Au Lapin Agile Cabaret v Parizu

Posted on

Au Lapin Agile Cabaret v Parizu

Potem ko je slišal za legendarnega Montmartre kabaret Au Lapin Agile (dobesedno, Agile Rabbit) v Parizu, sem se odločil, da bo moj fant hiši “pesmi, humorja in poezije” za njegov rojstni dan, si prizadeva, da mu zagotovi verodostojno francoski izkušnja. Ko ga rad Pablo Picasso, Maurice Utrillo in Toulouse-Lautrec obiskujejo (vse od katerih so slike visijo v notranjosti) je kabaret je bruhajoča zabavo v živo, saj prelomu dvajsetega stoletja, vodenje umetniško dediščino Montmartre dobro in živ.

Prihod na “The Rabbit”

Množica je že nastala pred 9. uro. Ljudje so sedeli zunaj iconically roza dvonadstropni hiši na klopi tkanin iz narave, ali naslonil na zunanji ograji navdušeno ob fotografije. Nekaj ​​minut po 9. uri so se vrata končno odprla osebje, in množica pritisne v majhno, nizko viseče vhod v kočo.

prvi vtisi

Ob prihodu, je bilo jasno, da sem se pravilno odločitev pri rezervaciji tednov before– ko smo prosili za naše plašče, tiste, ki nimajo svojih imen na seznamu so ostro rekel, naj počaka zunaj in obvestila, da bi se jim kaj šele se, če prostor dovoljena za to. Bili smo hitro pospremili do strmo stopnišče v veliki sobi v drugem nadstropju, okrašena z izrezljanimi lesenimi mizami in klopmi, in-barvanje pokrita stene. Pianist je že igral živahno melodijo. stisnemo smo v klopi ob klavirju, in strežnik nam izroči kozarca hišna specialiteta, češnjev vina, skupaj s štirimi-vina namočeno češenj.

Poleg majhne pozornosti na klavir, le dve žarnice visijo s stropa, za katere je v svetlo rdeča vintage Senčniki za svetilke, medtem ko so okna prebarvati v živahnih olj, da spominja obarvajo steklena okna. Napenjanje moje oči malo videti toliko umetnost, kot sem lahko, sem premagala skice, slike in oljnih del, ki potrjuje, da Cabaret dolge posesti.

Morda je najbolj presenetljiva delo je oljna slika prikazuje zaklopnico in pokrovitelj sedi poleg drugega v baru, prijemanje svoje pijače, in gledal hrepeneče v različnih smereh za domnevno različnih razlogov. To je bil Picasso je “Na Lapin Agile” iz leta 1905.

Naj Cabaret začne

Soba je bila povsem polna s 9:30 uri s množica se zdi, da so v glavnem francoskih pokroviteljev, z le nekaj turistov, ki iščejo na v fascinacije. Množica je (in ni prave okna) pomenilo tudi toploto, zato poskrbite, da nosite majico kot enega od svojih layers– se nagiba, da bi dobili soparno noter. Kot se je začela predstava, sem bil presenečen, ko vidim, da so “gostje” na srednji mizi vedel vse besede v različnih francoskih pesmi, ki uvedlo noč. Po isti gostje začeli delati solo in delujejo iz delov vsake skladbe, skupaj z trenutkov pasje lajanje in obraz udarila, sem spoznal, da je to skupina, ki bi se nam zabaven za noč.

Prostor je takoj vzel na družinsko občutek in šel nazaj v čas, ko bi družine sedel ure in ure okoli klavir petje pesmi skupaj. Od nostalgičnih pesmi, ki ponazarjajo Francija starih do poklonov do Montmartra in balade, ki potrjujejo, ljubezen do vina, hitro sem želel sem imel pesmarica na moji mizi, da se pridruži.

Kmalu sem dobil priložnost za skok v pa v “Oui, oui, oui – ne, ne, ne” delež “Les Chevaliers de la Table Ronde« in osebno moj najljubši, saj predšolske vzgoje, ” Alouette. “

Akte

Vsak od članov skupine, ki sedi na glavni mizi je bilo dovoljeno, okoli dvajset minut za solo predstave. To je sestavljalo klasične francoske poezije uglasbil, šaljivih pesmi skupaj z akustično kitaro, in– zakona, da sem našel najbolj mesmerizing– žensko, ki je pela in igrala na harmoniko. Sem se odpelje nazaj v čas, ko je tako navdušena množica z Music Hall ditties in jih utišal z premikajočo izročitvi “A Saint-Lazare,” balade o zaporu za ženske, ki so nekoč zaseda je zdaj moderno železniško postajo. Med vsako solist, živahno, beli las upravitelja, oblečen v vse črno ansambel z rdečim šalom, deloval kot cirkusa, zadržite petje živi z razcvetu glasom.

slabosti

Čeprav sem na splošno užival svoj večer v Au Lapin Agile, je bilo nekaj manj pozitivnih točk omenjamo. Poskrbite, da boste na stranišče, preden boste vzeli svoj sedež, kot zaradi množice in tekočih predstav v majhnem prostoru, da je zelo težko, ne samo vstati, ampak tudi na glavo mimo temno žametno zaveso, ki vodi do kopalnice v zvezi prvo nadstropje. Šel sem v kratkem spremembe solistov in po končani, je rekel, naj počaka v “sobi glasbenik”, dokler je bil še en premor, da se pusti nazaj. To je bilo v redu z mano, saj sem lahko, da se v nekaterih zrak iz manj natrpanem prostoru, poslušanje glasbeniki razpravljali o aktualnih političnih razmer, in menijo, da so bakrene lonce in ponve visi iz stene. Ko je prišel čas, ko sem bil lahko nazaj gor, sem pohitel osebje s pritiskom roke in “vite, vite.” Tabele vsako funkcijo menije pijačo, kjer jih je mogoče kupiti tudi alkohol in voda. Vendar pa ni strežnikov, ki delajo v sobo, in ni bilo do blizu polnoči, ko je gost vpil na pijačo, da so bili sklepi sprejeti hitro. Sem na nasprotni strani prostora, tako da je ostal izsušeno. Po približno treh urah nonstop zabave, smo se odločili, da pustimo, da bi ujeli zadnji metro doma in diha v nočnem zraku.

Au Lapin Agile – Praktične informacije in Delovni čas

Au Lapin Agile ne zahteva rezervacije, vendar je zelo priporočljivo, da bi eden. Plačilo za noč se sprejme po izstopu.

Lokacija in Kontaktni podatki

Naslov:  22, Rue des Saules
Metro:  Lamarck-Caulaincourt (linija 12)
Odprto:  od torka do nedelje, od 9. ure do 1. ure zjutraj. Zaprto ob ponedeljkih.
Tel:  33 (0) 1 46 06 85 87

Začetek in pijačo na Au Lapin Agile:

Kabaret trenutno zaračunava vstopno provizijo v višini 24 € na osebo, ki vključuje kozarec češnjevega hišnega vina je. Drugi kozarec specialnosti, viski ali konjak stane 7 €, medtem ko je kozarec Bordeaux, pivo, oranžada ali Perrier stane 6 €. Prosimo, upoštevajte, da se cene spremenijo kadarkoli.