Skip to main content

At komme rundt Thailand – Top muligheder for transport i Thailand

At komme rundt Thailand - Top muligheder for transport i Thailand
At komme rundt i Thailand er ekstremt nemt, takket være det fremragende infrastruktur, turisme og høj volumen af ​​rejsende. Men ikke alle transport muligheder er lige når det kommer til pris og besvær.

Tuk-tuk

Ridning i en tuk-tuk er en unik oplevelse ikke at blive savnet i Thailand. At lytte til din hurtigt taler chauffør og sutte i udstødningsgasser er alle en del af oplevelsen. Men hvis du virkelig har brug for at bevæge sig rundt komfortabelt, kan du få en tilslutningsafgift taxa for omkring samme pris – eller mindre!

Tuk-tuk drivere i Thailand er berømte for deres svindel. Du bliver nødt til at forhandle din billetpris før det bliver inde, og aldrig er enige om at stoppe ved butikkerne chaufføren anbefaler undervejs.

 • Se mere om brug af tuk-tuks i Thailand .

Taxa

Taxaer i Thailand er ofte billigere og mere komfortabel end at gå med tuk-tuk, forudsat du sørge for, at chaufføren bruger måleren. Bare fordi tegnet på toppen læser ‘Taxa Meter’ garanterer ikke, at føreren vil bruge måleren.

Før du kommer ind i en taxa, sikre, at måleren vil blive brugt. Hvis en chauffør nægter – og de kan, især i myldretiden – simpelthen fortsætte hailing taxier indtil du finder en ærlig driver. Du bliver nødt til at betale et ekstra gebyr ved brug af kupon taxier fra lufthavnen. Du vil også forventes at betale vejafgifter stødt.

Motorcykel Taxi

Mens nogle forbryderiske ejere kan tilbyde dig en tur på deres motorcykel, skal de officielle motorcykel taxachauffører i Thailand bære en farvet vest. Du bliver nødt til at forhandle din billetpris før det bliver på, så hold godt fast – at tage en motorcykel taxa i travle byer kan være en hårrejsende oplevelse!

Bemærk: Din chauffør vil sandsynligvis bære den eneste hjelm til rådighed. Rejseforsikring sjældent dækker ulykker, der sker på motorcykler.

Tog i Thailand

At rejse med tog i Thailand kan være en meget fornøjelig oplevelse, især på korte, naturskønne jaunts såsom strækningen mellem Bangkok og Ayutthaya. I modsætning til langdistanceflyvninger busser, tog ofte fylder hurtigt i Thailand; forsøge at booke din billet flere dage i forvejen.

Thailand har et sortiment af tog, der kører skinnerne, så uanset om du ender med en ny, moderne vogn eller en pibende, aldring en er simpelthen et spørgsmål om held. Uanset, togene er bedre end busser til både natur og frihed til at strække benene på en gåtur.

For rejser med overnatninger, rejsende typisk standard til andenklasses sovevogne. En ledsager vil komme rundt for at slå de står over for bænk sæder i to køjer med mørklægningsgardiner. Top køjer er lidt billigere, men kortere i længden; rejsende med lange ben vil være trængsel.

Fremadstræbende ledsagere sælge mad lav kvalitet og alléen drikkevarer på sovekabine tog. Medbring din egen snacks eller du kan besøge spisevognen på bagsiden af ​​toget.

 • Lær alt om togrejser i Thailand .

Fly

Mens bestemt ikke de billigste, budget flyvninger er altid den sikreste og mest behagelige måde at bevæge sig rundt Thailand. Jo tidligere du bestiller med budgettet luftfartsselskaber, jo flere penge, du vil spare. Du vil stadig nødt til at betale ekstra afgifter til bagage og få din egen transport til lufthavnen.

Nogle af de større lufthavne for at komme rundt i Thailand:

 • Bangkok (BKK)
 • Chiang Mai (CNX) – til Pai og andre punkter i den nordlige del
 • Koh Samui (USM) – for at få adgang til øer som Koh Phangan og Koh Tao
 • Phuket (HKT) – for at få adgang til øer på den vestlige side af Thailand
 • Krabi (KBV) – for at få adgang til øer på vestkysten og steder såsom Railay
 • Surat Thani (URT) – for at få adgang til øerne i Golfen af ​​Thailand

Læs om Bangkoks Suvarnabhumi lufthavn og hvad de kan forvente.

Turist Bus og regeringscheferne Bus?

Besøgende til Thailand oftere end ikke ender på turist-kun busser med billetter solgt af rejsebureauer og receptioner. Mens volumen til tider gør turist priser endnu billigere end de offentlige busser, turistbusser er ofte ubehagelige – passagerer stuves ligesom kvæg – og nogle gange endda målene for tyveri.

For en mere komfortabel, langdistancefly bus oplevelse, skal du gøre din egen måde med taxa eller tuk-tuk til busstationen og købe dine egne billetter, snarere end at gå gennem en agent. Navigering på stationen og finde den rigtige kø kan nogle gange være en udfordring, men statslige busser er ofte mere komfortabel og inkluderer vand og snacks.

Natbusser i Thailand

At tage en natbus i Thailand har nogle store fordele. Du kan spare en nat for indkvartering, vågne op på din destination, og vil ikke spilde en god dag bevæger sig mellem punkter. Men medmindre du godt praktiseres, skal du ikke forvente at få megen søvn på en natbus som din driver blæser i hornet og slingrer på ujævne veje. Leg rum kan være trange, især hvis passageren foran dig fuldt reclines deres sæde.

Selv en lille squat toilet normalt vil blive fundet om bord natbusser, vil du forhåbentlig gøre et eller to stop, så føreren kan tage en pause. Stopper ved den vidtstrakte vejene rejse centre er typisk meget korte – bruge toilettet først derefter shoppe for mad og drikkevarer!

Tip: Tag en fleece eller tæppe med dig på bussen. Selvom et tæppe til tider er forudsat, er de ofte beskidt. Du vil blive glad for du bragte nogle varmt tøj som air conditioning ofte når temperaturer under frysepunktet.

Tyveri på natbusser i Thailand

Hvis du vælger at tage turist natbus, ikke efterlader nogen værdigenstande i din bagage, som skal gemmes under. En årtier gammel problem, førerens assistent klatrer ind i bagagerummet af din bus, mens den er rullende ned ad vejen og åbner poser. Små elementer såsom pocketknives og telefon opladere ofte forsvinder, og din bus vil længe være nede ad vejen, før du opdager, hvad der er gået.

Nogle tips til at undgå tyveri på natbusser:

 • Tyve ikke altid gå efter store emner. Selv dyre solcreme er undertiden stjålet.
 • Lås din bagage eller bruge plastik zip bånd til at forbinde lynlåse; du kan skære dem ud efter du ankommer.
 • Pack kun vasketøj – helst beskidt – i toppen af ​​tasken.
 • Luk dine poser i en hemmelighedsfuld måde, så du kan se, om de er blevet åbnet.
 • Anbring ikke poser nær midtergangen og aldrig falder i søvn med en telefon eller MP3-afspiller i hånden.
 • Skriv ned busselskabet, nummerplade, og holde din billet.

Problemet med nat-bus tyveri er især udbredt på turist busser fra Khao San Road i Bangkok til de thailandske øer og Chiang Mai. Desværre, selv rapporterer tyverier til turist politiet vil ikke få dine varer tilbage.

Udlejning Scootere

Du kan leje scootere i hele Thailand for mellem US $ 5 – $ 10 per dag. Hvis du er komfortabel kørsel en, kan leje en motorcykel være en stor, billig måde at udforske øer og besøge steder udenfor byen. Medmindre du er en erfaren rytter, forlade kørsel i de store byer for en anden tur. Og husk: Du kører i venstre i Thailand!

Desværre pr WHO, Thailand har et af de højeste antal fatale trafikulykker per indbygger i verden.

Kom omkring i Thailand

Brug disse specifikke instruktioner til at bevæge sig langs populære ruter:

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *