Bangkok Travel Guide: Suvarnabhumi Airport v Bangkoku

Posted on

Bangkok Travel Guide: Suvarnabhumi Airport v Bangkoku
Suvarnabhumi Airport v Bangkoku postal Tajske primarni prehod po prevzemu vajeti (in BKK letališče kode) s staranjem Don Mueang mednarodnega letališča v letu 2006.

velika letališče Bangkok ostane zaposlen. Leta 2016 je bila Bangkok znova najbolj obiskano mesto na svetu, in mnogi od teh 21 milijonov mednarodnih obiskovalcev prišel skozi letališča Suvarnabhumi.

Z naraščajočo obseg potnikov, Izvaljen, 8000-acre letališče upravlja služiti svojo funkcijo, čeprav dodaja kovinski dotik stilsko arhitekture.

Kako Izgovorite letališče Bangkoka

Začnimo na začetku. Način, kako se domačini izgovarjajo “Suvarnabhumi” je “toži-wahn-ah-poom.” “I” je tiho na koncu. Beseda izvira iz sanskrta za “Land of Gold.”

Suvarnabhumi Airport Postavitev

 • Stopnja 1: Prevoz
 • Stopnja 2: Prihodi
 • Stopnja 3: Prestopi, trgovine in restavracije
 • Stopnja 4: Odhodi

Soočenje vhod, na levi strani letališča služi domače odhodi; na desni strani je v mednarodnih odhodov.

Oddelek prihodi Priseljevanje

Po prihodu, prva in najdaljša čakalna vrsta, da boste naleteli bo nedvomno priseljevanje, da se uradno odtisnjena na Tajskem.

Pojdi naravnost tja in se v vrsto! Ne Besposličar po prihodu iz letala, in odloži kopalnico odmori, če lahko. Čakati na priseljevanja včasih lahko uro ali več, odvisno od časa imate let pristane.

Nasvet: Na voljo sta dve ločeni oddelki za priseljevanje. Če pogledamo preveč zaposlen, hodi na naslednjega.

Povejte svoje prihoda in odhoda kartice – dve kartice, ki bi jih bilo treba razdelili na letalu – končali v celoti, tako spredaj in zadaj. Če niste prejeli prihoda in odhoda kartic, jih boste našli na mizah v bližini začetku čakalne vrste priseljevanja. Ob zložen, poškodovan ali nepopolne kartico prihoda je varen način, da se na slabe strani priseljenskih!

Nekaj ​​nasvetov, kako s priseljevanjem gladko:

 • Ne uporabljajte mobilnih telefonov ali fotografiranje.
 • Odstranite svoj klobuk in sončna očala.
 • Predstavite vaš potni list je že obrnil na stran, ki vsebuje vaš vizum, če ga imate.
 • Nasmeh, odgovoriti na vsa vprašanja s preprostimi odgovori, in se soočiti z kamero.

Da bi se izognili težav kasneje, imejte odhoda kartico v svoj potni list za ko zaprete Tajsko.

Prevzem prtljage

Prtljaga trditev se nahaja neposredno za odsek števcev priseljevanja iz letališča Suvarnabhumi. Ko na dolgotrajni čakati žigosati, bo vaše torbe verjetno že čakajo na ali v bližini vrtiljaku prtljago. Število letov se ujemajo z ustreznimi vrtiljaka številke na velikih zaslonih.

Obstaja nekaj menjalnih kioski valut nizajo okoli območja za prtljago zahtevka. Čeprav boste dobili boljšo obrestno mero, ki čaka, da uporabi bankomatov, ki se nahajajo izven običajev, so se pristojbine ATM Tajski povzpela iz leta v leto.

Nasvet: Če želite primerjati stopnje kiosk z najbolj tekočem tečaju, Google “1 € v trgovini z ljudmi.”

Carinska

Razen, če imate kaj za prijaviti, in vam ni treba, samo skozi zeleni kanal na carinski kontrolni točki. Včasih so potniki naključno potegnil, da so njihove prtljage pregledani z napravo.

Ko se boste peljali skozi carino, vam ne bo dovoljeno, da še enkrat znova vnesite “potniški” stran od letališča.

Kako lokalni valuti

Sedaj, ko ste uradno vstopil na Tajskem, boste potrebovali nekaj lokalno valuto, barvita tajski baht.

Ob predpostavki, da se na svojo banko ne doda na nerazumnih pristojbin, z uporabo lokalnih bankomatov vam bo dala boljšo stopnjo kot izmenjavo dejansko valuto. Obstaja koncesija: stroški upravljanja zračnega prometa so okoli $ 6 USD na transakcijo. Iz tega razloga, vzeti najvišji dovoljeni znesek.

Nasvet: Vaš naslednji posel bo verjetno plačal voznik, ki ne sme imeti veliko sprememb. Naredite si uslugo, ki ga zahteva baht v liho znesku prejeli nekaj manjših apoenov bankovcev. Če ste preprosto zahteva 6.000 baht, boste prejeli šest 1.000 bahtov zapiske, ki so lahko težko zlomiti. Namesto, prosi za 5.900 baht prejeli kombinacijo manjših apoenih. V ščepec, pojdite prekinil eden od vaših 1000 bahtov bankovcev z nakupom nekaj iz ene od minimarts na 3. stopnji.

Shranjevanje prtljage

“Left Luggage” skladiščni prostor v letališče Suvarnabhumi je v drugem nadstropju v Odhodi na zadnji steni v bližini prijavi na hodniku “Q” Strošek je 100 baht na enoto na dan.

Za daljše pogoji, menijo, preverjanje s AIRPORTELs kioks na nadstropju B (ista kot vlakov) – iščejo črno skrinjico z rumeno črto in števec. Dnevna cena je enaka kot soba Levi prtljage (100 bahtov na dan), pa ponujajo dodatne perks, kot so brezplačno dostavo po treh dneh in popusti mer po sedmih dneh.

Odločite se, če želite telefon SIM

Če potujete z “odklenjeno” GSM-lahko pametni telefon, lahko greš naprej in kartico Thai SIM dvignili na enem od kioskov, ki se nahajajo v bližini bankomatov.

Veliki telefonske mreže, kot je AIS ponudba enotedenskih, neomejeno-podatkovnih paketov, ki poskrbi za kratkoročne obiskovalcev. Lahko pa preprosto kupiti predplačniško kartico SIM brez spremljajočega načrta in dodajte kredit za to, kot greš. Credit je mogoče kupiti v kioskih, minimarts, in drugih trgovinah.

Če pa je dolga čakalna vrsta ali se ne počutite, kot skrbi za vaše potrebe telefon samo še, ne skrbite: boste našli veliko drugih trgovin mobilni telefon zunaj letališča.

Nasvet: Če je vaš načrt podatkov ni neomejena, zagotovi, da je vaš pametni telefon nastavljen za potovanja, tako da ne zapravljajo plačan kredit s tem posodobitve v ozadju!

Možnosti hrane

Razen če ste popolnoma obupani po dolgem letu, lahko varno odreče precenjeno letališki hrano. Boste našli veliko boljše možnosti tajske hrane, ko prideš ven iz letališča.

Najcenejši kraj za zgrabi hitro obrok je verjetno sodišče hrane na nivoju 1 pri Gate 8, kjer zaposleni na letališču jedo.

Nakupovanje na letališču

Za razliko od Kuala Lumpur KLIA2 in letališča Singapore Changi, Suvarnabhumi bolj osredotoča na čemer je letališče kot nakupovalno središče. Poleg običajnih brezcarinskih možnosti letališč, načrt, da bi porabili baht poceni spominke na MBK Center Mall ali Izvaljen Chatachuk trgu namesto na letališču.

Če ste v ščepec za nekatere zadnjem trenutku darila, obstaja nekaj trgovin na območju odhodov, ki trdijo, dobre vzroke. Predmeti iz Sai Jai Thai so jih delavci s posebnimi potrebami. Mae Fah Luang prodaja obrti, ki jih je hrib plemena ljudi v Severni Tajskem . Trgovina OTOP trdi, da proda blago, ki ga vaščani.

Stopnja 4 avla D je dom luksuznih blagovnih znamk, kot so avtobusi, Bvlgari, Mont Blanc, Tiffany & Co, ter podjetja, ki ga obdržali.

Brezplačen Wi-Fi na letališče Suvarnabhumi

Brezplačen brezžični internet je na voljo v šestih največjih letališč na Tajskem, vendar pa je potrebna registracija. Ja, boste prejeli redna e-pošto, ko se prijavite, dokler ne odjavite.

Dostop je omejen na dve uri. Tri zakonite SSIDji za dostop, so naslednji: @AirportTrueFreeWIFI, @AirportAISFreeWIFI in @AirportDTACFreeWIFI. SSID velikimi in malimi črkami. Pazite lopov dostopnih točk z oznakami, kot so “FreeWiFi”, ki so namenjeni za zajem podatkov.

Suvarnabhumi Airport Hoteli

Iskanje tiho, udobno mesto ujeti dremež, preden je letalo izziv notranjost Suvarnabhumi. Tudi zagotavljanje sedež je konkurenčna, saj skoraj 61 milijonov potnikov na leto bi svojo pot skozi.

Boxtel nahaja spodaj v bližini letališča Link je domiseln rešitev za potnike v tranzitu, ki morajo iti vodoravno. Lesen spanje komora (to ni tako grozno, kot se sliši) stane približno US $ 10 na uro. Skupna površina je dobro opravljeno.

Če potrebujete malo – pravzaprav veliko – več prostora in nekatere luksuz, Novotel ob letališču je najboljša izbira. Avtobusi vozijo vsakih 10 minut in lahko preverite v kadarkoli, podnevi ali ponoči za 24-urno bivanje cikla.

Miracle Transit Hotel, ki je na licu mesta, pa so šest ur turistov so relativno draga. Potniki na zelo tesen proračun, se lahko zainteresirani v YHA Bangkok Airport Hostel le štiri milj. Zasebne sobe so na voljo.

Mednarodni Odhod koraki

Tukaj je, kako zapustila Tajsko skozi Suvarnabhumi običajno gre dol:

 • Vaš taxi vas bo padec na vhodu. Bodite pozorni na letalske znake, ki visijo nad vsaka vrata.
 • Če potrebujete vračilo DDV za kupljeno blago, najprej pojdite na carini, da ima blago pregledal in prejemki ožigosan.
 • Samo v notranjosti vhoda, najti črkami check-in oltarja za vašo številko leta na enem od velikih plošč. Ne bodi živčen, če ga ni mogoče najti na prvi; odborov cikel skozi vsaj treh jezikih in niso vedno na tekočem!
 • Iti skozi proces check-in s svojo letalsko družbo.
 • Premik na koncu otoka check-in počakati, da se vaša oddana prtljaga se pregledajo. To traja le minuto.
 • Ko žogo, nadaljujte na zadnji steni, pokazati svoj vstopni kupon in potni list, potem pa gredo gor, da se zatrti s priseljevanjem. Nasvet: imeti svoj odhod kartica končan in v roki. Nekdo bi lahko to vpeto v svoj potni list, ko ste prišli na Tajskem. Agenti v naglici je bilo znano, da trgati stran potni list! Pojdi naprej in ga vzemite ven za njih.
 • Ko žogo skozi priseljevanju, pokazati vse prejemke na oknu DDV, če ste upravičeni do vračila DDV pri nakupih.
 • Iti skozi varnost. Običajni pravila veljajo (na primer odstranitev čevlje in jakne, bo prenosnik iz vrečke, itd).
 • Preverite veliko ploščo, da se zagotovi vaš vrata se ni spremenilo.
 • Pojdi v svoj vrat, vendar ne pričakujte, da se v še. Boste hraniti zunaj vrat, dokler kratek čas pred odhodom.
 • Ko je posadka pripravljeni, jih bomo odpreti kovinsko vrtljiva, tako da lahko potniki spustimo v čakalno območje vrat spodaj. Boste morali pokazati svoj potni list in vstopni kupon, ki se dovoli v območju vrat, nato pa spet pri vkrcanju na letalo. Naj ga ven in prav, dokler v svoj sedež.

Getting Out of letališča

Ne sprejme nobene ponudbe za taksi od kogarkoli v območju prtljage zahtevka. Namesto, pojdite na uradni taksi kioskih tik izven letališča ali pa v klet, da bi dobili vlak.

 • Z Taxi: Tudi ti uradni čakalne vrste in način njihovega delovanja pogosto spremenijo različne “tolpe” prevzeti nadzor nad Bangkok Airport Taxi sistema. V letu 2010 so oboroženi moški celo prevzela nadzor nad letališče taxi vozovnic kabine! Na vrhu, kar meter pravi, pričakujemo, da plača za doplačilo letališča 50 baht skupaj z vsemi cestnin.
 • Z vlakom: z vlakom traja malo dlje, vendar pa lahko pomagajo ste zamudili veliko prometa, še posebej, če je na območju Sukhumvit vašega hotela. Oni so tudi lepo alternativa, ki se ukvarjajo s taksiji in so veliko cenejši. Sledite oznakam za vlak na nižji ravni, nato pa sprejme City Line na postaji Phaya Thai, kjer se lahko prenese na Skytrain ; izstopijo na postaji najbližje vašega hotela. Opomba: vlak letališče ustavita ob polnoči.

Nasvet: Če se bo na območju Khao San Road, poglej za kiosk v bližini Gate 7 na javnega transporta nadstropju (istem nadstropju kot taksi čakalne vrste). Tam lahko kupite poceni vozovnice za avtobus ali kombi neposredno na Khao San Road. Storitev se ustavita ob 8. uri

Kako do letališča Suvarnabhumi

Seveda, hotelski shuttle je najlažji način, da bi dobili nazaj na letališče, ko ste pripravljeni, da zapustijo Bangkok, vendar obstaja nekaj drugih načinov, da pridete do Suvarnabhumi.

 • Z Taxi: Kako taksi do letališča je enostavna, vendar boste želeli zagotoviti, da se vam zdi pošteno gonilnik pripravljen za uporabo meter. Potniki naj bi plačilo cestnine na povišani Tollway, ki ga boste verjetno želeli uporabiti, da bi se izognili pogosto gridlocked prometa.
 • Z vlakom: Bodite Skytrain do postaje Phaya Thai, nato prenese na vlak do letališča. Če prihajajo od blizu železniške postaje Hualamphong, vzemite MRT (podzemne železnice), na Makkasan postaje nato prenese na vlak do letališča.

Kako Od letališča Suvarnabhumi Don Mueang

Če morate hop med letališči, pojdite na 2. stopnji in si za brezplačen prevoz z avtobusom do Don Mueang na vratih 3. shuttle vozi približno vsakih 30 minut med 5. uro zjutraj in polnočjo.

Letališki avtobus izgleda bolj kot polni velikosti avtobusa kot kombi. Poglej za modrimi oznakami, ki pravijo “AOT avtobusom.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *