All About Gelato en waarom je moet het proberen op uw Italiaanse vakantie

Posted on

 All About Gelato en waarom je moet het proberen op uw Italiaanse vakantie

A G elateria  (uitgesproken  Jell-a-ter-EE-a ) is een Italiaanse winkel die verkoopt ijs of gelati ( uitgesproken Jell-A naar of  opstijven-A-ti ). Als je nog nooit het genoegen van het eten van gelato hebt gehad, zet het op je route, het is een smakelijke traktatie je gewoon moet proberen terwijl in Italië.

Gelato vs. Ice Cream

Gelato wordt soms aangeduid als “Italiaans ijs” in de Verenigde Staten, maar die definitie is niet echt correct. Gelato dichter bij ijs melk, zoals de Italianen ontdekt dat teveel botervet interfereert met de verse, smaakvolle smaak waarvoor Italiaans ijs wordt opgemerkt.

In feite zou het ronduit verkeerd in de Verenigde Staten in het Italiaans te bellen gelato  ijs, roomijs wordt bepaald door de FDA als een bevroren product met niet minder dan 10% botervet en typisch Italiaanse gelato is lager in botervet.

Een gelateria zullen verkopen vaak luxe gelato brouwsels, een eenvoudige kegel ( cono ), of een kopje ( coppa ). De klant neemt hun gewenste aroma’s, die zijn gelabeld, vaak met foto’s. De meeste van de tijd zul je 2 schepjes (twee verschillende smaken) voor de minst dure optie te krijgen.

Kijk voor een gelateria die zegt ” gelato fatto in casa “, of huis gemaakte gelato, voor de beste authentieke gelato. Vermijd plaatsen met felgekleurde displays en in plaats daarvan op zoek naar kleuren die dichter bij het echte ding zijn. Een goede smaak om te controleren is pistache die niet helder groen, maar een bleker, bijna bruinachtige kleur zou moeten zijn. Fruit smaken eruit zou moeten zien van de werkelijke fruit, niet iets fel (lees: kunstmatig) gekleurd.

Ook grote mounded palen artistiek gearrangeerd zijn het meest waarschijnlijk in de fabriek geproduceerde producten.

U kunt vinden gelaterie  dat keuzes, zoals yoghurt of sojamelk gelato bieden. Als u zuivel-vrij zijn, op zoek naar granita of sorbetto,  met fruitsmaak ijs dat geen melk in hen.

Meer dan alleen Gelato

Meestal kunt u een paar andere dingen aan zelfs de meest elementaire gelateria, zoals ijs gebak of desserts die u kunt nemen vinden.

De gelateria kan worden gecombineerd met andere functies, om een bar-gelateria , een gelateria-pasticceria of een combinatie van al 3. Indien ook een bar zal koffie, dranken, snacks, gebak en ijs dienen onder één dak. Als de naam omvat het woord pasticceria, zal het ook bieden verse broodjes in aanvulling op de gelato. In de grotere steden, zult u vaak vinden van een gelateria die alleen gelato verkoopt, maar in kleine steden, ze vaak combineren met andere functies.

Sampling Gelato in heel Italië

Als je gaat naar Florence, boek de pizza en Gelato Class of Gelato en Vino Tasting door middel van Select Italië voor een kijkje in een gelateria en hoe gelato wordt gemaakt. Eten tours bevatten vaak een stop bij een aanbevolen gelateria met voorkennis. In Rome proberen Eating Italy Food Tours of voedsel tours met The Roman Foodie .