in de VS) is voorzien van werken die van 1848 tot het begin van de jaren 1870.

 De rechter-side galeries zich richten op de evolutie van de historische schilderkunst en op de Onderwijs- en pre-symbolistische scholen. Hoogtepunten zijn onder meer werken van Ingres, Delacroix, Moreau, en de vroege werken van Edgar Degas, die later een belangrijke figuur in impressionistisch schilderij zou worden.

Ondertussen, t hij linkerzijde galeries richten op het naturalisme, realisme, en pre-impressionisme. Belangrijke werken van Courbet, Corot, Millet, en Manet is hier te vinden. Belangrijke werken omvatten Millet Het Angelus (1857-1859) en Manet’s beruchte 1863 schilderij Le déjeuner sur l’herbe (Lunch op het Gras), die een vrouw naakt picknicken met twee geklede mannen geeft.

Architectuur, beeldhouwkunst en decoratieve objecten op dit niveau omvatten Second-Empire-modellen en objecten die behoren tot het midden van de 19e eeuw eclecticisme beweging.

Het Midden-Level:

Deze verdieping heeft een belangrijke collectie van eind 19e eeuwse schilderijen, pastels, en decoratieve objecten, waaronder zes kamers gereserveerd voor Art Nouveau decoratie.

De galerijen met uitzicht op de Seine -functie naturalistische en symbolistische schilderkunst en decoraties uit openbare monumenten. Buitenlandse schilderen, waaronder werken van Klimt en Munch, is te zien naast de Franse schilderkunst. De Zuid-galerijen onder meer de latere werken van Maurice Denis, Roussel en Bonnard.

De “Upper Level” (2):

Deze volgende niveau  toont de opkomst van innovatieve, onconventionele technieken in de schilderkunst en pastels van neoimpressionists, Nabists, en de Pont-Aven schilders. Belangrijke werken van Gaugin, Seurat, Signac, en Toulouse-Lautrec zijn hier. Ondertussen,  klein formaat schilderij wordt op dit niveau in een speciale galerij.

Top Floor / Upper Level “1”:

De bovenste verdieping ( “Upper Level (1”) herbergt misschien wel de meest adembenemende galeries in het museum. Talloze grote werken uit de impressionistische en expressionistische bewegingen kan hier worden gevonden.

Hoogtepunten zijn onder meer werken van impressionisten Degas, Monet, Renoir, Sisley, Pissarro en Caillebotte. Gehele galerijen worden gewijd aan Monet en Renoir na 1880.

In de wereldberoemde Gachet collectie , kan baanbrekende werken van Van Gogh en Cezanne gezien worden. Hoogtepunten in de beeldhouwkunst onder andere adembenemende Degas dansers.

The Terrace Level

De “terras” gebied is vooral gewijd aan de 19e eeuwse beeldhouwkunst, met een hele vleugel gereserveerd voor de sublieme werken van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin