Bangkok Jim Thompson House: The Complete Guide

Posted on

The Story of Jim Thompson és hogyan Látogasson el a népszerű Múzeum Bangkokban

Bangkok Jim Thompson House: The Complete Guide
Beépített 1959-ben, a Jim Thompson Ház Bangkok egy békés, félig hektáros haladékot legforgalmasabb részén, a város a turisták számára.

A helyszín a múzeum tökéletes: ez egy kényelmes menekülési szó a sarkon a sok megamalls a térségben – tökéletes, ha azok tömegek kezdtek játékteret idegek és a türelem. A Jim Thompson Ház szolgál, mint egy oázis a művészet és a kultúra utazók számára véletlen kiskereskedelmi túlterhelés. A parkosított területen, csendes kert éles ellentétben vannak Bangkok hektikus szíve.

A történet a Jim Thompson

Jim Thompson volt egy amerikai vállalkozó jóvá javítási thai selyem ipar. Ez nem hangzik annyira izgalmas, de a történet lehet az egyik egyenesen Hollywoodba. A titokzatos eltűnése egy nagy horderejű milliomos, a gyilkosság az ő húga, CIA részvételét mit kéne még? Az összeesküvés-elméletek bővelkedik, de az még a rejtélyt Jim Thompson eltűnését 1967-ben továbbra is megoldatlan.

Miután pályája kezdetén, mint építész, Thompson kilép, és csatlakozott a Delaware Nemzeti Gárda. A vágy több izgalom nem volt túl meglepő, hiszen a nagyapja, James H. Wilson, az Unió általános akinek a férfiak készített konföderációs elnök Jefferson Davis.

A második világháború idején, Jim Thompson volt, akiket szolgálni operatív az Office of Strategic Services-elődje a mai CIA. Megérkezett a japán megszállás Thaiföld után Japán kapitulációja és létrehozta az OSS iroda Bangkokban.

Miután elhagyta szolgáltatás, Thompson és társa alapította a Thai Silk Company Limited 1948-ban a lépés logikus volt; Thompson apja sikeres volt a textiliparban. A Thai Silk Company lett nagyon jövedelmező, mint Jim Thompson utazott Délkelet-Ázsiában széles körben, az épület egy bensőséges ismerete a régióban. Azt is felhalmozott grafikát és ritka antik út mentén, végül létrehozunk egy kastély (jelenleg a Jim Thompson House Bangkok), hogy bemutassa azokat.

Március 26, 1967, mialatt egy bungaló Malajzia Cameron Highlands, 61 éves Jim Thompson ment egy rövid húsvét vasárnap sétát, és soha nem tért vissza. Viselkedése állítólag furcsa; Egyes beszámolók még azt állítják, azt mondta: „jó éjszakát, szerelme”, hogy a barátai, ahogy volt, így aznap délután. Egy hatalmas keresési és éves vizsgálat termelnek sem teste, sem magyarázatot.

Hozzátéve, hogy a rejtélyt, Thompson nővére meggyilkolták őt Pennsylvania haza néhány hónappal azután, hogy eltűnt. Bár senki sem tudja, ha az esemény kapcsolódik, hogy az eset is megoldatlan maradt.

Hol lehet megtalálni a Jim Thompson Ház

Előnyös, ha a Jim Thompson Ház nagyon központi helyen található, a város központjában, csak ki Rama I Road. Rengeteg olyan lehetőség evés és feltárása előtt és után egy túra a múzeum.

A magasvasút-állomás legközelebb a Jim Thompson Ház Nemzeti Stadion, bár könnyen oda gyalog 20 percre a fő Siam BTS állomás.

Elég jól minden tuk-tuk és a taxisok tudni fogja a Jim Thompson Ház. Meg kell harcolni, hogy használja a műszert, vagy abban az esetben, figyelembe tuk-tuks, akkor meg kell tárgyalni a jobb viteldíj mielőtt hajlandó menni.

A hivatalos címe:

Jim Thompson Ház Múzeum
6 Soi Kasemsan 2
Rama 1 Road
Bangkok, Thaiföld 10330

Látogatás a Jim Thompson Ház

Bár akkor nézzen körül az első része a kert kísérő nélküli, akkor meg kell tennie az egyik tárlatvezetésekkel, hogy a belsejében a ház.

Attól függően, hogy mennyire elfoglalt a múzeum, akkor kap egy ideje, hogy visszatérjen a túra; vissza 10 perccel korábban. Az utolsó túra indul 18:00 és rendelkezésre állnak thai, angol, francia, kínai és japán.

Per Thai egyéni belépő egy ház vagy szent hely, akkor elvárható, hogy távolítsa el a cipőt az elején a túra.

nyitvatartás

A Jim Thompson Ház nyitva a hét minden napján 09:00-06:00

Annak igazolására, Jim Thompson Ház nyitva tartó nagy ünnepnap, hívja +66 2 216 7368.

bejárat költségek

  • Felnőtt: 200 baht
  • Under 22 éves korig: 100 baht (meg kell mutatni ID)
  • 10 év alatti gyermekek: ingyenes

Mit nézzünk

A Jim Thompson House egyike Bangkok látnivalói számos oka lehet. Thompson volt építész és tervező, így céltudatosan épített házát fából panelek és a falak veszik a régi struktúrák egész Thaiföldön. Az elkészült ingatlan értéke több stílus és régiókban.

Míg a design a ház maga is figyelemre méltó, a valódi kincsek várnak belsejében. Utazásai során Délkelet-Ázsiában, Jim Thompson összegyűjtött régi Buddha-szobrok és a ritka mű köztük festmények és porcelán. Még sok a bútorok bonyolultan faragott és gyönyörű. Persze, akkor is látni megjeleníti a régi szövőszék és színes selyem.

Szintén a terület

A Jim Thompson House található közel néhány Bangkok legnagyobb bevásárlóközpontja mellett Rama I Road. MBK Center, Siam Discovery és Siam Center is csak egy 15 perces sétával elérhető. Számos fürdők és masszázs üzlet területén is.

Ha úgy dönt, hogy gyalog Rama I Road, keresse meg a forgalmas Erawan Shrine a járdán körülbelül 25 perces sétára a Jim Thompson Ház.

Elméletek Jim Thompson eltűnés

A legreálisabb a magyarázó elméletek Thompson eltűnése az, hogy ő véletlenül meghalt egy cserbenhagyásos baleset egy helyi. Látva, hogy Thompson volt gazdag, jól ismert nyugati, a vezető személy lehet takarni a baleset a félelem kemény büntetés a helyi hatóságok. Jim Thompson hagyta a cigaretta és egyéb személyes érint otthon, esetleg azt bizonyítja, hogy nem áll szándékában, hogy elment sokáig.

Egy erőltetett elmélet az, hogy Jim Thompson kapcsolatba került a CIA segítséget a vietnami háború idején. Mivel a hírhedtté, OSS háttér, és széles körű ismeretekkel rendelkeznek a régióban, az ötlet kézenfekvő. Thaiföld szövetségese volt, és alapja a műveletek az Egyesült Államok a háború alatt. Laosz titokban haza Lima Oldal 6, a kifutópálya a hegyek által használt CIA Air America repülni rejtett küldetéseket. Thompson érteni mindkét ország jól és sok kapcsolat. Különös, hogy a CIA fazon később Vang Vieng, a turisztikai település és népszerű stop bulizás a hátizsákos nyomvonal!

Ha Thompson valóban részt vett a vietnami háború, kellett volna megtenni titokban, mert az ő nagy horderejű. Ha így van, akár a dolgok nem mennek a tervek szerint vagy szándékosan soha nem tért vissza.

Bár a váltságdíj nem kérte, egyesek szerint Jim Thompson elrabolták. Idő magazin számolt be 1967-ben, hogy Thompson „tudott sok Ho Si Minh-ügynökök.” Lehet, hogy már meghalt, miközben próbál menekülni elfog, vagy egyszerűen elraboltak (akár a kínai vagy vietnami szerek) a proaktív intézkedést, hogy megakadályozza őt segíti a US a háború alatt. Egy malajziai asszony interjút a vizsgálat során jelentették, hogy látni egy konvoj hasonló járművek leszorítja a szokásos álmos út a napon, amikor eltűnt.

Az utolsó és talán a legromantikusabb elmélet az, hogy a Jim Thompson egyszerűen elég volt, és otthagyta a birodalmát. Ő volt ismert, hogy ösztönösen indul újra, amikor feltűnt a képzeletét. Bár Thompson volt gazdag és sikeres, ő is akarta, hogy „nyugdíjba” egyszerűen él titkos kevesebb hírhedtté. Ő volt a források, kapcsolatok, és a tudás Ázsia erre.