Bangkok Jim Thompson House: The Complete Guide

Posted on

Zgodba o Jim Thompson in Kako obisk Popular muzej v Bangkoku

Bangkok Jim Thompson House: The Complete Guide
Zgrajena leta 1959 je Jim Thompson House v Bangkoku je mirno, pol-acre predaha v najbolj obremenjenih delu mesta za turiste.

Lokacija za muzej je popoln: to je priročno pobeg dobesedno za vogalom od številnih megamalls na tem območju – kot nalašč za takrat, ko so te množice začele Napeti živcev in potrpežljivosti. Jim Thompson House služi kot oaza kulture in umetnosti za potnike z naključnim drobno preobremenitve. V urejenih razlogov in mirno vrt, so v ostrem nasprotju z napornega srce Bangkok.

Zgodba o Jim Thompson

Jim Thompson je bil ameriški podjetnik zaslužen za popravilo tajske svile industrije. To ne zveni tako razburljivo, vendar je njegova zgodba je lahko eden naravnost iz Hollywooda. Skrivnostno izginotje odmevnih milijonar je za umor svoje sestre, CIA sodelovanje, kaj še potrebujemo? Teorije zarote ne manjka, ampak kot doslej, skrivnost izginotja Jim Thompson je v letu 1967 ostaja nerešen.

Ko se začne svojo kariero kot arhitekt, Thompson nehal in se pridružil Delaware narodno gardo. Sla po več razburjenja ni preveč presenetljivo, saj je bil njegov ded James H. Wilson, splošna unije, katerih možje ujeli Confederate predsednik Jefferson Davis.

Med drugo svetovno vojno je bil Jim Thompson zaposlili, da služi kot operativni za Urad strateških služb-predhodnik današnje CIA. On je prišel v japonsko okupacijo Tajskem pravice po japonskem predaji in ustanoviti urad OSS v Bangkoku.

Po odhodu iz službe, Thompson in njegov partner ustanovil Thai Silk Company Limited leta 1948. Akcija je bila logična; Thompson oče je bil uspešen v tekstilni industriji. Tajski Silk podjetja postala zelo dobičkonosna kot Jim Thompson potoval jugovzhodni Aziji v veliki meri, gradnjo intimno poznavanje regije. Prav tako nabrale umetnine in redke starine poti, na koncu gradnje dvorec (zdaj Jim Thompson House v Bangkoku), da jih pokažejo.

Dne 26. marca 1967, med bivanjem v bungalovu v Malezije Cameron Highlands, 61-letni Jim Thompson se je za kratek velikonočni nedeljski sprehod in se ni nikoli vrnil. Njegovo vedenje je bilo po navedbah čudno; nekateri računi celo trdijo, da je rekel “Lahko noč, Sweethearts” za svoje prijatelje, kot je bil to popoldne zapustili. Masivni iskanje in leta preiskavi proizvaja niti telo niti obrazložiti.

Dodajanje skrivnost, je bila starejša sestra Thompson umorjen v svojem Pennsylvania doma nekaj mesecev potem, ko je izginil. Čeprav nihče ne ve, če je dogodek, povezan, da je zadeva ostala nerešena.

Kje najti Jim Thompson House

Udobno se Jim Thompson House zelo centralno nahaja v središču dogajanja le streljaj Rama I Road. Obstaja veliko možnosti za uživanje in raziskovanje pred in po ogledu muzeja.

Postaja Skytrain je najbližja Jim Thompson House je nacionalni stadion, čeprav lahko enostavno priti peš 20 minut od glavne postaje Siam BTS.

Precej dobro se bodo vsi tuk-tuk in taksisti vedo, Jim Thompson House. Boste morali boriti za njihovo uporabo merilnika, ali v primeru ob tuk-Tuks, boste morali, da se pogaja boljše fare, preden se strinja, da gredo.

Uradni naslov:

Jim Thompson House Museum
6 Soi Kasemsan 2
Rama 1 Road
Bangkok, Tajska 10330

Obisk Jim Thompson House

Čeprav si lahko ogledate okoli sprednjega dela na vrtu brez spremstva, morate vzeti eno od vodenih ogledov za ogled notranjosti hiše.

Odvisno od tega, kako zaseden je muzej, se lahko glede na čas, da se vrne za ogled; Vrnil se 10 minut prej. Zadnji ogledi začetek ob 6 uri in so na voljo v tajski, angleščini, francoščini, kitajščini in japonščini.

Na tajskem meri za vstop v hišo ali sveto mesto, boste mogoče pričakovati, da se odstranijo svoje čevlje na začetku turneje.

odpiralni čas

Jim Thompson House je odprta vse dni v tednu od 9. ure zjutraj do 6. ure

Za potrditev Jim Thompson House je odprta v času velikih praznikih, pokličite +66 2 216 7368.

Stroški vhod

  • Odrasli: 200 bahtov
  • Pod 22 let: 100 baht (morate pokazati ID)
  • Otroci, mlajši od 10: Prosti

Kaj Glej

Jim Thompson House je ena izmed najboljših Bangkok zanimivosti za več razlogov. Thompson je bil arhitekt in oblikovalec, zato je namensko zgrajena svojo hišo iz lesenih plošč in sten, vzetih iz starih struktur skozi Tajskem. Končni premoženje predstavlja različne sloge in regije.

Čeprav je zasnova same hiše impresivno, pravi zakladi čakajo v notranjosti. V svojih potovanjih v jugovzhodni Aziji, Jim Thompson zbirajo starinske Buda kipi in redke umetnine, vključno s slikami in porcelana. Tudi velik del pohištva je zapleteno izrezljane in lepo. Seveda, boste videli tudi prikaze starih statve in pisane svile.

Tudi v območju

Jim Thompson House se nahaja v neposredni bližini nekaterih največjih Bangkok nakupovalnih središč ob Rama I Road. MBK center, Siam Discovery, Siam Center so vsi samo 15 minut hoje. Številna zdravilišča in masažni trgovine so tudi na tem območju.

Če se odločite, da hodi Rama I Road, poglej za zaseden Erawan svetišča na pločniku okoli 25 minut hoje od Jim Thompson House.

Teorije O izginotjem Jim Thompson je

Najbolj realističen od teorij, ki pojasnjujejo Thompson izginotje je, da je bil po nesreči umrl v hit-and-run nesreči, ki jih lokalna. Vidim, da je Thompson bogat, znan Zahodnjak, lahko oseba, vožnje so prikrili nesrečo zaradi strahu pred kruto kazen s strani lokalnih oblasti. Jim Thompson je zapustil svoje cigarete in druge osebne vpliva doma, morda dokazuje, da ne namerava bilo več za dolgo.

Bolj za lase privlečena teorija je, da je Jim Thompson stik z CIA za pomoč med vietnamsko vojno. Glede na njegovo prepoznavnost, OSS ozadje in obsežno znanje o regiji, ideja je verjetna. Tajska je zaveznik in osnove poslovanja za ZDA med vojno. Laos je skrivaj dom Lima stran 6, vzletno-pristajalne steze v gorah, ki jih Air America na CIA, ki se uporabljajo za letenje prikrite misije. Thompson dobro razume obe državi in ​​je imel veliko stikov. Nenavadno je, da je CIA pristanek strip kasneje postal Vang Vieng, je turistično mesto in priljubljen postanek za zabave na backpacker poti!

Če je Thompson sodelujejo v vietnamski vojni, bi morala storiti tako prikrito zaradi svojega visokega profila. Če je tako, bodisi stvari ne gredo po načrtih, ali je namerno nikoli vrnil.

Čeprav je bila odkupnina nikoli zahteval, nekateri menijo, da so Jim Thompson ugrabili. Čas revija poročali leta 1967, da je Thompson “vedel veliko sredstev Ho Chi Minh je.” On je morda ubit, medtem ko poskuša pobegniti zajem, ali pa preprosto ugrabili (bodisi kitajski in vietnamski agentov) v proaktivni ukrep, da bi ga preprečili pomoč ZDA med vojno. Malaysian ženska razgovor med preiskavo poročali videnje konvoj podobnih vozil znižale običajno zaspan cesti dan je izginila.

Zadnji, in morda najbolj romantična teorija, je, da Jim Thompson enostavno imel dovolj in odšel iz njegovega imperija. On je bil znan, da spontano začeti znova, ko je udaril svojo izmišljeno. Čeprav je bil Thompson bogat in uspešen, lahko bi želel “upokojil”, preprosto tako, da živijo v skrivnost z manj slava. Imel virov, stikov in znanja v Aziji, da to storijo.