Bangkoks Lumpini Park: The Complete Guide

Posted on

 Bangkoks Lumpini Park: The Complete Guide
Bangkoks Lumpini Park (udtales ”Loom-tisse-nee”) er en behagelig, 142-acre plads i hjertet af Thailands hovedstad. Enhver urbane grønne områder er at blive værdsat, men i endnu højere grad i en travl by med over 8 millioner mennesker!

Lumpini Park fungerer som et tiltrængt pusterum fra trængsel i Bangkoks gader og fortove. Det er et sted, hvor folk kan sidde, motion, eller tjek nogle af de mange aktiviteter, der tilbydes hver dag.

Men Lumpini Park er mere end blot en billig viderestilling. Rummet er hjemsted for en række permanente faciliteter og sæsonbestemte aktiviteter. Lokale og turister er tegnet til parken for ting at gøre end blot mageligt på saronger.

Historie

Lumpini Park får sit navn fra Lumbini, fødested for Siddhartha Gautama (senere Buddha) i Nepal. Rummet blev afsat fra kongelig jord i 1920’erne og senere omdannet til den første park i Bangkok. Det er stadig den største i byen.

Thailand blev invaderet af japanske styrker i 1941 under Anden Verdenskrig. Japanske soldater faktisk bruges Lumpini Park som en lejr, hvorefter allierede bombede byen. Statuen af ​​Kong Rama VI, kongen ansvarlig for at skabe parken, blev opført i 1942.

Hvordan man kommer til Lumpini Park

Lumpini Park er centralt beliggende i Bangkok. Den hurtigste måde at komme dertil er med tog, medmindre du kommer fra Khao San Road / Soi Rambuttri, en turist-orienteret kvarter, hvor der ikke BTS eller MRT linjer nå.

De fleste af Lumpini Park er omgivet af en creme-farvet væg. Du skal indtaste gennem en af ​​de seks porte. Hovedindgangen er nok den ene i det sydvestlige hjørne nær den kongelige monument og MRT station.

Med tog: Den Silom MRT station (Blue Line) er beliggende i det sydvestlige hjørne af Lumpini Park. Den Lumpini MRT station er på det sydøstlige hjørne. Den nærmeste BTS (skytrain) station er Sala Daeng, bare en lille syd for Lumpini Park. Sala Daeng er beliggende langs BTS Silom Line. Hvis du kommer fra Sukhumvit Line, som det ofte er tilfældet, skal du ændre linjer i Siam BTS station.

Fra Khao San Road: Lumpini Park er omkring 90 minutter af varmt gå fra Khao San Road-området. Going af taxa er lettest. Nogle bilister vil nægte at bruge måleren; hvis dette sker, skal du blot markere en anden. Hvis du aldrig har taget en tuk-tuk ride i Bangkok, nu er din chance! Bare vide, at tuk-tuks er typisk mere besvær, mindre komfortabel, og ingen billigere for turister end en tilslutningsafgift taxa. Du bliver nødt til at forhandle en billetpris med driveren. Må ikke acceptere at stoppe ved eventuelle butikker langs vejen; dette er et klassisk fupnummer.

Går et eller andet sted i Bangkok med tuk-tuk kan involvere bonus besvær, men at gøre det mindst en gang er en overgangsrite for besøgende!

Hvad skal vide, før du besøger

 • Park timer er fra 04:30 til 21:00
 • Rygning er forbudt overalt i parken. Turister er ofte fanget og idømt en bøde. Gør det ikke!
 • Hunde er ikke tilladt.
 • Cykling er forbudt efter 3 pm
 • Wi-Fi kan findes i hele parken, men signalstyrken varierer. Brug den med omhu, som du ville enhver usikrede offentlige net.
 • Det er ikke tilladt at sove i parken, selvom du sandsynligvis kunne slippe af sted med en lur.
 • Overdreven skærme af offentlige hengivenhed er generelt ildeset i thailandsk kultur. For meget krammer kan forårsage lokale til at føle forlegenhed.

Hvor at spise i parken

Mad vogne er punkteret overalt, med den højeste koncentration grupperet omkring hovedindgangen i sydvest. For flere lokale-orienterede valg, så tjek de leverandører sælger godbidder langs den nordlige grænse af parken.

Mange vogne appellerer til morgen fitness mængden. Afhængigt af hvor meget forretning de har modtaget om morgenen, kan mange leverandører blive lukket ved middagstid.

De kæmpeøgler i Lumpini Park

De gigantiske skærm firben, der kalder søen hjem kan ligne Komodo drager men heldigvis er ikke farlige. De er dog i samme familie som deres giftige fætre og kan have en grim temperament når kantet. Den thailandske ord for disse firben ( HIA ) fungerer også som en blasfemisk fornærmelse. Med andre ord, er det bedst at lade dem alene.

I årevis har de varaner i Lumpini Park vokset i størrelse og dristighed, både tiltrække og spooking vestlige besøgende. I 2016 regeringen flyttet ca. 100 store firben blev dog hundreder ladt tilbage. De firben er en del af økosystemet fungerer som skraldemanden, der rydde op døde fisk, fugle og andre skabninger.

Selvom skærm firben er ikke farlige, de gør vokse til skræmmende størrelser – nogle er tæt på 10 fod lang! Af indlysende grunde, bør du ikke forsøge at fodre eller interagere med dem på nogen måde.

Forslag til aktiviteter i Bangkoks Lumpini Park

Selvom de 142 acres (57,6 hektar) af parken er generøse, anslået 15.000 mennesker passerer gennem daglig. Forvent ikke at have meget meget privatliv.

Sammen med permanente attraktioner, såsom en udendørs fitnesscenter, indendørs Dance Hall, og bibliotek (Bangkoks første), en række grupper mødes i parken for at dele aktiviteter. Weekender er særligt begivenhedsrigt, og de fleste klubber mødes i aftenen, når varmen er mere acceptable.

Tidlige morgener er særligt travlt som folk kommer til at udøve. Jogging to kredsløb af parken er nogenlunde det samme som at udfylde en 5-K!

 • Øvelse: Du kan jogge, cykle, og rulleskøjter i parken, men på en given morgen eller aften, vil du se grupper, der samledes til tai chi, Zumba, aerobic (mellem 5 og 6:00), og endda bryde dans. Disse aktiviteter er typisk gratis at deltage.
 • Lej en båd: Har du nogensinde ønsket at ride sammen med din betydelige andre i en klæbrig, kæmpe svane? Her er din chance! Robåde er også en mulighed.
 • Mød Mennesker: Mange forskellige interesser bringe grupper sammen i Lumpini Park. Du kan drage fordel af en mulighed for at møde lokalbefolkningen og deltage. Du vil se klynger af mennesker fra lokale fugle-watching klubber, fotografering klubber, og selv Pokemon jægere. Studerende kan forlegent henvende dig at øve engelsk.
 • Nyd musik: i den tørre sæson (vintermånederne), orkestret spiller gratis shows på weekend aftener. På andre tidspunkter, vil du fange forskellige typer af musik og endda karaoke. Alle er typisk fri til at nyde. Deltag i Karaoke sessioner på egen fare.

Andre muligheder i nærheden

Erawan Helligdom, Bangkoks berømte fortov helligdom, ligger kun 15 minutters gang nord på Ratchadamri Road, hovedvejen, der danner den vestlige park grænse.

Lumpini Park er omgivet af mange caféer og steder at spise, hvis du ikke ønsker at prøve de madboder. MBK og Terminal 21, to store indkøbscentre med fødevarer domstole og rigelige shopping, er en interessant 30 minutters gang derfra. Going af MRT kræver omtrent samme mængde tid.

Også nær Lumpini Park, kan du finde kursteder, en Geologisk Museum (stik øst fra parken), og endda en slange gård (på Rama IV Road). The Bangkok “CityCity” Gallery er en 10 minutters gang syd for parken.