Bangkok Ghid turistic: Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok

Posted on

Bangkok Ghid turistic: Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok
Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok a devenit poarta de acces principal din Thailanda după ce a luat domniilor (și BKK cod aeroport) de îmbătrânire Aeroportul Internațional Don Mueang în 2006.

Aeroportul mare Bangkok rămâne ocupat. În 2016, Bangkok a fost din nou cel mai vizitat oras din lume, iar multe dintre cele 21 de milioane de vizitatori internaționale a venit prin Aeroportul Suvarnabhumi.

Cu un volum tot mai mare de călători, trântit, aeroport 8000 de acri reușește să servească funcției sale, chiar și adăugând o notă metalică de arhitectura elegantă.

Cum se pronunță Aeroportul Bangkok

Să începem cu începutul. Modul în care localnicii pronunță “Suvarnabhumi” este “da in judecata-Wahn-ah-Poom.” „I“ este tăcut la sfârșitul anului. Cuvântul provine din sanscrita pentru „Land of aur.“

Aspect Suvarnabhumi Airport

 • Nivelul 1: Transport
 • Nivelul 2: Sosiri
 • Nivelul 3: Transferuri, magazine și restaurante
 • Nivelul 4: Plecări

Cu vedere la intrare, în partea stângă a aeroportului servește plecări interne; partea dreapta este pentru plecări internaționale.

Sosiri Imigrare Secțiunea

Dupa sosire, prima și cea mai lungă coadă pe care le veți întâlni va fi, fără îndoială, imigrația pentru a obține ștampilat oficial în Thailanda.

Du-te direct acolo și de a lua în linie! Nu moși după coborârea din avion, și să amâne baie pauze, dacă poți. Așteptarea la imigrația poate fi uneori o oră sau mai mult, în funcție de timpul de zbor terenurile.

Sfat: Nu sunt de fapt două secțiuni separate de imigrare. Dacă se consideră excesiv de ocupat, ține de mers pe jos la următorul.

Au de sosire și de plecare cardurile – două cărți care ar fi trebuit predate pe planul – completat în întregime, atât în ​​față cât și spate. Dacă nu ați primit cărți de sosire și de plecare, le veți găsi pe mese lângă începutul cozii de imigrare. Având o carte de sosire pliat, deteriorat sau incomplet este un mod sigur de a ajunge pe partea proastă a funcționarilor de imigrare!

Câteva sfaturi pentru a obține prin intermediul imigrației fără probleme:

 • Nu folosiți telefoane mobile sau de a lua fotografii.
 • Scoateți pălărie și ochelari de soare.
 • Prezentați pașaportul apelat deja la pagina care conține viza, dacă aveți unul.
 • Zâmbet, răspunde la orice întrebări cu răspunsuri simple, și se confruntă cu aparatul de fotografiat.

Pentru a evita probleme mai târziu, păstrați cardul de plecare în pașaportul pentru atunci când ieșiți din Thailanda.

Ridicarea bagajelor

ridicare bagaje este situat direct în spatele stretch de contoare de imigrare în Aeroportul Suvarnabhumi. După ce așteptați de lungă durată pentru a fi ștampilată în, bagajele vor fi, probabil, deja în așteptare pe sau în apropierea carusel bagajelor. Numerele de zbor sunt adaptate la numerele de carusel corespunzătoare de pe ecrane mari.

Există unele chioșcuri de schimb valutar punctată în jurul zonei de bagaje cerere. Deși veți obține o rată mai bună de așteptare pentru a utiliza ATM-urile situate în afara granițelor vamale, taxele de ATM-uri din Thailanda au crescut an după an.

Sfat: Pentru a compara ratele de tip chioșc cu rata de schimb cele mai actuale, Google „1 dolar SUA în THB.“

Vamă

Doar dacă nu ai ceva să declare, și nu ar trebui, pur și simplu să treacă prin canalul verde la punctul de control vamal. Uneori, călătorii sunt trase la întâmplare au bagajele verificate de aparat.

După ce trece prin vamă, nu va fi permis să reintre în „pasager“ parte a aeroportului din nou.

Noțiuni de bază moneda locală

Acum, că ați intrat în mod oficial Thailanda, vei avea nevoie de o anumită monedă locală, plin de culoare baht thailandez.

Presupunând că banca dvs. nu adauga taxele nerezonabile, folosind ATM-uri locale vă va oferi o rată mai bună decât schimbul de valută efectivă. Există o concesiune: taxele de ATM-uri sunt în jurul valorii de 6 $ USD per tranzacție. Din acest motiv, să ia din suma maximă permisă.

Sfat: Următoarea tranzacție va fi , probabil , plăti un șofer care nu poate avea o mare schimbare. Fa – ti o favoare prin solicitarea baht într – o cantitate de ciudat pentru a primi câteva bancnote de valoare mai mică. Dacă solicitați pur și simplu 6000 baht, vei primi șase note de 1000 baht , care ar putea fi dificil de a sparge. În schimb, cere 5900 baht pentru a primi un amestec de denominații mai mici. Într – un vârf de cuțit, du – te rupe una dintre bancnote dvs. de 1.000 de baht prin cumpărarea de ceva de la unul dintre minimarts la nivelul 3.

Loc de depozitare al bagajelor

Zona de depozitare „bagaje stânga“, în Aeroportul Suvarnabhumi este la etajul al doilea în Plecări de pe peretele din spate in apropiere de culoar „Q.“ check-in Costul este de 100 baht pe articol pe zi.

Pentru termeni mai lungi, ia în considerare verificarea cu AIRPORTELs kioks la etajul B (la fel ca trenurile) – să caute o cutie neagră cu dungă galbenă și contra. Prețul de zi cu zi este la fel ca și camera de depozitare a bagajelor (100 baht pe zi), cu toate acestea, ele oferă avantaje suplimentare, cum ar fi livrarea gratuită după trei zile și reduceri de rata după șapte zile.

Decide dacă doriți un telefon SIM

În cazul în care călătoresc cu un smartphone-GSM capabil „deblocat“, puteți să mergeți mai departe și ridica o cartelă SIM thailandeză la unul dintre chioșcuri amplasate în apropierea ATM-urilor.

Marile rețele de telefonie, cum ar fi AIS oferă de o săptămână, planuri nelimitate de date, care satisface vizitatorii pe termen scurt. Alternativ, puteți achiziționa pur și simplu o cartelă SIM preplătită, fără un plan de însoțire și adăugați credit pentru a-l ca te duci. Credit pot fi achiziționate de la chioșcuri, minimarts, și alte magazine.

Dacă există o coadă lungă sau nu vă simțiți ca având grijă de nevoile dvs. de telefon încă, nu vă faceți griji: veți găsi o mulțime de alte magazine de telefoane mobile în afara aeroportului.

Indicație: În cazul în care planul de date nu este nelimitată, asigurați – vă că telefonul smartphone este configurat pentru călătorie , astfel încât să nu deșeuri de credit plătit de a face actualizări în fundal!

Opțiuni alimentare

Dacă nu ești absolut disperat după un zbor lung, puteți renunța la siguranță suprapret mâncarea de aeroport. Veți găsi mult mai bune opțiuni de mâncare thailandeză, odată ce ieși din aeroport.

Cel mai ieftin loc pentru a apuca o masă rapidă este, probabil, food court-ul la nivelul 1 aproape de Poarta 8 în cazul în care angajații aeroportului au tendința de a mânca.

Cumpărături în aeroport

Spre deosebire de KLIA2 Kuala Lumpur și Aeroportul Singapore Changi, Suvarnabhumi se concentrează mai mult pe a fi un aeroport decât un mall. În afară de opțiunile obișnuite duty – free aeroport, planul de a cheltui baht pentru suveniruri ieftine de la MBK Center Mall sau asupra lui Chatachuk Market , mai degrabă decât la aeroport.

Dacă sunteți într – un vârf de cuțit pentru unele cadouri ultimul minut, există câteva magazine în zona de plecări , care pretind cauze bune. Articole din Sai Jai Thai sunt făcute de către angajații cu dizabilități. Mae Fah Luang vinde obiecte de artizanat realizate de oameni deal trib din nordul Thailandei . Magazinul OTOP pretinde de a vinde bunuri produse de săteni.

Nivelul 4 de Concourse D este acasa, la brandurile de lux, cum ar fi Coach, Bvlgari, Mont Blanc, Tiffany & Co, iar compania se păstrează.

Accesul gratuit la Wi-Fi în Aeroportul Suvarnabhumi

Accesul gratuit la Wi-Fi este disponibil în cele mai mari șase aeroporturi din Thailanda, cu toate acestea, este necesară înregistrarea. Da, veți primi e-mailuri periodice după ce vă înregistrați până când dezabona.

Accesul este limitat la două ore. Cele trei legitime de acces SSID – urile sunt după cum urmează: @AirportTrueFreeWIFI, @AirportAISFreeWIFI și @AirportDTACFreeWIFI. SSID – urile sunt sensibile la litere. Feriți – vă de puncte de acces indezirabil cu etichete , cum ar fi „FreeWiFi“ , care sunt menite pentru a capta datele.

Suvarnabhumi Airport Hoteluri

Găsirea unui loc liniștit, confortabil pentru a prinde un pui de somn înainte de un zbor este o provocare în interiorul Suvarnabhumi. Chiar și asigurarea unui scaun este competitiv ca aproape 61 de milioane de pasageri, anual, își fac drum prin.

Boxtel situat la parter aproape de aeroport Link este o soluție quirky pentru călătorii în tranzit care au nevoie pentru a merge pe orizontală. O cameră de dormit din lemn (nu este la fel de înfricoșător pe cât pare) costă în jur de 10 $ pe oră. Zona comună este bine făcut.

Dacă aveți nevoie de un pic – de fapt, mult – mai mult spațiu și unele de lux, Novotel lângă aeroport este cea mai bună alegere. Ecluza rula la fiecare 10 minute și puteți verifica în orice moment zi sau noapte pentru un ciclu de ședere de 24 de ore.

Miracle Hotel Transit este la fața locului, cu toate acestea, rămâne de șase ore sunt relativ scumpe. Călători pe un buget foarte strans poate fi interesat în YHA Bangkok Airport Hostel doar patru mile departare. Camerele private sunt disponibile.

Pași internaționale de plecare

Iată cum părăsesc Thailanda prin Suvarnabhumi de obicei, se duce în jos:

 • taxi te va scadea la intrare. Fiți atenți la semnele unei companii aeriene suspendate deasupra fiecărei uși.
 • Dacă aveți nevoie de o rambursare de TVA pentru bunurile achiziționate, în primul rând du-te la vamale pentru a avea bunuri inspectate și chitanțe ștampilate.
 • Doar în interiorul intrare, găsiți culoar de check-in știutor pentru numărul dvs. de zbor pe una din plăcile mari. Nu fi nervos dacă nu se poate găsi la început; ciclul de plăci prin cel puțin trei limbi și nu sunt întotdeauna la zi!
 • Du-te prin procesul de check-in cu compania aeriană.
 • Mutați la capătul insulei check-in pentru a aștepta bagajele verificate pentru a fi analizate. Aceasta durează doar un minut.
 • Odată eliminate, trece la peretele din spate, arată tichetul de îmbarcare și pașaport, apoi du-te în sus pentru a obține ștampilat de imigrare. Sfat: aveți cardul de plecare completat și în mână. Cineva poate să-l capsate în pașaportul când ai ajuns în Thailanda. Agenții în grabă au fost cunoscute pentru a rupe pagina de pașaport! Du-te și ia-l pentru ei.
 • Odată eliminate prin imigrare, arată orice recepțiile la fereastra de TVA dacă sunteți eligibil pentru o rambursare de TVA pentru achiziții.
 • Du-te prin securitate. Se aplică normele obișnuite (de exemplu, eliminarea pantofi și jachete, să ia laptop din ambalaj, etc.).
 • Verificați placa de mare pentru a asigura poarta ta nu sa schimbat.
 • Du-te la poarta ta, dar nu se așteaptă pentru a obține încă. Vei fi păstrat în afara porții până la scurt timp înainte de plecare.
 • Când echipajul sunt gata, vor deschide turnichet de metal, astfel încât pasagerii să poată coborî în zona de așteptare poarta de mai jos. Va trebui să arate pașaportul și tichetul de îmbarcare pentru a permite accesul în zona de poarta, apoi din nou la îmbarcare în avion. Păstrați-l și la îndemână până în locul tău.

Noțiuni de bază din aeroport

Nu acceptați nicio ofertă pentru un taxi de la cineva din zona bagajelor. În schimb, trece direct la chioșcuri oficiale de taxi chiar în afara aeroportului sau du-te la subsol pentru a obține un tren.

 • Taxi: Chiar și aceste cozi oficiale și modul în care acestea operează tind să se schimbe ca diferite „bande“ preia controlul asupra sistemului de taxi aeroportul din Bangkok. În 2010, oameni înarmați confiscate chiar și de control al cabinelor de taxi aeroport de bilete! Pe partea de sus a ceea ce spune metru, se așteaptă să plătească o taxă de aeroport de 50 de baht , împreună cu toate taxele de trecere.
 • Cu trenul: Trenurile ia un pic mai mult, dar ele pot ajuta să vă dor de o mulțime de trafic, în special în cazul în care un hotel se află în zona Sukhumvit. Sunt , de asemenea , o bună alternativă de a face cu taxiuri și sunt mult mai ieftine. Urmați indicatoarele pentru trenul la nivelul inferior , apoi să ia linia orașului la stația Phaya Thai în cazul în care vă puteți transfera la BTS ; aprinsă la stația cea mai apropiată de hotel. Notă: trenul aeroport oprește rulează la miezul nopții.

Sfat: În cazul în care merg la zona Khao San Road, căutați un chioșc în apropierea Poarta 7 pe podea de Transport Public (același etaj coadă de taxi). Acolo puteți achiziționa un bilet ieftin pentru un autobuz sau van direct la Khao San Road. Serviciul se oprește rulează la ora 8 pm

Noțiuni de bază la Aeroportul Suvarnabhumi

Desigur, transfer de la hotel este cel mai simplu mod de a ajunge înapoi la aeroport atunci când sunteți gata de plecare din Bangkok, dar există alte câteva modalități de a ajunge la Suvarnabhumi.

 • Taxi: Noțiuni de bază un taxi la aeroport este simplă, dar veți dori să se asigure că găsiți un șofer cinstit dispus să folosească aparatul de măsură. Pasagerii sunt de așteptat să plătească taxele pe Tollway crescute, care va utiliza , probabil , pentru a evita traficul des-gridlocked.
 • Cu trenul: Ia BTS la stația Phaya Thai, apoi transfer la trenul pentru aeroport. Dacă vine din apropierea gării Hualamphong, să ia MRT (metrou) la statia Makkasan apoi transfer la trenul pentru aeroport.

Noțiuni de bază la Aeroportul Suvarnabhumi la Don Mueang

Dacă trebuie să hamei între aeroporturi, du-te la nivelul 2 și căutați autobuzul gratuit de transfer la Don Mueang la ușa 3. Serviciul de transfer se execută aproximativ la fiecare 30 de minute între 5 dimineața și miezul nopții.

Serviciul de transfer de la aeroport arata mai mult ca un autobuz full-size decât o dubă. Uita-te pentru marcaje albastre care spun „AOT Shuttle Bus.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *