Arc de Triomphe – Vodnik za ta priljubljeni Pariz Sightseeing privlačnosti

Posted on

 Arc de Triomphe - Vodnik za ta priljubljeni Pariz Sightseeing privlačnosti

Zakaj obisk

Arc de Triomphe. Kdo še ni videl, da je velik simbol, ki ga obkrožajo prometa, vendar stoji ponosni na sredini 12 čudovitih poti in na koncu znamenitih Elizejskih poljanah? To je del L’Ax historique , serija grand spomenikov in milosti ulic na poti skozi Pariz od Louvre palače na obrobju mesta. Ena od velikih ikon v Parizu, to je tudi eden izmed najbolj obiskanih znamenitosti z 1,7 milijona obiskovalcev na leto, in to z dobrim razlogom; pogled z vrha je dih jemajoči.

A Little Zgodovina

Kot veliko grand modelov v Franciji, Arc de Triomphe je začela z Napoleon I, ki je odredil njegovo gradnjo. Zasnoval ga je arhitekt Jean-François Chalgrin, zgleduje po enotni loka Titov slavolok zgrajen v c. 81 AD v Rimu. Vendar Slavolok zmage je večja, nekaj velikega 49,5 m (162 ft) metrov višine, širok 45 metrov (150 ft) dolge in 22 metrov (72 ft), zgrajena brez stolpcev. Kipi okoli baze so junaški, ki prikazuje junaški mlade francoske vojake proti sovražniku, in v spomin napoleonskih vojn. Ne zamudite je François Rude je Marsejeza prikazuje Marianne, simbol Francije, ki je pozval vojake naprej. V notranjosti so stene vpisane z imeni več kot 500 francoskih vojakov v napoleonskih vojnah, z mrtvimi poudaril. Arch ni bila končana do leta 1836, do takrat pa se je Napoleon umrl, in se je začela z veliko pompa in okoliščine, ki jih kralja Ludvika Filipa.

Pod obokom leži na grob neznanega vojaka iz prve svetovne vojne, tukaj, ki jih leta 1920. Dve leti kasneje je bila ideja o Memorial Flame je navedla. Plamen je bil prvič osvetljena 11. novembra 1923 in je nikoli ugasnil. To je postal velik simbol osvoboditve, ko General Charles de Gaulle iz beli cvetovi križ Lorraine na grobu 26. avgusta 1944.

Za ta dan pa je dan slovesnosti, ko je plamen obudilo kot poklon.

Leta 1961 je ameriški predsednik John F. Kennedy obiskal grob na zgodovinskem obisku v Franciji. Njegova žena, Jacqueline Kennedy Onassis, prosil za večni plamen, ki se sveti JFK po njegovem atentatu leta 1963, ko je bil pokopan na Arlington pokopališču v Virginiji. Predsednik Charles de Gaulle se udeležili pogreba.

Dogodki na Arch

Arch je osrednji del vseh velikih državnih proslav na: 8. maj, november 11 in Bastille Day, julij 14, kot tudi Silvestrovo, ko se je čudovito zvok in light show igranje preko Arch. Od konca novembra do sredine januarja dobiš čudovit pogled na božičnih lučk pod vami ob Elizejskih poljanah.

Obisk Arc de Triomphe

Place Charles de Gaulle
tel .: 00 33 (0) 1 55 37 73 77
Spletna stran

Kako do Slavoloka zmage

Podzemne:  Charles de Gaulle Etoile (Linija 1, 2 ali 6)
RER:  Charles de Gaulle Etoile (linija A)

Bus:  linije 22, 30, 31, 52, 73, 92 in Balabus
Od zunaj Pariza: izhod Porte Maillot in avenue de la Grande Armee ali izhod Porte Dauphine in avenue Foch
Iz središča Pariza: voziti ali hoditi Elizejskih poljanah
, če ste peš, najvarnejši način za vstop, je preko podzemnega hodnika vzdolž Champs Elysees.

Odpiralni čas

Odprite  Jan 2 do 31. marec: Daily 10 am-10.30pm
apr 1 september 30: 10 am-11pm
okt 1 do 31. december: 10 am-10.30pm
Zadnji vnos 45 min pred zaprtjem čas
zaprtja Jan 1, 1. maj, 8. maja (zjutraj) , jul 14, nov 11 (norming) 25 december

Vstopnina: odrasli 12 €; Od 18 do 25 let, 9 €; pod prostimi 18 let

Lahko naredite svojo turnejo z navodilu za uporabo v francoščini, angleščini, nemščini, italijanščini, španščini, nizozemščini, japonski in ruski.
Obstaja turnejo predavanje v francoskem, angleškem in španskem traja 90 minut.
Obstajajo javne sanitarije in majhno knjigarno.