Au Lapin Agile Cabaret in Parijs

Posted on

Au Lapin Agile Cabaret in Parijs

Gehoord over de legendarische Montmartre cabaret Au Lapin Agile (letterlijk, het Agile Rabbit) in Parijs, heb ik besloten om mijn vriendje te nemen naar het huis van “zang, humor en poëzie” voor zijn verjaardag, op zoek naar hem te voorzien van een authentieke Franse ervaring. Eens bezocht door de wil van Pablo Picasso, Maurice Utrillo, en Toulouse-Lautrec (allen zijn schilderijen opknoping binnen), het cabaret is flink bezig live entertainment sinds het begin van de twintigste eeuw, het bijhouden van het artistieke erfgoed van Montmartre goed en levend.

Aangekomen bij “The Rabbit”

Een menigte was reeds gevormde vóór 21:00. Mensen zaten buiten de iconically roze huis van twee verdiepingen op banken geweven uit de natuur, of leunend tegen de buitenkant hek opgewonden nemen van foto’s. Een paar minuten na 9 uur, werden de deuren eindelijk geopend door het personeel, en de menigte geperst in de kleine, laaghangende ingang van het huisje.

Eerste indruk

Bij binnenkomst, was het duidelijk dat ik de juiste beslissing in het maken van had gemaakt een reservering weken before– terwijl we werden gevraagd voor onze jassen, die zonder hun namen op de lijst werden scherp verteld om buiten wachten en geïnformeerd dat ze alleen zouden worden gelaten als aangegeven plaats voor. We werden snel begeleid een steile trap naar een grote kamer op de tweede verdieping, versierd met gesneden houten tafels en banken, en schilderen aan de muren. Een pianist speelde al een levendige melodie. We geperst in een bankje naast de piano, en een server gaf ons glazen van het huis speciale, kersen wijn, compleet met vier wijn doordrenkte kersen.

Afgezien van een kleine schijnwerper op de piano, slechts twee lampen aan het plafond, bedekt met heldere rode vintage lampenkappen, terwijl de ramen die uitkijken op zijn geschilderd in levendige oliën om glas in lood ramen lijken. Uitpersen mijn ogen een beetje om zo veel kunst te zien als ik kon, overviel mij schetsen, schilderijen, en olie werken, waaruit blijkt dat lange ambtstermijn van de cabaret’s.

Misschien wel de meest opvallende werk was een olieverfschilderij die een vin en een patron zitten naast elkaar in een bar, aangrijpend hun drankjes, en kijken verlangend in verschillende richtingen voor vermoedelijk verschillende redenen. Het was Picasso’s “Op de Lapin Agile” uit 1905.

Laat de Cabaret Commence

De kamer was helemaal vol door 09:30, met een menigte lijkt te voornamelijk uit Franse opdrachtgevers bestaan, met slechts een paar toeristen op zoek op in fascinatie. Het publiek (en geen echte ramen) betekende ook warmte, dus zorg ervoor dat je een T-shirt te dragen als een van uw layers– het de neiging steamy om binnen te komen daar. Zoals de show begon, was ik verrast om te zien dat de “gasten” in het midden tafel kende alle woorden om de verscheidenheid van de Franse nummers die de aftrap voor de nacht. Na de zelfde gasten begon te doen solo’s en acting out van elke song, compleet met momenten van hond blaffen en het gezicht slapping, besefte ik dit was de groep die ons zou leuk voor de nacht.

De kamer onmiddellijk nam op een familiale sfeer en ging terug naar de tijd dat gezinnen die samen zouden zitten urenlang rond een piano zingen van liedjes. Van nostalgische songs die het Frankrijk van de oude naar hommages aan Montmartre en ballads bevestigen van een liefde voor wijn, ik snel wou dat ik had een songbook aan mijn tafel om mee te doen.

Ik kreeg al snel een kans om in te springen, echter, tijdens de “oui, oui, oui – non, non, non” deel van “Les Chevaliers de la Table Ronde,” en een persoonlijke favoriet van mij sinds de pre-school, ” Alouette.”

de Handelingen

Elk van de leden van de groep zit aan de hoofdtabel mocht ongeveer twintig minuten voor solo-optredens. Deze bestonden uit klassieke Franse poëzie op muziek, humoristische liedjes begeleid door een akoestische gitaar, en– de daad die ik vond de meest mesmerizing– een vrouw die zong en speelde de accordeon. Ik was terug in de tijd toen ze allebei enthousiast de menigte met music hall liedjes en tot zwijgen hen met een ontroerende vertolking van “A Saint-Lazare”, een ballade over de vrouwen gevangenis, dat eens bezet de nu moderne treinstation. Tussen elke solist, de levendige, witharige manager, gekleed in een geheel zwarte ensemble met een rode sjaal, trad op als circusdirecteur, het bijhouden van de zingen tot leven met een bulderende stem.

de nadelen

Terwijl ik over het algemeen genoten van mijn avond in Au Lapin Agile, waren er een paar minder positieve punten te noemen. Zorg ervoor dat u de badkamer te gebruiken voordat u uw plaats te nemen, als het gevolg van het publiek en de voortdurende optredens in de kleine ruimte, is het uiterst moeilijk is om niet alleen te staan, maar ook aan het hoofd langs de donkere fluwelen gordijn die leidt naar de badkamers op de eerste verdieping. Ik ging tijdens een korte verandering van de solisten en bij de afwerking, kreeg te horen te wachten in de “kamer musicus” tot er nog een pauze om een ​​back-up worden verhuurd. Dit was prima met mij, als ik in staat in wat lucht mee te nemen van de minder drukke ruimte, luisteren naar de muzikanten de huidige politieke situatie te bespreken, en beschouwen de koperen potten en pannen opknoping van de muren was. Toen de tijd kwam dat ik naar boven mocht terug, ik was gehaast door het personeel met pushing hands en een “vite, vite.” De tafels zijn allemaal voorzien van drinken menu’s waar zowel alcohol en water kunnen worden gekocht. Echter, er zijn geen obers werken de kamer, en het was niet tot sluiten tot middernacht wanneer een gast riep voor een drankje, dat de bestellingen snel zijn genomen. Ik was aan de andere kant van de kamer, dus ik bleef uitgedroogd. Na ongeveer drie uur non-stop entertainment, hebben we besloten om te vertrekken om de laatste metro naar huis te halen en adem in de nacht lucht.

Au Lapin Agile – Praktische Info en Openingstijden

Au Lapin Agile neemt niet reserveringen nodig, maar het is ten zeerste aanbevolen dat u te maken. Betaling voor de nacht wordt genomen bij het verlaten.

Gegevens en ligging

Adres:  22, Rue des Saules
Metro:  Lamarck-Caulaincourt (lijn 12)
Open:  dinsdag tot zondag 09:00-01:00. Gesloten op maandag.
Tel:  +33 (0) 1 46 06 85 87

Entry en drinken bij Au Lapin Agile:

De cabaret rekent momenteel een inschrijfgeld van € 24 per persoon, die een glas van de kers huiswijn omvat. Een tweede glas van de specialiteit, whisky of cognac kost € 7, terwijl een glas Bordeaux, bier, Orangeade of Perrier kost € 6. Houdt u er rekening mee dat de prijzen op elk moment kan worden gewijzigd.