Angels and Demons Top Sites in Rome en het Vaticaan

Posted on

Waar see plekken in het boek en de film Angels and Demons

Angels and Demons , de film gebaseerd op het boek van Dan Brown, is gelegen in Rome en het Vaticaan. Hier zijn top plaatsen die je zult zien in de film. U kunt een bezoek deze plaatsen jezelf de volgende keer dat je in Rome.

Saint Peter’s Square en de Basilica

Vaticaanstad is een kleine soevereine onafhankelijke staat en de thuisbasis van de paus. Saint Peter’s Basilica, een van ‘s werelds grootste kerken en het plein met het enorme Saint Peter’s domineren het Vaticaan en prominent aanwezig in de film. Toegang tot Saint Peter’s Basilica is gratis, maar het Vaticaan opgravingen bezoeken, de necropolis onder de Saint Peter’s Basilica waar een deel van de film speelt, dan moet je van te voren te reserveren voor een rondleiding.

Castel Sant’ Angelo en Passetto

Castel Sant’ Angelo, gebouwd als een graf voor keizer Hadrianus in de tweede eeuw, werd gebruikt als een fort totdat het een pauselijke residentie in de 14e eeuw werd. Een geheime gang, de Passetto, verbindt het met het Vaticaan. In de film, dit is een geheime oude Illuminati spot gebruikt tegen het einde van het verhaal. Vandaag Castel Sant’ Angelo gastheren zomerconcerten. De Passetto, gevangenis, en privékamers van Clemens VII kan ook worden bezocht.

Piazza Navona en de Fontein van de Vier Rivieren

Piazza Navona is een levendig plein omringd met high-end cafés en barokke paleizen. De sterren van de ovaalvormige plein bevinden zich drie royale barokke fonteinen. De centrale fontein, Fontein van de rivieren of Fontana Dei Fiumi, vertegenwoordigt het water op het pad van de Verlichting in het verhaal. Gemaakt door Bernini in de 1650, de fontein portretteert vier rivieren – de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio de la Plata.

Santa Maria del Popolo en Piazza del Popolo

Santa Maria del Popolo, de Piazza del Popolo, was één van de eerste Renaissance kerken in Rome. In de Chigi Chapel, gemaakt door Raphael, zijn plafond mozaïeken en pyramide-achtige graven evenals standbeelden van Bernini. De Chigi Kapel vertegenwoordigt de Aarde op het Pad van Verlichting in de film en boek.

Santa Maria della Vittoria

Santa Maria della Vittoria is een barokke kerk aan de Via XX Settembre. De kerk houdt de beroemde Extase van Theresia van Bernini die Fire vertegenwoordigt op het Pad van Verlichting.

Het Pantheon

Het Pantheon in Rome, Italië

Het Pantheon in Rome, de oude tempel van alle goden, werd gebouwd tussen AD 118-125 door keizer Hadrianus. De koepel was de grootste koepel ooit tot de koepel van Brunelleschi op de Dom van Florence werd gebouwd in 1420-1436. In de 7de eeuw werd het in een kerk door vroege christenen, maar het is nog steeds de best bewaarde gebouw van het oude Rome. Vandaag de dag is omgeven door een aangename en levendige piazza, een mooie plek om te zitten in de avond en genieten van een drankje. Toegang tot het Pantheon is gratis.

Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse kapel, gebouwd van 1473-1481, is zowel privé-kapel van de paus en de locatie voor de verkiezing van de nieuwe paus door de kardinalen. Michelangelo schilderde het beroemde plafondschilderingen, met de centrale scènes uit de schepping en het verhaal van Noach. Hij ook versierd het altaar muur met het Laatste Oordeel en er zijn werken van een aantal andere beroemde kunstenaars. De kapel is een onderdeel van de Vaticaanse Musea.

Zorg ervoor om kaartjes te kopen of boek een tour van tevoren om lange rijen te voorkomen. Selecteer Italië, een Amerikaans bedrijf, verkoopt Vaticaanse musea tickets en een kleine groep (6 personen) Vaticaan en de Sixtijnse Kapel tours online. Om de Sixtijnse Kapel te genieten zonder grote menigten, overweeg dan een Voor of After Hours Sixtijnse Kapel en Vaticaanse musea Tour.

Caserta Royal Palace

Caserta Koninklijk Paleis was de set voor het filmen van veel van de Angels and Demons scènes die plaatsvinden in Vaticaanstad sinds filmen in Vaticaanstad werd verboden. Caserta Royal Palace of Reggia di Caserta, ten noordoosten van Napels, is een extravagante 18e eeuw Bourbon paleis, dat vaak wordt gebruikt als een filmset. Je zou het paleis van andere films met inbegrip van Star Wars Episode I en II en Mission Impossible III, waar het vervangen Vaticaanstad herkennen.