Arc de Triomphe v Parizu: Popoln vodnik obiskovalcev

Posted on

Arc de Triomphe v Parizu: Popoln vodnik obiskovalcev
Arc de Triomphe je priznana po vsem svetu kot glavni simbol pariškega pompa in elegance. Postavili ga je cesar Napoleon I. leta 1806 v spomin Francije vojaško hrabrost (in ponosni vladar sam), je 50-metrski / 164 foot visok okrašena arch kron zahodnem delu Elizejskih poljanah, najbolj emblematične mestne avenije, na stičišču znan kot Etoile (STAR), kjer je 12 prestižne avenije sevajo v polkrožno vzorcu.

Zaradi svoje pomembno mesto v history– francoske prestolnice vzbuja tako zmagoslavno in temno zgodovinsko events– kot tudi za njeno ikona stanja, Arc de Triomphe je očitno prišlo na vsako dopolnjeno seznam Pariza najboljših turističnih znamenitosti.

Lokacija in Kontakt Informacije:

Praznoval arch se nahaja na zahodnem koncu Elizejskih poljan, na Place Charles de Gaulle (pogosto imenovan tudi kot Place de l’Etoile).

Naslov: Place Charles de Gaulle, 8. okrožje
Metro: Charles de Gaulle Etoile (Line 1, 2 ali 6)
RER: Charles de Gaulle Etoile (linija A)
Telefon: +33 (0) 155 377 377
Obiščite spletno stran

V bližini območja in atrakcije za raziskovanje:

  • Petit Palais
  • Grand Palais Nacionalne galerije
  • Laduree Pekarna in Tearoom
  • Fouquet je (zgodovinsko restavracija)
  • Guerlain (znani parfumeriji in kozmetični inštitut)

Dostop, odpiralni čas in vstopnic:

Obiščete lahko raven del tal, na loka brezplačno. Bodite podhod za dostop do lok.

Nikoli ne poskušajte prečkati kaotično in nevarno krožišča na Elizejskih poljanah!

Za dostop na vrh , se lahko povzpnete 284 korakov, ali pa dvigalo na srednjem nivoju in se povzpeti 64 stopnicah na vrh.

Odpiralni čas
od aprila do septembra: pon-ned, 10:00-11:00.
Oktober-marec: . Pon-ned, od 10.-10 pm

Vstopnice
Vstopnice za vzpon ali pa dvigalo do loka so kupili na tleh.

Prost vstop za otroke, mlajše od 18 let
Pariški muzej Pass vključuje vstop v Arc de Triomphe. (Nakup neposredno iz Rail Evrope)

Dostop za invalidne obiskovalce:

Obiskovalci v invalidskih vozičkih: žalost, Arc de Triomphe je le delno dostopen za obiskovalce na invalidskih vozičkih. Podvoz ni mogoče dostopati z invalidskim vozičkom in edini način za dosego lok je z avtom ali taksijem stopnja prekinitev pri vhodu. To številko pokličejo, da osebje obvesti svojega obiska: +33 (0) 1 55 37 73 78.

Tam je dostop z invalidskim vozičkom z dvigalom na srednji ravni, ne pa na vrhu.

Obiskovalci z omejeno mobilnostjo lahko dostopate lok, vendar morda potrebovali pomoč dobili skozi podvoz. Kljub temu, da je eno dvigalo, morate povzpeti 46 stopnicah dostop do stališča.

Kdaj je najboljši čas za obisk?

Najboljši čas za obisk Arc je, po mojem mnenju, po 6:30 uri, ko je plamen neznanega vojaka osvetljen in Champs-Elysées se kopala v Svetleč luči. Iz opazovanja krova na vrhu loka, osupljiv pogled na Eifflov stolp, Sacré Coeur in Louvre so tudi v trgovini.

Ključni datumi in Zanimiva dejstva o Arc de Triomphe:

1806: cesar Napoleon I naroči gradnjo Slavoloka zmage v spomin na francoskih vojakov.

Lok je končan leta 1836, pod vladavino kralja Ludvika Filipa. Napoleon nikoli ne bi videli njegovo dokončanje. Kljub temu, da je postala vedno povezana s prevelikimi ego– ponosni cesarjevega, in s svojo potrebo po izgradnji spomenikov, da se ujemajo.

Osnova loka je okrašen s štirimi skupinami izdelati alegorični kipi. Najbolj znana je Francois nesramen je “Marsejeza”, ki prikazuje ikona francoskega žensko, “Marianne”, v kateri poziva ljudi v boj.
Notranje stene prikaz imena več kot 500 francoskih vojakov iz Napoleonovih vojn; imena tistih, ki so umrli so podčrtane.

1840: Pepel od Napoleona I so prenesene na Arc de Triomphe.

1885: praznoval francoski pisatelj Victor Hugo pogreb je praznoval pod lok.

1920: grob neznanega vojaka je odprl pod slavolokom, le dve leti po koncu prve svetovne vojne in v povezavi s podobno spomenika predstavljen v Londonu ob Dan premirja.

Večni plamen sveti prvič na 11. november 1923, vodenje vigilijo nad grobnico vsak večer.

1940: Adolph Hitler in nacistične sile pohod na Elizejskih poljanah okoli loka in dol Elizejskih poljan, dramatično označuje začetek štiriletnega okupacije a.

1944: zavezniške sile in civiliste praznujejo osvoboditev Pariza, v veselem dogodku posneli fotografije, ki jih ikona pariški fotografa Roberta Doisneaua.

1961: ameriški predsednik John F. Kennedy obisku na grob neznanega vojaka. Po umoru svojega moža leta 1963, Jacqueline Kennedy Onassis zahtevala, da se večni plamen sveti JFK v Arlington pokopališču v Virginiji.

Letni dogodki in aktivnosti 

Ker Champs-Elysees je tako naravno regal in fotogenična, široki aveniji gosti letnih dogodkov, vključno z novoletno stranke v Parizu (vključno z bleščečo svetlobo in video kažejo, projicirane na lok, ki se začne leta 2014) in Bastille Day praznovanja (vsaka 14. julij) . The Avenue sveti tudi z lepimi luči počitniških od konca novembra do sredine januarja.