Begivenheder og festivaler i november i Rom, Italien

Posted on

 Begivenheder og festivaler i november i Rom, Italien

November er ikke umiddelbart opfattes som den bedste tid på året at besøge Rom, da det er når vejret begynder at vende kølige, og det kan regne. Selvom Rom er populær blandt turister året rundt, November er en måned, når romerne ofte har den evige stad temmelig meget til sig selv. Det er en god tid til at nyde teater og koncert sæson, samt flere religiøse observans.

Allehelgensdag

På denne helligdag den 1. november, italienerne huske deres afdøde kære ved at besøge gravsteder og kirkegårde. På denne højtidelige lejlighed, mange romere besøge lokale kirker til særlige ceremonier og besøge byens berømte romerske katakomber, de underjordiske tunneler, hvor borgerne i det gamle Rom blev begravet. Alle Sjæles Dag den 2. november er ikke en officiel italiensk national helligdag, men det er også observeret af italienere, der bringer blomster til kirkegårdene.

Roma Jazzfestival

I mere end 40 år, er denne festival af jazzkoncerter afholdt i Roms Auditorium Parco della Musica , som regel i løbet af den første uge af november. Den ugelange fejring af jazz byder på noget for enhver smag, og byder på italienske og internationale jazzstjerner betjener op et eklektisk mix. Tidligere kunstnere har inkluderet sanger Gregory Porter, den Dhafer Youssef kvartetten, og australske Grammy-vinder Sarah Mckenzie. På tre søndage i november kan du deltage gratis musikforestillinger på Teatro di Villa Torlonia.

Romaeuropa Festival

Igennem månederne oktober og november, den Romaeuropa Festival præsenterer kulturelle arrangementer på forskellige spillesteder i Rom. Det omfattende program omfatter nutidige musik koncerter, opfindsomme danseforestillinger, og levende teater præsentationer.

Rom Film Fest

Fra slutningen af oktober til den første uge af november, den Rom Film Fest vært internationale filmvisninger, paneler, klasser og andre biograf-relaterede begivenheder. Den komplette lineup bekendtgøres for offentligheden via pressen i begyndelsen af oktober. Blot én af mange italienske filmfestivaler, dette har, i fortiden, figurerede big-name Hollywood instruktører som Wes Anderson, Jonathan Demme, og Martin Scorsese samt mange italienske og internationale instruktører og skuespillere. Arrangementer afholdes på Auditorium Parco della Musica og andre steder i hele Rom.

Feast of Saint Cecilia

Den 22. november, romerne fejre en lokal favorit helgen, Cecilia, protektor for musikere. Hendes festdag fejres på Santa Cecilia kirke i Trastevere nabolaget i Rom, samt på katakomberne San Callisto. Kirken 9. århundrede i Trastevere siges at have været rejst på det sted hjemme hos Cecilia, en overklasse kvinde, der levede i det 3. århundrede. Kirken indeholder en smuk fresko af Cavallini og en bevægende statue af Sankt Cæcilia af Stefano Maderno. Kirken er åben for offentligheden året rundt.