An Insider priročnik za Antibes na Azurni obali

Posted on

An Insider priročnik za Antibes na Azurni obali
Nahaja med glitzy Nici in Cannesu, je letovišče mesto Antibes znano po dveh stvareh: več milijonov dolarjev mega jahte in labirint podobnih starega mestnega jedra z obzidjem iz 16. stoletja, oblečene. drugo največje mesto na Azurni obali je dom 80.000 prebivalcev in je največje marine v Sredozemskem morju, Port Vauban, ki je bil pritegniti ladje druge sorte že pred časov rimskega imperija. Starodavni grški trgovsko pristanišče Antipolis je močno utrjen s Vauban v 17. stoletju in po bitki, ki je pretrpela mnogo let med Francijo in savojski, Antibes-in celotne občine iz Nice, je trdil, sedanji francoski statusa.

Po prvi svetovni vojni, ameriška železniška tajkun Frank Jay Gould odprla šopirjenje obmorsko letovišče v sosednji Juan-les-Pins, ki je bil doma do prvega luksuznega hotela in igralnice v regiji, risanje všeč Scott Fitzgerald, Charlie Chaplin, Marlene Dietrich in Picassa .

Priti tja

Delta ponuja sezonski let iz New York (JFK) na  letališču d’Azur Nica Côte , ki ima dve pred kratkim obnovljeni terminalov (popolno z Jamie Oliver restavracij, Petrossian kaviarja bar, in macaron trgovini Ladurée) in sedi le 20- minut vožnje od Antibes. Popotniki lahko doseže tudi Antibes na 12-minutno vožnjo z vlakom od Nici ali z vlakom za visoke hitrosti iz Londona in Pariza. Lahko hop tudi na Vallauris Express 250 avtobusom iz obeh terminalov na letališču v Nici Côte d’Azur za 38-minutno vožnjo v Antibes.

Bodite prepričani, da nakup vozovnic na prodajnih mestih na avtobusni postaji (gate A0) ali ob prihodu (A2 / A3).

Getting Around

Hoja je najlažji način, da se po ozkih, tlakovanih ulicah Antibes “, saj je večina od njih pešce in vse znamenitosti leži v zgodovinskem središču mesta. Obstajajo avtobusi, ki pa se v glavnem uporabljajo priti do drugih mest in vasi. Odličen način za raziskovanje Antibes (zlasti glamurozno,-vila podložene polotok Cap d’Antibes) je s kolesom, s poti pogosto obiskujejo nekatere pro kolesarjev ravni France Tour de regije.

Antibes in Cap d’Antibes – Kje Ostani

Med Antibes in sestra letoviškem mestu Juan-les-Pins, boste našli veliko hotelov možnosti, morda najbolj glamurozno počutje Hotel du Cap-Eden-Roc , hotel z 33 obmorskih Cabanas in tudi bazen neskončnost, ki se razteza čez Sredozemlje. Da bi vam idejo, kako legendarni tem mestu je, da je služil kot navdih za klasičnega romana Fitzgerald, “je Ponudba je noč.” Druga točka, ki je bil Fitzgerald najljubša je Juan-les-Pins je Hôtel Belles Rives , nekdanji vili Saint Louis, kjer pisatelj in njegova žena, Zelda, nekoč živeli.

Sedaj hotel, ki je bil prvi po vodi na francoski Rivera, je dom 43 sob in Michelin zvezdico restavraciji La Passagère .

Kje jesti

Izgubite sprehod vzdolž zavitih ulicah starega mesta Antibes “, kjer boste prišli v številnih očarljivih bistrojev, ki služijo gor klasično sredozemsko fare (mislim, morski sadeži, italijansko-vplivala testenine in pice in regionalne specialitete, kot bouillabaisse). Za Michelin-zvezdico afero, da svojo pot do družinskega  Bacon  na Cap d’Antibes, kjer se je z morskimi sadeži, težki meni bila lokalna uspešnica, saj odpira svoja vrata kot morski sadeži baraki nazaj v 1940. Medtem ko sprehodu vzdolž obzidja po obisku Picassovega muzeja, premor za kosilo v  Les Vieux Murs , čigar ime pomeni, da “je pogled iz stene”, ki se nanaša na pogled restavracije nad Sredozemljem.

Če bi raje kosilo neposredno na vodo, glavo na Cap d’Antibes, kjer boste posrnuti čez eno od najbolj varovanih skrivnosti Antibes ‘: La Garoupe plaže. Tukaj si lahko bivalni prostor na enem od številnih zasebnih plaži klubov, kot so Plage Keller, ki podvoji kot morju eatery.

Stvari za narediti

  • Obiščite Musée Picasso : Leta 1946 je slikar Pablo Picasso je spremenila 14. stoletja Château Grimaldi v njegov osebni umetniški atelje, pustili 23 slik in 44 risb. Zdaj grad služi kot prvi umetnostni muzej namenjen umetnikom, stanovanja 245 slik in skulptur Picassovih (vključno z njegovim 1946 joie de vivre ), kot tudi izbor del sodobnih umetnikov, kot so Joan Miro, Nicolas de Stael in Fernand Léger .
  • Sip Absint Noro Zbirka klobuki (tvoje nositi zvečer) linijo stene jame, kot so Absinthe Bar, ki sedi tucked na vogalu stranski ulici v bližini pokritem trgu. V petek in soboto, prizorišče spremeni v piano bar, kjer si lahko pojejo skupaj za jazz priljubljene, medtem ko srkanje enkrat prepovedano liker (pogosto povezana z 19. umetnikov stoletja in pisateljev, kot so Van Gogh in Baudelaira), služil v tradicionalnem modo srebrno žlico in sladkor kocke vključeni.
  • Pohod ob obali: Od plaž Garoupe na Cap d’Antibes, vodja off na obalni pešpoti obrnjena obzidje starega mestnega jedra na dve uri svetlobe pohod na okoli polotoka. “Chemin des Douaniers”, znano tudi kot “Sentier de Tire-poil,” vodi do vrha Cap d’Antibes in vile Eilenroc, je Belle Époque lepote, ki jih je isti arhitekt, ki je zasnoval v Parizu in Monte-Carlo zgrajena operne hiše.
  • Hit trg: vsak dan od 6. ure zjutraj do 1. ure boste našli cheesemongers, ribiče in Cvetličarne napotijo s svojimi izdelki v pokritem provansalskih trgu, ki se nahaja v Cours Massena. Od sredine junija do konca septembra, na trgu spremeni v popoldanskem času (razen ob ponedeljkih), v obrtnik vitrini, kjer slikarji, kiparji in keramikov pokažejo svoje stvaritve. Če ste na obisku v poletnih mesecih juliju in avgustu, so nočne tržnice potekala v večernih urah v Juan-les-Pins “Promenade du Soleil in Antibes” L’Esplanade du Pré-des-Pêcheurs.
  • Uživati na plaži: Juan-les-Pins “promenada je obložena z nekaterimi območja najboljših zasebnih plaž, kjer so dani bele peščene obale in storitev steklenico. Eden top pick: polinezijski-zgleduje Moorea, nizajo slamnato streho dežniki in tiki barov.