Alles over de rivier de Seine in Parijs: Key Facts, Geschiedenis en reistips

Posted on

Alles over de rivier de Seine in Parijs: Key Facts, Geschiedenis en reistips

Misschien wel de ‘s werelds meest beroemde rivier de Seine vangt niet alleen onze verbeelding in de huidige tijd: het heeft betoverd en verleid degenen die het ondervindt sinds de pre-middeleeuwen. Netjes verdelen van de stad Parijs in onderscheidende links en rechts banken ( rive gauche en rive droite ), de rivier heeft gediend als een bron van voedsel, handel, en adembenemende perspectieven omdat een Keltische stam van de vissers die bekend staat als de Parisii besloten zich te vestigen tussen de banken, op het kleine strook land aangeduid vandaag als het  Ile de la Cité, in de 3e eeuw voor Christus

Dat vroege nederzetting, later genoemd Lutetia door de Romeinen, was uiteindelijk uitgroeien tot de uitgestrekte metropool die we kennen en vereren vandaag. Maar het is makkelijk genoeg om te vergeten dat de Seine, nu meestal beschouwd als een bron voor schilderachtige foto ops en het verstrekken van een route voor een constante stroom van sightseeing cruises, was de levensader van de bevolking en een van de belangrijkste redenen eerste kolonisten werden getrokken naar de gebied om mee te beginnen.

Sinds 1991 heeft de rivier de Seine een UNESCO World Heritage Site, wat betekent dat het geniet wettelijke bescherming en erkenning als een belangrijke natuurlijke en culturele plaats geweest. Lees verder om meer te leren over de geschiedenis, en voor tips over hoe om te genieten op uw volgende bezoek aan de Franse hoofdstad.

Een aantal feiten over de Seine:

  • De rivier loopt voor 776 km (482 mijl) door Frankrijk en in het Engels Kanaal in Le Havre en Honfleur (België). De bron ligt in de Franse regio van de Bourgogne, en zijn mond is het Engels Kanaal.
  • In Parijs worden de oevers van de Seine met elkaar verbonden door een totaal van 37 bruggen, waaronder de Pont de l’Alma in de buurt van de Eiffeltoren, de Pont des Arts, en de Pont Neuf.
  • De naam van de rivier vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord “Sequana”, die sommigen geloven dat betrekking heeft op een Gaelic naam die zou zijn toegekend door de eerste Keltische kolonisten. Er is geen consensus over de etymologie, echter.

Touring en Genieten van de Seine: Top Wat te doen

De meesten van jullie bezoek aan Parijs wilt bezoeken en te verkennen de oevers van de Seine tijdens uw reis: het is een van de redenen waarom het een prominente plaats in onze gids naar de top toeristische attracties in Parijs. Bijzonder aan te bevelen dat je wat tijd te besteden aan de volgende bezienswaardigheden en activiteiten rond de rivier.

Neem een boottocht.  Vooral op een eerste reis naar de stad, zal een sightseeing boottocht op de Seine u de mogelijkheid om te nemen in een aantal belangrijke monumenten en plekken in de stad, terwijl rug zitten en genieten van de rit te geven. Van de kathedraal Notre Dame van het Palais de Justice en het Louvre, zachtjes drijvend op de rivier biedt een bijzonder ontspannen en zachte eerste ervaring van de stad– en kan ook een geweldige manier voor bezoekers met een beperkte mobiliteit te nemen aan enkele van Parijs zijn meest iconische plaatsen.

Als u bezoekt in de winter, geen zorgen te maken: de overgrote meerderheid van de rivier cruise bedrijven bieden overdekt, verwarmd areas– zodat u nog kunt genieten van een cruise, zelfs bij ijzige wind en zelfs regen prevaleren.

Neem een picknick en wildgroei met een deken op de banken. De oevers van de Seine zorgen voor een prachtig decor voor een ontspannen Parijse picknick, met name in het voorjaar en de zomer maanden.

Dus voorraad op sommige baguettes, kaas en fruit en zoek een mooi plekje op de rivieroevers te zitten. Dusk is een bijzonder prachtige tijd om de subtiel veranderende kleuren van de hemel, en de glinstering van het water te bewonderen zoals boten kruipen door …

Om voorraad op picknick goodies, zie onze gids voor de beste bakkerijen in Parijs, evenals onze lijst van de beste gastronomische winkels en supermarkten in Parijs.

Neem een romantische of contemplatieve wandeling. De oevers bieden natuurlijk een aantal van de meest romantische plekken in Parijs voor een wandeling met een speciaal iemand. Stop bij de Pont des Arts  naar de ondergaande zon over het water, de sierlijke details van de brug en de Eiffeltoren op de horizon te bewonderen.

De banken zijn ook een geweldige plek voor die eenzame wandeling om u te helpen na te denken over een complex probleem of project. Ik adviseer te beginnen in de buurt van Hotel de Ville, het oversteken over een brug naar het Ile de la Cité, en telgang oost naar west aan de rechter en linker banken (Ik stel voor telgang in welke richting u trekt).

Blader door boeken, posters en memorabilia op de oude boekhandel. Bijna iedereen zou het groen metallic kramen van de oude Parijs Seine-side boekverkopers herkennen (bouquinistes) , die zijn verschenen in talloze films en foto’s van de stad. Of u nu eigenlijk willen een oud en charmant editie van uw favoriete boek te vinden of gewoon wilt bladeren, het is een zeer aangename manier om een middag door te brengen.

Als je dit, kunt u ook genieten van deze activiteiten

Zodra u de Seine hebt verkend, overwegen het boeken van een tour van de Parijse kanalen en waterwegen: de voormalige misschien wel de meest bekende lichaam van het water in Parijs, maar het is zeker niet de enige moeite waard te genieten.

U kunt zelfs een dagtocht boeken naar tour Marne River van boot- – iets wat de meeste toeristen denken dat nooit te doen. Een picknick op de groene oevers, die ooit geïnspireerd impressionistische schilders waaronder Sisley en Manet, is één van de mooiste lente en de zomer activiteiten in de regio Parijs, en degene die ik van harte aanbevelen.

Ook overwegen om een ​​dagje buiten Parijs, met inbegrip van het huis en de tuinen van Claude Monet in Giverny, met zijn mooie waterlelies en rustige streams.