Altarul Erawan Bangkok: un ghid complet

Posted on

 Altarul Erawan Bangkok: un ghid complet
Altarul Erawan în Bangkok, cunoscut în thailandeza ca Saan Phra Phrom sau Saan Thao Maha Phrom , pot fi mici, dar moștenirea sa este mare. Turiștii iubesc gratuit spectacole de dans tradițional văzut de multe ori acolo. Localnicii opresc pe drum spre locul de muncă să se roage sau să dea mulțumiri pentru favoruri.

Spre deosebire de temple care au nevoie de mai mult timp pentru a vizita, Altarul Erawan este situat pe una dintre cele mai aglomerate trotuare din Bangkok. Mirosul dulce de ghirlandă de flori și de ardere bastoane Joss pătrunde aer.

Statuia lui Phra Phrom-interpretarea thailandeză a zeului hindus Brahma-Nu- i chiar foarte vechi. Statuia originala a fost vandalizat dincolo de reparații în 2006 și a înlocuit rapid. Indiferent, Altarul Erawan continuă să fie popular cu budiști, hinduși, și comunitatea Sikh din Bangkok.

Istoria Altarului Erawan

Un vechi obicei animist în Thailanda, „case de spirit“ sunt ridicate lângă clădiri pentru a potoli setea spiritele potențial deplasate de construcție. Cu cât construcția, cu atât mai extravagante o casa spirit ar trebui să fie. Altarul Erawan a început ca casa spiritul de mare pentru compania de stat Erawan Hotel este construit în 1956. Erawan Hotel a fost ulterior înlocuit cu capital integral privat Grand Hyatt Erawan Hotel din 1987.

Potrivit Lore, constructia hotelului Erawan a fost chinuit de ghinioane, leziuni, si chiar decese. Profesioniști astrologii stabilit că hotelul nu a fost construit într-un mod de bun augur. O statuie a lui Brahma, zeul hindus al creației, a fost nevoie pentru a face lucrurile bine. A mers; Erawan Hotel este mai târziu a prosperat.

Un altar pentru Brahma a fost plasat în fața hotelului pe 09 noiembrie 1956; ea a evoluat în frumusețe și funcția de-a lungul anilor. Chiar și cu origini umile ca casa spiritul unui hotel tulbure, a Altarul Erawan a devenit una dintre cele mai vizitate locuri sfinte din oraș!

În ceea ce privește omonim, „Erawan“ este numele Thai pentru Airavata, elefantul cu trei capete pe care Brahma se spune că a mers.

Unde este Altarul Erawan?

Tu cu siguranță nu va trebui să iasă din drum sau vizitați un cartier obscur pentru a vedea Altarul Erawan din Bangkok. Celebrul altar este situat în Pathum Wan District, inima ocupat, comerciale pentru cumpărături serioase în capitala Thailandei!

Găsiți Altarul Erawan situat în colțul de nord-vest a Grand Hyatt Erawan Hotel, în foarte proeminent intersecția Ratchaprasong în cazul în care Ratchadamri, Rama I Road, și Phloen Road se întâlnesc Chit. Multe mall-uri și complexe comerciale sunt la distanță de mers pe jos.

Cea mai apropiată stație de BTS la Altarul Erawan este Lom Chit, cu toate că puteți merge pe jos de la stația de Siam (cea mai aglomerată și cea mai mare stație de Skytrain) în aproximativ 10 minute. Lom este pe Chit linia de Sukhumvit.

Labirintică Complexul CentralWorld cumpărături este chiar peste intersecția mare de la altar. MBK Mall-ul, bine cunoscut călătorilor buget ca alternativă mai plină de prețuri accesibile falsurilor-se la o plimbare de 15 minute.

Vizitarea Shrine Erawan din Bangkok

Deși altarul a evoluat într-o stație de pripită pentru localnici, turisti cu privire la misiuni de cumpărături și grupuri ghidate deopotrivă, nu într-adevăr merit sculptura timp itinerarul serios. De fapt, mulți turiști o fotografie sau fixați doi și să păstreze mersul pe jos.

Nu vă așteptați la o experiență senină templu: Altarul Erawan este adesea aglomerat și haotic. Spre deosebire de templele antice în locuri, cum ar fi Ayutthaya și Chiang Mai, nu este cu adevărat un loc să leneviți și contempla în pace. Acestea fiind spuse, planul de a închide în jurul suficient de lung pentru a viziona un spectacol de dans în timp ce observând modul în care o oprire la altar a devenit integrat în viața de zi cu zi pentru mulți localnici.

Pentru o experiență mai autentic, bate grupuri de tur și vizita Erawan Altar în timpul dimineață oră de vârf (între 7 și 8 dimineața), când localnicii se opresc să se roage în timp ce pe drumul spre locul de muncă. Încearcă să nu interfereze cu închinători care au timp limitat. Pedway de la stația de Lom oferă fotografii Chit bune de mai sus.

Dansatorii tradiționale adesea văzute lângă altar de fapt, nu sunt acolo pentru a atrage sau de a distra turistii, deși ambele. Ei sunt angajați de închinători care speră să obțină merite sau să dea mulțumiri pentru rugăciuni răspuns. Ocazional, vă puteți bucura chiar și chinezi trupe de dans leu de acolo.

Fii respectuos! Deși Altarul Erawan a devenit un magnet turistic, este încă considerat unul dintre cele mai importante altare hinduse din Bangkok. Unii ar susține că este una dintre cele mai importante altare Brahma din Asia. Nu fi suportabil sau nerespectuos în timpul scurtei vizitei dumneavoastră.

Sfaturi de siguranță pentru vizitarea Altarului

Deși afectată de incidente din trecut, Altarul Erawan nu este mai puțin sigur pentru a vizita decât în ​​alte locuri din oraș.

Prezența poliției suplimentare în jurul altarului creează unele escrocherii orientate-turistice, mai degrabă decât să le descurajează. Una dintre cele mai longevive escrocherii implică ofițeri de poliție în zona Sukhumvit uitam de pasarele ridicate pentru turistii care fumeaza sau jaywalk. Punctele de ofițer de la un cap la cap de țigară existent pe stradă și revendicări pe care a scăzut, prin urmare, te amendat pentru gunoaiele.

Chiar dacă localnicii și șoferii pot fi fumat din apropiere, de călători, uneori, se individualizata să plătească amenzi scumpe la fața locului.

Când este gata să părăsească altar, nu sunt de acord cu un „tur“ de la un conducător auto tuk-tuk. Fie găsiți un șofer de taxi dispus să folosească aparatul de măsură sau să negocieze un tuk-tuk pentru un preț corect (acestea nu au metri).

Da un cadou

Deși vizita Altarul Erawan este gratuită, unii oameni aleg pentru a da un mic cadou. Numerar din cutii de donare este utilizat pentru a menține zona și se distribuie organizații de caritate.

Numeroși oameni de vânzare Garland flori ( Phuang Malai ) te va apropia , probabil , la altar. Cele mai frumoase lanturi, parfumate iasomie sunt de obicei rezervate pentru tineri casatoriti, mulțumind oficiali de rang înalt, iar pentru impodobirea locuri sacre. Bangkok nu este Hawaii ; nu purta flori în jurul gâtului! Se pune ghirlanda oferind cu celelalte pe balustrada care protejează statuia.

Lumânări și bastoane Joss (tămâie) sunt de asemenea disponibile. Dacă alegeți să cumpere unele, le pe toate dintr-o dată lumina de la una dintre lămpile de ulei, care sunt păstrate de ardere. Stai în linie, ajunge la partea din față, da mulțumiri sau să facă o cerere în timp ce țineți bețișoarele Joss cu ambele mâini, apoi puneți-le în tăvi desemnate.

Adoratorii de obicei fac ofrande-uneori chiar fructe sau nuci de cocos de băut la fiecare din cele patru fețe. Dacă este posibil, mers pe jos în jurul statuii în sensul acelor de ceasornic.

Sfat: Vei întâlni oameni de vânzare de păsări mici, crescute în baterii , la unele temple și altare în Asia de Sud – Est. Ideea este că poți câștiga un merit prin eliberarea pasăre-o faptă bună. Din păcate, păsările slăbite nu se bucură de libertate pentru mult timp; acestea sunt de obicei compensate din nou în apropiere și revândute. Fii un călător mai responsabil de a nu susține această practică.

Locuri de vizitat în apropiere Erawan Shrine

Desi o multime de a mânca și de cumpărături pot fi găsite în apropiere, Altarul Erawan nu este la distanță de mers pe jos de Marele Palat, Wat Pho, și obiectivelor turistice de obicei se oprește în Bangkok.

Puteți combina o vizită la Altarul Erawan cu unele dintre aceste alte obiective turistice interesante din zona:

  • Jim Thompson House: Jim Thompson House oferă o experiență interesantă culturale, excursii scurte, precum și o grădină plăcută. Dispariția misterioasă Jim Thompson este unul dintre cele mai bune pastrate secrete din Asia de Sud – Est. Casa lui minunat este de aproximativ o plimbare de 20 de minute de Erawan Shrine, sau puteți lua Skytrain Siam o stație singur cu stație la Stația Națională stadion și de mers pe jos de acolo.
  • Bangkok Arta si Cultura Center: De asemenea , în apropiere de stația Stadionul National, Arta Bangkok si Centrul de Cultura prezintă artiști locali într – o instalație de plăcută. Cu un pic de noroc, s -ar putea prinde chiar un spectacol de moda de designeri locali!
  • Lumphini Park: Dacă ați avut umple de trotuare înfundate, Lumphini Park se află la doar o plimbare de 15 minute spre sud de-a lungul Ratchadamri. Iazurile, mersul pe jos cale, si pavilion chinez ofera o pauza de la ritmul zgomotos Bangkok.

Perspective culturale

În unele privințe, Altarul Erawan oferă un microcosmos cultural care arată cât de profund religia se împletește cu viața de zi cu zi, împreună cu noroc, superstiții, și animism-credința că spiritele trăiesc în și în jurul totul.

Deși Thailanda prevede în principal la Theravada Budism, iar Brahma este o zeitate hindusă, care nu se oprește localnicii de la plata respect. Vei observa în mod frecvent oameni din toate clasele sociale , care da din cap, pe scurt arc, sau să dea o wai cu mâinile lor , atunci când trece Altarului-chiar și atunci când Erawan de rulare prin pe Skytrain!

Interesant, nu există multe temple din India dedicate exclusiv Bhrama. Zeul hindus al creației pare să aibă o mai mare ca urmare în afara Indiei. Altarul Erawan din Bangkok este una dintre cele mai populare, împreună cu un altar de la Angkor Wat din Cambodgia. cea mai mare țară Chiar și Asia de Sud poate fi numit după Bhrama: cuvântul „Burma“, se crede ca au venit de la „Brahma.“

Venerarea lui Brahma de către non-hinduși în China este destul de comună. Thailanda este acasa, la una dintre cele mai mari comunități chineze etnice din lume, prin urmare, de ce spectacole de dans leu din China, uneori înlocui dans tradițional thailandez la Erawan Shrine.

Incidentele de la Erawan Altar

Poate că locația centralizată poate fi blamat, dar Altarul Erawan din Bangkok a acumulat oarecum de o istorie tumultoasa anumită vârstă și de dimensiunea sa.

  • 2006: Statuia originala a lui Brahma a fost distrus de un bărbat în vârstă de 27 de ani , cu un ciocan. Măturători fugarit pe vandal și literalmente l -au bătut până la moarte. Omul a fost mai târziu determinat să fi fost instabil psihic.
  • 2010: Complexul CentralWorld peste intersecția de la altar a fost ars în timpul protestelor anti-guvernamentale.
  • 2014: O mare parte din luptă în timpul protestelor anti-guvernamentale care au dus la lovitura de stat militară a avut loc în apropierea altar. Bullet găuri și daune au fost reparate.
  • 2015: Altarul Erawan a fost site – ul de 2015 Bangkok bombardarea, un atac terorist care a lăsat 20 de morți.
  • 2016: O mașină sa prăbușit în altar, rănind șapte închinători. Terorismul a fost exclus; șoferul vehiculului a suferit un accident vascular cerebral.

2015 Erawan Altar bombardarii

Altarul Erawan a fost ținta unui atac terorist pe 17 august 2015. O bombă artizanală a detonat la 18:55, în timp ce altarul a fost ocupat. Din păcate, 20 de persoane au fost ucise și cel puțin 125 de răniți. Cele mai multe dintre victime au fost turiști din Asia.

Statuia a fost doar ușor avariat, iar altarul a fost redeschis în două zile. Atacul a provocat o cădere de tensiune în turism; o investigație este încă în desfășurare.