Bangkoks Erawan Helligdom: En komplet guide

Posted on

 Bangkoks Erawan Helligdom: En komplet guide
Den Erawan Helligdom i Bangkok, der er kendt i thailandsk som Saan Phra Phrom eller Saan Thao Maha Phrom , kan være små, men dens arv er stor. Turister elsker de gratis traditionelle danseforestillinger ofte ses der. Locals stoppe på vej til at arbejde for at bede eller takke for favoriserer.

I modsætning til templer, der kræver mere tid til at besøge, er Erawan Helligdom placeret på en af ​​de travleste fortove i Bangkok. Den søde lugt af blomster guirlande og brændende røgelsespinde gennemsyrer luften.

Statuen af ​​Phra Phrom-den thailandske fortolkning af den hinduistiske gud Brahma-isnt selv meget gamle. Den oprindelige statue blev vandaliseret repareres i 2006 og hurtigt udskiftes. Uanset, Erawan Helligdom fortsætter med at være populær hos buddhister, hinduer og sikh samfund i Bangkok.

Den historie Erawan Helligdom

En gammel animistiske skik i Thailand, ”ånd huse” er opført ved siden af ​​bygninger for at formilde ånderne potentielt fordrevet af konstruktionen. Jo større byggeri, bør den mere ekstravagante en ånd hus være. Erawan Helligdom begyndte som den store ånd hus for det statsejede Erawan Hotel bygget i 1956. Erawan Hotel senere blev erstattet af den privatejede Grand Hyatt Erawan Hotel i 1987.

Ifølge lore, var opførelsen af ​​Erawan Hotel plaget af uheld, skader og endda dødsfald. Professionals astrologer bestemt, at hotellet ikke blev bygget på en lovende måde. En statue af Brahma, den hinduistiske gud for skabelse, var nødvendig for at gøre tingene rigtigt. Det virkede; Erawan Hotel senere fremgang.

En helligdom til Brahma blev placeret uden for hotellet den 9. november 1956 det har udviklet sig i skønhed og funktion i årenes løb. Selv med ydmyge oprindelse som en urolig hotellets ånd hus har Erawan Helligdom blevet en af ​​de mest besøgte helligdomme i byen!

Som for navnebror, ”Erawan” er den thailandske navn for Airavata, de tre-ledet elefant, der Brahma siges at have redet.

Hvor Er Erawan Helligdom?

Du vil helt sikkert ikke behøver at gå ud af din måde eller besøge en obskur kvarter for at se Erawan Helligdom i Bangkok. Den berømte helligdom ligger i Pathum Wan District, den travle, kommercielle hjerte til seriøs shopping i Thailands hovedstad!

Find Erawan Helligdom placeret på det nordvestlige hjørne af Grand Hyatt Erawan Hotel, i den meget fremtrædende Ratchaprasong krydset hvor Ratchadamri Road, Rama I Road, og Phloen Chit Road mødes. Mange indkøbscentre og shopping komplekser er inden for gåafstand.

Den nærmeste BTS Skytrain station på Erawan Helligdom er Chit Lom, selvom du kan gå fra Siam Station (den travleste og største Skytrain station) i omkring 10 minutter. Chit Lom er på Sukhumvit Line.

Den labyrintiske CentralWorld shopping komplekse ligger lige på den store kryds fra helligdommen. Den MBK mall, velkendt for budget rejsende som en mere overkommelig alternativ fyldt med forfalskninger-handler om en 15 minutters gang derfra.

Besøger Erawan Helligdom i Bangkok

Selv helligdommen har udviklet sig til en forhastet stop for lokalbefolkningen, turister på shopping missioner, og guidede grupper ens, det gør ikke rigtig fortjener at udelader alvorlig rejseplan tid. Faktisk er mange turister tage et billede eller to og holde walking.

Forvent ikke en rolig tempel oplevelse: Erawan Helligdom er ofte overfyldt og kaotisk. I modsætning til de gamle templer i steder som Ayutthaya og Chiang Mai, det er egentlig ikke et sted at drysse og overveje i fred. Når det er sagt, har planer om at hænge længe nok til at se en danseforestilling mens observere, hvordan et stop ved helligdommen er blevet integreret i hverdagen for mange lokale.

For en mere autentisk oplevelse, slog tour grupper og besøge Erawan Helligdom under morgen myldretiden (mellem 7 og 8:00), når lokale stopper at bede, mens på vej til arbejde. Prøv ikke at forstyrre tilbedere, der har begrænset tid. Den pedway fra gældsbevis Lom station tilbyder gode billeder fra oven.

De traditionelle dansere ofte ses nær helligdommen faktisk ikke er der til at tiltrække eller underholde turister-selv om de begge. De er hyret af tilbedere, der håber at få fortjeneste eller give tak for bønner besvaret. Indimellem kan du endda nyde kinesiske løve dans trupper der.

Vær respektfuld! Selv om Erawan Helligdom er blevet en turistmagnet, er det stadig betragtes som en af ​​de vigtigste hinduistiske helligdomme i Bangkok. Nogle vil hævde, det er en af ​​de vigtigste helligdomme til Brahma i Asien. Må ikke være modbydelig eller respektløse under dit korte besøg.

Sikkerhedstips for at besøge helligdom

Selvom plaget af hændelser i fortiden, Erawan Helligdom er ikke mindre sikkert at besøge end andre steder i byen.

Den ekstra politiets tilstedeværelse omkring helligdommen skaber nogle turist målrettet svindel snarere end afskrækker dem. En af de længste svindel involverer politifolk i Sukhumvit Road-området ser fra de forhøjede gangbroer for turister, der ryger eller jaywalk. Officeren peger på en eksisterende cigaretskod på gaden og krav, du droppede det, derfor får du bøde for henkastning.

Selvom lokalbefolkningen og chauffører kan ryge i nærheden, til tider rejsende får fremhævet at betale dyre bøder på stedet.

Når du er klar til at forlade helligdommen, ikke accepterer, at en ”tour” fra en tuk-tuk driver. Enten finde en taxachauffør villige til at bruge måleren eller forhandle en tuk-tuk til en rimelig pris (de behøver ikke meter).

At give en gave

Selv er gratis at besøge Erawan Helligdom, nogle mennesker vælger at give en lille gave. Kontant fra donation kasser bruges til at opretholde området og bliver distribueret til velgørende organisationer.

Talrige mennesker sælger blomster guirlande ( Phuang Malai ) vil formentlig nærme dig ved helligdommen. De smukke, jasmin-duftende kæder er normalt forbeholdt nygifte, takke højtstående embedsmænd, og for at hylde hellige steder. Bangkok er ikke Hawaii-ikke bære blomsterne rundt om halsen! Placer krans tilbyde med de andre på rækværket, der beskytter statuen.

Lys og røgelsespinde (røgelse) er også tilgængelige. Hvis du vælger at købe nogle, tænde dem alle på én gang fra en af ​​de olielamper, der holdes brændende. Vent i linje, komme til fronten, tak eller lave en anmodning som du holder de røgelsespinde med begge hænder, og derefter placere dem i de udpegede bakker.

Tilbedere almindeligvis gøre tilbud-undertiden endda frugt eller drikke kokosnødder-til hver af de fire ansigter. Hvis det er muligt, gå rundt om statuen i urets retning.

Tip: Du vil støde på folk der sælger små fugle i bur på nogle templer og helligdomme i Sydøstasien. Ideen er, at du kan få merit ved at slippe fuglen-en god gerning. Desværre har de svækkede fugle ikke nyde frihed for lang; de er som regel nettes igen i nærheden og videresolgt. Være en mere ansvarlig rejsende ved ikke at støtte denne praksis.

Steder at besøge i nærheden af ​​Erawan Helligdom

Selvom masser af spise og shopping kan findes i nærheden, den Erawan Helligdom er ikke inden for gåafstand af Grand Palace, Wat Pho, og de sædvanlige sightseeing stopper i Bangkok.

Du kan kombinere et besøg på Erawan Helligdom med nogle af disse andre interessante seværdigheder i området:

  • Jim Thompsons hus: The Jim Thompson House tilbyder en interessant kulturel oplevelse, korte ture, og en dejlig have. Jim Thompsons mystiske forsvinden er et af Sydøstasiens bedst bevarede hemmeligheder. Hans dejlige hus handler om en 20 minutters gang fra Erawan Helligdom, eller du kan tage Skytrain one stop forbi Siam Station til det nationale stadion Station og gå derfra.
  • Bangkok Kunst og Kultur Center: Også i nærheden af National Stadium Station, Bangkok Kunst og Kultur Center udstiller lokale kunstnere i en behagelig facilitet. Med lidt held kan du endda få et modeshow af lokale designere!
  • Lumphinee Park: Hvis du har haft din fylde af tilstoppede fortove, Lumphinee Park ligger kun 15 minutters gang syd langs Ratchadamri Road. De damme, vandreveje, og kinesiske pavillon tilbyder en pause fra Bangkoks støjende tempo.

Kulturelle Insights

På nogle måder, det Erawan Helligdom giver en kulturel mikrokosmos, der viser, hvor dybt religion sammenflettet med daglige liv, sammen med held, overtro, og animisme-troen på, at spiritus lever i og omkring alting.

Selvom Thailand overvejende foreskriver til Theravada buddhismen, og Brahma er en hindu guddom, betyder det ikke stoppe lokale fra at betale respekt. Du vil ofte observere folk fra alle sociale klasser, der nik, kort bue, eller giver et wai med deres hænder, når de passerer den Erawan Helligdom-selv når rullende ved på Skytrain!

Interessant, er der ikke mange templer i Indien udelukkende dedikeret til Bhrama. Den hinduistiske gud skabelse synes at have en større efter uden for Indien. Den Erawan Helligdom i Bangkok er en af ​​de mest populære, sammen med en helligdom på Angkor Wat i Cambodia. Selv Sydøstasien største land kan være opkaldt efter Bhrama: ordet ”Burma” menes at stamme fra ”Brahma.”

Tilbedelsen af ​​Brahma af ikke-hinduer i Kina er ret almindelig. Thailand er hjemsted for en af ​​de største etniske kinesiske samfund i verdensklasse dermed hvorfor kinesiske løve danseforestillinger til tider erstatte traditionel thailandsk dans på Erawan Helligdom.

Hændelser på Erawan Helligdom

Måske den centralt sted kan bebrejdes, men Erawan Helligdom i Bangkok har akkumuleret noget af en omtumlet historie givet sin alder og størrelse.

  • 2006: Den oprindelige statue af Brahma blev ødelagt af en 27-årig mand med en hammer. Gadefejere jaget ned af vandal og bogstaveligt talt slog ham ihjel. Manden blev senere bestemt at have været psykisk ustabil.
  • 2010: Den CentralWorld kompleks tværs af skæringspunktet fra helligdommen blev brændt ned under regeringsfjendtlige protester.
  • 2014: En stor del af kampene under regeringsfjendtlige protester, der fører op til militærkuppet fandt sted nær helligdommen. Skudhuller og skader blev repareret.
  • 2015: Den Erawan Helligdom var stedet for 2015 Bangkok bombningen, et terrorangreb, der efterlod 20 døde.
  • 2016: En bil kørte ind i helligdommen, sårede syv tilbedere. Terrorisme blev udelukket; føreren af køretøjet havde lidt et slagtilfælde.

2015 Erawan Helligdom Bombning

Den Erawan Helligdom var målet for et terrorangreb den 17. august 2015. Et rør bombe detonerede på 6:55, mens helligdommen var optaget. Desværre blev 20 mennesker dræbt og mindst 125 sårede. De fleste af ofrene var asiatiske turister.

Statuen blev kun lettere beskadiget, og helligdommen blev genåbnet i to dage. Angrebet forårsagede en synke sammen i turisme; en undersøgelse er stadig i gang.