All About Jardin des Tuileries v Parizu

Posted on

All About Jardin des Tuileries v Parizu

Nahaja se zahodno od uvedbi muzeja Louvre in nekdanje palače, bujne formalno vrt v središču Pariza znan kot Jardin des Tuileries je del iste (prvotno kraljeve) kompleksa.

Ena izmed najlepših in najbolj zaželenih vrtov v prestolnici, je to izgovori “Twee-luh-Reehs”, poimenovane po ploščice tovarne, ki je stala tu že od srednjega veka. Preoblikoval v bujne vrtove za monarhije v 16. stoletju in je v javni prostor, po francoski revoluciji je Tuileries je zelo priporočljivo, stop za vsako prvo časovno potovanje v Pariz.

To velja še posebej spomladi, ko so vrtovi planil v vibrants barve.

Toda bolj kot prijeten park, katerega cveti in natančno obrezano grmičevje bi bilo enostavno za oči in lep kraj za sprehod, se Tuileries namoči v stoletjih francoske zgodovine. To je Unescove svetovne dediščine, del zgodovinskega odsek poleg Sene brežin Pariza biti imenovan kot dragoceno kulturno in zgodovinsko območje.

Najprej ustanovljen kot kraljevih vrtov na francosko-italijanske kraljice Marie de ‘Medici v 1564 je Tuileries se ponaša z elegantno kipi od francoskih kiparjev tudi Aristide Maillol in Auguste Rodin; Drevo-obrobljen steze nalašč za romantične sprehod in ribnikov, kjer lahko otroci plujejo igrače jadrnice in odraslih lahko Laze okoli na stole, počiva noge po dolgem zjutraj za ogled mesta. Prav tako je v njem dve licu mesta muzejev featuring mojstrovine iz Claude Monet in vrtijo eksponatov v sodobni umetnosti in fotografije, restavracije, in letni sejem, ki bo otroka razveselila v.

Lokacija & Getting Obstaja:

Jardin des Tuileries se nahaja n Paris “1. okrožje (okraj), takoj zahodno od muzeja Louvre, ki se razteza ob priljubljeni, turistično-težka arterija Rue de Rivoli v elegantno Place de la Concorde . To je prav tako le streljaj od enega od Paris “najbolj priljubljen, in visoke mode, trgovskih središč na Rue Saint-Honoré in okoli.

Naslov:  Jardin des Tuileries: Rue de Rivoli / Place de la Concorde

Podzemne:  Tuileries (linija 1)

Znamenitosti in zanimivosti v bližini:

Muzej Louvre:  Obiščite znamenite zbirke na množične muzeja in nekdanji kraljevi palači pred ali po zaužitju sproščen sprehod po Tuileries.

Place de la Concorde: Ta grand, zaposlen kvadrat zaznamuje osupljivo Luxor obelisk, egiptovski spomenik, ki je stara več kot 3300 let in da je bil nadarjen za Francijo v poznih 1990-ih. Iz ogromnega, kaotično trgu, lahko pogled začetek Elizejskih poljanah, ki se razteza do Slavoloka zmage v daljavi.

Concorde je tudi fascinantno temno zgodovino: giljotino je bila ustanovljena tukaj po francoski revoluciji leta 1789; tako kralj Louis XVI in njegova žena, kraljica Marie-Antoinette, je bilo usmrčenih tukaj, skupaj s številnimi drugimi političnih disidentov in kraljevih številk.

Palais Royal: Ta ljubka kvadratni in nekdanji palači je idealen kraj za butik nakupovanje in sproščujoče za nekaj trenutkov na soncu. To je bil nekdanji dom kralja Ludvika XIII in pred tem, da se je kardinal Richelieu; slednja je zgrajena leta 1692. Tam je tudi 3 zvezdicami Michelin restavracijo, Le Grand Véfour, na severnem koncu galerije.

Palais Garnier: Sprehodite se po veličasten Avenue de l’Opera za dosego tega bogate nekdanji opero (zdaj dom nacionalnega baleta, opere se izvajati predvsem v teh dneh na Bastille Opera).

Sprejem, Odpiralni čas in dostopnost

Vstop na vrt je prost za vse obiskovalce, in Tuileries je odprt vse leto, vključno z večino praznikov. Morate zapustiti vrt 30 minut pred zapiranjem krat

Praznični delovni čas: Od končnega nedelje v marcu do 31. maja in 1. septembra na zadnjo soboto v septembru, vrtovi so odprta od 7:00 do 9:00 ure.

Od 1. junija do 31. avgusta, na vrtu je odprta od 7:00 do 11:00 ure.

Iz končnega nedeljo v septembru na zadnjo soboto v marcu: 7:30 do 7:30.

Dostopnost:

Vsi vhodi v vrt in veliko poti so na invalidskem vozičku dostopna: ti vključujejo tri glavne točke, ki so dostopne na 206 rue de Rivoli, Place de la Concorde in Place du vrtiljaku.

Obstajajo tudi objekti za obiskovalce z obravnavo, vizualni in motnjami v duševnem razvoju. Za več informacij o obisku Pariza s posebnimi potrebami, si oglejte to stran .

Od monarhije do revolucije in republike: A Garden, namočeno v zgodovini

Znan kot center za proizvajalce ploščic in lončarjev že od srednjega veka, Tuileries postal kraljevi vrt v 16. stoletju pod kraljice Marie de ‘Medici. Želela moda palačo in vrtove v podobi rodne Firence po smrti svojega moža, kralja Henrika II.

Ona je odredil gradnjo (od-uničena) Palais des Tuileries in naročila André Le Notre oblikovati razkošno formalne vrtove vidna od palače. Na žalost je bila palača uničena v strašnem požaru v “francoski občini” iz leta 1871.

Prvotno mišljen kot vrtovi za Medici in kasneje za Ludvika XIII in XIV, royals krenil v Tuileries kot znak njihove privilegij in ugled; je bil šele po francoski revoluciji leta 1789, ki so bili vrtovi odprli za širšo javnost.

V začetku 18. stoletja, kot se je še dodatno razvil vrt, kipi od vodilnih umetnikov so bile naročene pod vladavino Ludvika XV za dopolnitev topiary, drevesa in cvetje. Kiparji so še, da bo postavil kosov tam, odkar, zaradi česar je Tuileries pomemben locus za sodobne umetnosti in ustvarjanja. Za več podrobnosti o muzejih in umetniških zbirk v prostorih glej spodaj.

Glavni dosežki in kaj storiti na vrtu 

Poleg tega, da je čudovit kraj za sprehod, sonce in preberite o zelenih kovinskih stolov s pogledom na zeleni terasi in jadrnice o umetnih ribnikih, obstaja nešteto stvari za početi in uživajte v Jardin du Luxembourg.

Tisti zanima botanike in rastlinske vrste , ne bo razočaran, da potovanje v vrtovih: razteza več kot 30 hektarjev je Tuileries ponaša z okoli 35 vrst dreves, in desetine sort flowers– iz enoletnic na perennials– cvetijo spomladi in poletnih mesecih, predvsem v osrednjih postelj, znanih kot “Grand Carré”. Presenetljiva simetrija in lepota vrtov dolguje slavni kraljevi krajinski arhitekt Andre Le Notre, ki je oblikoval tudi vrtove v Versaillesu in manj znane, vendar izredno harmonično,  Chateau Vaux-le-Vicompte .

Za ljubitelje kiparstvo, vrt, tako kot njena sestra v Luxembourgu, šteje kot ena od prestolnice velikih muzejev na prostem. Na ducate izjemno kipov priznanih umetnikov, vključno z Rodin in Maillol krasijo prostore; Sodobni umetniki tudi redno namestiti kosov tukaj, vključno ob FIAC, mesta letnega sodobne umetnosti sejmu.

Otroci lahko uživajo jadranje igrače čolni na ribnikih, izkoristiti številnih stalnih igrišča na vrtu, so trampolini in ponijev, in letni sejem / karneval v poletnih mesecih (glej spodaj za več informacij).

Končno, brezciljna sprehodu skozi velike prostore , ki raziskuje različne tematske vrtove in sproščujoče okoli fontane, je zabavo s locals– celo med svojimi odmorom za kosilo užival. Izkoristite sproščenem ambientu in uporabite čas tukaj nekaj preprostih kontemplacijo.

Letno Fair / karneval na Tuileries 

En letni dogodek, ki tako obožujejo na vrtu se domačini in turisti letni sejem / karneval, ki vidi različne zabavne vožnjo (prijavite žlebu, Ferris kolo toboganu, igre in nagrade, lokalne dobrote, sladoled in sladkorno peno etc) sprejme po severni strani vrta (na vhodni strani Tuileries metro) za več tednov. Sejem običajno traja od konca junija do avgusta. Otroci bodo še posebej uživali to.

Orangerie muzej: Dom Dih “Nympheas” serije Monet

Ena izmed najbolj spregledanih majhnih mestih v prestolnici. na licu mesta zbirke na Orangerie muzeja vključuje impresionistično mojstrovino Claude Monet, njegovo  Nympheas  serije (lokvanji). Ogromni plošče je naslikal med vojnama kot symbol– in upam for– svetovni mir. V sredi Harried dan smuko in hojo okoli, to je eden izmed najboljših spotov v glavnem za malo kontemplacije in meditacije.

Kraj: Place de la Concorde

Jeu de Paume galerije: Sodobni trendi 

Pravica zraven Orangerie muzej Jeu de Paume Nacionalne galerije ponujajo ena izmed najboljših spotov v francoski prestolnici za eksponatov o sodobni umetnosti, fotografije in filma.

Lokacija : 1 Place de la Concorde

Eating Out na Tuileries: na licu mesta Restavracije 

Obstajajo tri licu mesta eateries na Les Tuileries, zaradi česar hitro ali formalno obrok enostavno možnost.

La Terrasse de  Pomona  je neformalno snack bar, in je odprt vse leto v istem času, kot so vrtovi (glej zgoraj za več informacij.

Café des Marronniers je dobra izbira za neformalno ugriz. Odprto od ponedeljka do nedelje, 07:00, 9: 00 ure.

Restavracija Le MEDICIS i je dobra izbira za bolj formalno meal– rezerve naprej, če je mogoče za zgodnjo večerjo posebej. V restavraciji strežejo kosilo od 10:30-5: 00 uri in večerja 5:00-7: 00 uri.