Alt om Musee d’Orsay i Paris – Højdepunkter og Tips fra besøgende

Posted on

Højdepunkter og tips fra besøgende

Et af verdens mest besøgte museer, Musée d’Orsay huser den største samling af malerier, skulpturer og pyntegenstande produceret mellem 1848-1914, fremvisning mange af de mest bemærkelsesværdige værker af den tidlige moderne æra.

At give de besøgende en detaljeret og betagende kig på fødslen af ​​moderne maleri, skulptur, design, og selv fotografering, Orsay permanente samling spænder fra nyklassicisme og romantik til impressionisme, ekspressionisme, og art nouveau-design.

 Højdepunkter fra samlingen i verdensklasse omfatter mesterværker af kunstnere som Ingres, Delacroix, Monet, Degas, Manet, Gaugin, Toulouse-Lautrec og Van Gogh.

Læs relaterede: Sørg for at konsultere vores liste over de bedste impressionistiske museer i Paris for at udvide din forståelse af denne spændende bevægelse.

Beliggenhed og Kontakt Info:

Adresse: 1 Rue de la Æreslegionen
7. arrondissement
Metro: Solferino (Linje 12)
RER: Musee d’Orsay (linje C)
Bus: Lines 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84, og 94

Museet ligger i kvarteret Saint-Germain des Pres , mellem Quai Anatole France og Rue de Lille, og vender ud mod Seinen på venstre bred. Museet er også en fem minutters gang over floden fra Jardin des Tuileries.

Også i nærheden:

 • Den Latinerkvarteret
 • Louvre-museet
 • Rodin Museum og Have
 • Musée de l’Armée (Army Museum)

Information på telefon:

 • +33 (0) 1 40 49 48 14
 • +33 (0) 1 40 49 49 78

Besøg hjemmesiden

 

Åbningstider:

09:30 til 06:00 (tirsdage gennem søndage)

9:30 til 09:45 (torsdage)

Lukkede mandage.

Lukket: 1st maj og Dec. d.25.

Adgang:

For aktuelle entrépriser, se denne side .

 • Gratis for alle besøgende på den første søndag i hver måned.
 • Fri for besøgende under 18 år.
 • Fri for besøgende alder 18-25, der er borgere i et EU-land.
 • Gratis for arbejdsløse besøgende.
 • Gratis for handicappede besøgende.
 • Gratis for indehavere af en Paris Museum Pass.

Guidede Museum Tours:

 • Mesterværker af Musée d’Orsay Tour  er en engelsksproget turné, der giver den enkelte besøgende med en 1,5 time overblik over de permanente samlinger. Turen kører tirsdag til lørdag. Se den officielle hjemmeside for aktuelle tider og priser.
 • Forskellige tematiske Group Tours er tilgængelige i områder som store kunstværker i Musée d’Orsay, Great kunstneriske bevægelser, Fra akademisme til impressionisme, Den æra af impressionistiske udstillinger, og efter impressionisme (1886-1914). Times, datoer og temaer varierer.

Tilgængelighed:

Heldigvis alle niveauer i dette museum er handicapvenlige. Enkeltpersoner bistår handicappede gæster er optaget til museet gratis. Hertil kommer, kørestole er tilgængelige på frakke afkrydsningsfeltet. Udlejning er gratis, men et pas eller kørekort kræves som et depositum

Shopping og restauranter på museet:

Museet gavebutik og boghandel er åben hver dag undtagen mandag, 9:30 til 06:00 (åben indtil 21:30 på torsdag.)

Museet Restauranten er placeret på den midterste niveau. Servering enkle, hvis en smule dyrt, måltider i en udsmykkede omgivelser, restauranten funktioner kunstfærdige loft fresker og udskæringer.

Forvent at betale 25-50 euro for et måltid (ca.. $ 33- $ 67). Ingen forbehold.

Restaurant telefon: +33 (0) 1 45 49 47 03

Midlertidige udstillinger:

Musée d’Orsay curates særlige udstillinger og tematiske arrangementer på regelmæssig basis. Besøg denne side for at få detaljerede oplysninger om kommende udstillinger og særlige begivenheder.

Få mest ud af dit besøg:

Følg min Top 5 Musee d’Orsay Visitor Tips til at sikre dit besøg er en berigende og spændende én.

Orientering og Collection Højdepunkter

Den permanente samling på Musée d’Orsay spænder over fire vigtigste niveauer og en terrasse udstillingsrum. Samlingen præsenteres kronologisk og efter kunstnerisk bevægelse.

Stueetage:

Stueetagen (ikke at forveksle med den europæiske første sal , som er den anden sal i USA) har værker produceret fra 1848 til begyndelsen af 1870’erne.

 De højre side gallerier fokuserer på udviklingen af historisk maleri og på Akademisk og pre-symbolistiske skoler. Højdepunkter inkluderer værker af Ingres, Delacroix, Moreau, og tidlige værker af Edgar Degas, der senere skulle blive en vigtig figur i impressionistisk maleri.

I mellemtiden, t han forlod-side gallerier fokuserer på naturalisme, realisme, og præ-impressionisme. Vigtige værker af Courbet, Corot, Hirse, og Manet kan findes her. Større værker inkluderer Hirse s Den Angelus (1857-1859) og Manets berygtede 1863 maleri frokost i det grønne (Frokost i det grønne), som forestiller en nøgen kvinde picnic med to iklædt mænd.

Arkitektur, skulptur og pyntegenstande på dette niveau omfatter Second-Empire modeller og genstande, der hører til midten af det 19. århundrede eklekticisme bevægelse.

The Middle Level:

Denne etage rummer en vigtig samling af sene 19. århundrede malerier, pasteller og pyntegenstande, herunder seks værelser forbeholdt Art Nouveau dekoration.

Gallerierne står Seinen funktionen naturforsker og symbolistiske maleri samt dekorationer fra offentlige monumenter. Udenlandske maleri, herunder værker af Klimt og Munch, er featured sammen fransk maleri. The South gallerier omfatter de senere værker af Maurice Denis, Roussel, og Bonnard.

Den “Upper Level” (2):

Denne næste niveau  viser fremkomsten af innovative, ukonventionelle teknikker i maleriet og pasteller af neoimpressionists, Nabists og de Pont-Aven malere. Større værker af Gaugin, Seurat, Signac, og Toulouse-Lautrec er her. I mellemtiden,  lille format maleri vises på dette niveau i et dedikeret galleri.

Top Floor / Upper Level “1”:

Den øverste etage ( “Upper Level (1”) velsagtens huser de mest betagende gallerier i museet. Utallige store værker fra de impressionistiske og ekspressionistiske bevægelser kan findes her.

Højdepunkter inkluderer værker af impressionisterne Degas, Monet, Renoir, Sisley, Pissarro, og Caillebotte. Hele gallerier er indviet til Monet og Renoir efter 1880.

I den verdensberømte Gachet samling , kan banebrydende værker af Van Gogh og Cézanne ses. Højdepunkter i skulptur omfatter betagende Degas dansere.

The Terrace Level

Den “terrasse” område er primært helliget 19. århundrede skulptur, med en hel fløj forbeholdt de sublime værker af franske billedhugger Auguste Rodin