Bedste Forslag til aktiviteter i Sukhothai, Thailand

Posted on

Bedste Forslag til aktiviteter i Sukhothai, Thailand
Mange af de bedste ting at gøre i Sukhothai kan nydes self-guided over span af et par dage; bare snuppe en cykel og gå! Beliggende omtrent halvvejs mellem Bangkok og Chiang Mai, Thailands gamle hovedstad fra det 13. århundrede tjente UNESCO World Heritage-status i 1991.

I modsætning til Ayutthaya, en anden af ​​Thailands gamle hovedstæder, Sukhothai har en mere kompakt føler og er ofte mindre overfyldt. Afstanden fra Bangkok afskrækker nogle rejsende, der i stedet vælger at gøre den kortere, to-timers tur til at udforske Ayutthaya ruiner, men begge byer er et besøg værd.

Sukhothai er ældre end Ayutthaya, hvilket gør de overlevende ruiner der så meget desto mere imponerende. Den thailandske skriftsystem blev udviklet i Sukhothai Kongerige i 1283. Den moderne alfabet stadig ser meget gerne de oprindelige sten inskriptioner fundet på ruinerne rundt i parken!

Besøg Ramkhamhaeng National Museum

Ja, vælger at tilbringe tid indendørs i fluorescerende belysning er ikke nemt, når så mange arkæologiske godbidder venter i Sukhothai Historical Park, men at lære lidt af historien om Sukhothai vil i høj grad forbedre din oplevelse der. Uden en smule forståelse, vil alle de Buddha-statuer og genoprettede områder sløre til én stor arkæologisk rod.

Du bør komme til museet snart efter ankommer i Sukhothai. Hvis tiden er kort, måske overveje at udforske ruinerne fylde Historical Park i morgen (det bedste tidspunkt at gøre det, alligevel) derefter skjule fra dagens varme i museet. Den tid, der bruges i museet, vil hjælpe dig med at forstå, hvad du har set den morgen. Efter det lukker sidst på eftermiddagen, gå tilbage til at udforske templer og vælge et godt sted til solnedgang.

Den Ramkhamhaen Nationalmuseet er åben indtil 16:00 Startgebyret er 150 Bath og du bliver nødt til at forlade din rygsæk i et skab.

Lej en cykel og begynde at udforske

Selvom du helt kan udforske de historiske zoner til fods, at have en cykel i høj grad øger din rækkevidde. Mange gæstehuse vil låne cykler til gæster gratis. Hvis ikke, leje en fra butikkerne nær hovedindgangen til Sukhothai Historical Park.

Cyklerne kan har set bedre dage, men huslejer er billig (40-50 baht pr dag). En cykel vil give dig mulighed for at se frynser websteder uden den ekstra ansvar, der følger med kørsel og parkering en scooter.

Hvis du ikke har redet en cykel i årtier, eller lyst til at være doven i varmen, hoppe på den elektriske sporvogn, der cirkulerer i parken. Guidede ture er kun 60 Bath.

Besøg Sangkhalok Museum

Hvis du grundigt nydt Ramkhamhaen Nationalmuseet, eller måske har brug for et sted at ænder inde i regntiden, er det Sangkhalok Museum andet godt valg.

Som med Ramkhamhaen Nationalmuseet, vil et besøg på Sangkhalok Museum udvide din forståelse af de mange ruiner i området. Museet er hjemsted for en stor samling af gamle keramik – et must for alle interesserede i keramik. Entré er omkring 100 Bath.

Udforsk Wat Mahathat

Betragtes som den vigtigste tempel i Sukhothai, er ”Temple of the Great Relic” menes at have huset relikvier fra Buddha. Wat Mahathat blev konstrueret mellem 1292 og 1347; det tjente som den primære tempel for Sukhothai Kongerige.

Wat Mahathat er den største og mest besøgte af alle tempelruiner i Sukhothai. Ankommer enten tidligt eller sent på dagen – dette vil hjælpe dig med at undgå de fleste af de tour grupper, ned på templet. Du kan også fange en pause, når de går til frokost.

Bemærk: Navnet ”Wat Mahathat” anvendes i flere templer i hele Thailand, herunder et populært tempel i Ayutthaya.

Oplev magien i Wat Si Chum

Wat Si Chum er et af de websteder, der bringer ud den indre Indiana Jones, ligesom nogle af de vin-viklet templer i Angkor Wat, Cambodia. Kun overgået Wat Mahathat i popularitet, Wat Si Chum er meget fotogen.

Den virkelige fornemmelse af Wat Si Chum er Feynman 50-mund-høj Buddha statue gennem en lige så høj slids ved indgangen. Fingrene peger nedad er blevet gnedet med guld. Graverede tavler langs en korridor skildrer livet i Buddha. Disse kunstværker anses for at være de ældste eksempler på thailandsk tegning.

Som med Wat Mahathat, besøger tidligt og slå tour grupper er afgørende for at indfange magien – og gode billeder – Wat Si Chum.

Se Elephants at Wat Chang Lom

Chang betyder ”elefant” på thai, og det er præcis, hvad du vil se på dette smukt restaureret tempel. De 32 sten elefanter, der omkranser den klokkeformede stupa stand på opmærksomhed.

Wat Chang Lom er lidt uden for den sædvanlige tempel kredsløb. Find det bag det legendariske Sukhothai Hotel og når du har fået nok af templet der er masser spise og shopping muligheder i nærheden.

Bemærk: Der er en anden Wat Chang Lom en time nord for Sukhothai. Hvis du har hyret en driver, skal du sørge for, at de forstår, hvilken en du ønsker at besøge!

Se Khmer arkitektur på Wat Si Sawai

Wat Si Sawai er forskellig fra resten af ​​templerne i Sukhothai, fordi det var oprindeligt en hinduistisk helligdom. Det er også en af ​​de ældste templer der.

Enhver, der allerede har besøgt Angkor Wat vil straks bemærke den særprægede, khmer-stil arkitektur inde i voldgrav. Talrige statuer af hinduistiske guder er blevet fundet i området og er nu udstillet på Nationalmuseet. Wat Si Sawai blev konverteret til et buddhistisk tempel engang i det 14. århundrede.

Watch Sunset at Wat Sa Si

Wat Sa Si er lille i forhold til de andre templer omkring den historiske park, men den fredfyldte omgivelser gør op for størrelsen. Templet er omgivet af vand og og gør for smukke solnedgang fotos. Med lidt held og god belysning, kan du få fotos med de røde og appelsiner afspejles i templet søen.

Stupaen ved Wat Sa Si er rund med et punkt på toppen, den samme stil set hele Sri Lanka. Chedien siges at huse asken af ​​en tidligere konge af Sukhothai.

Husk: De tempelruiner betragtes hellige steder og er ofte besøgt af munke. De sædvanlige måder at vise respekt i templer gælder.

Tag en heldagstur til Si Satchanalai

Den Si Satchanalai Historical Park er omkring en times kørsel nord for Sukhothai. Etableret i 1250, ruinerne af ”City of Good People” er ligesom en miniature Sukhothai Historical Park. Du kan finde imponerende templer, Buddha statuer, og resterne af byens forsvar betød at holde ud burmesiske angribere. De tempelruiner er lige så imponerende som dem i Sukhothai Historical Park.

Si Satchanalai er let udforskes til fods og er en værdig UNESCOs verdensarvsliste at besøge.

Gå Se Thuriang Ovne

Hvis du allerede har udforsket nok templer at opleve ”wat udbrændthed,” overveje at køre nord på resterne af Thuriang Ovne. De snesevis af gamle keramiske ovne blev ikke opdaget indtil slutningen af ​​det 20. århundrede.

Mange ovne er beskyttet mod elementerne med tagene, hvilket gør sitet et godt valg for at komme ud af solen eller regn for en kort stund. De næsten 15-fods-lange ovne engang forkrøppet ud keramiske mursten og keramik på toppen af ​​Sukhothai Kongerige.

Find den Thuriang Ovne bare lidt nord for Si Satchanalai. Du bliver nødt til at hyre en chauffør eller leje en scooter.

Spise i markederne

Den bedste måde at finde pulsen på ethvert nyt sted er at tilbringe tid i markederne. Sukhothai har flere; forsøge at nyde en autentisk, billigt måltid i enten nat marked eller tidligt om morgenen frisk marked.

NAT marked i Sukhothai er bare travlt nok til at være spændende. Du vil som regel se flere thaier gnave og socialt samvær end turister. Centraliseret sæder (afdækket) gør det muligt for rejsende at socialisere og nyde lækre godbidder.

Den morgen marked i Sukhothai er fremragende til mennesker ser og prøveudtagning den lokale stemning. Selvom mange af de boder specialiserer sig i råvarer til lokale husholdninger og restauranter, er der nogle muligheder for at prøve lokale billetpris. Tag nogle klæbrig ris, der typisk spises med fingrene; bruge højre hånd til at være høflig.

Hold øje med frisk frugt (se efter mangostaner i sæsonen) og stegt kød indpakket i bananblade.

Prøv Sukhothai Nudler

Sukhothai har sin egen variant af Sydøstasiens allestedsnærværende kuay tiew nudelsuppe. The Sukhothai versionen kan være svært at finde andre steder.

Efter en århundredgammel opskrift, er risnudler tilføjet til en knogle bouillon med tynde skiver svinekød, jorden jordnødder, bønnespirer og snittede grøntsager. Nogle forbedringer til at opveje den lille sødme af bouillon omfatter limesaft og salt nam pla (fisk sauce).

Find Sukhothai kuay tiew (lyder som “kway tee-ow” translittereret stavemåder uenige om menuer) i lokale restauranter og nat marked. Nudler kan nydes som en suppe eller ”tør”.