Beste plekken voor Ice Cream en Gelato in Parijs

Posted on

Ongeacht de tijd van het jaar, en soms zelfs in het diepe van de winter, zie je mensen genieten van torenhoge, uitgebreide kegels van de Italiaanse stijl gelato in verschillende smaken op de straten van Parijs, of het stelen in de beroemde traditionele ijs van de stad hofleverancier, Berthillon, of in een aantal andere gletsjers,  om te genieten van een grote kop van de goddelijke dingen, gevolgd, misschien, door een sterke espresso.

In de zomer, natuurlijk, lijkt een voorkeur maaltijdvervanger zijn ijs voor zowel de lokale bevolking en toeristen. Gelato in het bijzonder is geworden enorm gewild in de afgelopen jaren, met een oogst van kleine speciaalzaken waardoor het vers ter plaatse, en het gebruik van uitsluitend natuurlijke smaken en ingrediënten, zonder stabilisatoren. Hier zijn enkele van mijn favoriete plekken om deel te nemen in bevroren behandelt, of u liever een meer traditionele, ijzige romige ras of het heerlijk dichte nog luchtige kwaliteit van Italiaans ijs.

Berthillon: voor Native Frans Gourmet “Glaces”


Door velen beschouwd als de gouden standaard in het Frans ijs te zijn, werd Berthillon opgericht als een restaurant en tearoom op het mooie Ile St. Louis in 1928. 90-enkele jaren op, trekt het zwermen van toeristen en de lokale bevolking, vooral in de warmere maanden, voor zijn romige maar nog steeds relatief licht en verfrissend ijs ( creme glacée ) en vaak ongewone fruit sorbets. U kunt ook het ijs van geautoriseerde handelaren, maar dit is de enige officiële winkel en tearoom in de stad.

Gemaakt met slechts een mengsel van slagroom en  crème fraiche (een veel lichtere variëteit), eieren, suiker en natuurlijke smaakstoffen, Berthillon is trots op het gebruik van nul kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of stabilisatoren. Koks maken het ijs ter plaatse per dag, en terwijl sommige van de 60-oneven smaken op hun menu’s zijn constant (vanille, chocolade, pistache, karamel met gezouten boter), kijk uit voor grillige en heerlijke smaken waaronder prailine met koriander en citroen, foie gras , Earl Grey thee, Gianduja met oranje (één van mijn persoonlijke favorieten, een combinatie nootachtige hazelnoot met chocolade), Grand Marnier, en vele anderen.

Liever iets een beetje lichter? Verfrissende sorbets omvatten cassis, limoen, lychee fruit, perzik met muntblaadjes, citroen-tijm en frambozen met roos extract. Als je Kerstmis vieren in Parijs, overweeg dan de aanschaf van een mooie traditionele kerstmarkt log ( buche de Noel ), gevuld met ijs en taart.

Routebeschrijving:  29-31 Rue Saint Louis en l’Ile, 4e arrondissement

Metro: Pont Marie of Sully-Morland

Tel: +33 (0) 143543161

Openingstijden: Open van woensdag tot en met zondag, 10:00-22:00. Gesloten op maandag en dinsdag, enkele weken in medio juli en augustus. Bel van te voren bij twijfel.

Pozzetto: My Favorite Gelato, Hands-Down


Deze kleine gelato winkel in het hart van de Marais  is mijn absolute favoriet voor Italiaans ijs in Parijs: sinds ik stootten er, heb ik iets van een ritueel van zich overgeeft aan een pot van gemaakt na te genieten van een fantastische falafel van de nabijgelegen L’As du Fallafel. Mijn bevroren drug van keus? De intens nootachtig, romige pistache gecombineerd met de subtiele zoete, chocolade-hazelnoot smaken van Gianduja.

Het aanbieden van slechts twaalf smaken op een bepaald moment, met nadruk op kwaliteit en intensiteit van smaken dan uitgestrekte keuze, al het ijs is hier dagelijks gemaakt ter plaatse, in de aangrenzende keuken. “Pozzetto” betekent “kleine goed” en verwijst naar de metalen deksel houders waarin het ijs wordt opgeslagen (en van waar het wordt rechtstreeks doorgegeven). In plaats van het weergeven van het ijs in grote, visueel aantrekkelijke bergen, zoals de traditie in veel gelaterias , de mensen van Pozzetto zeggen het houden van het opgeslagen in de putten behoudt smaken en consistentie.

Ik over het algemeen bestel een kegel of beker te gaan van de schattige kleine raam en rond te lopen in een gelukzalige toestand, maar als u liever in te zitten, de kleine cafe kunt u zitten, en deelnemen aan een authentieke Italiaanse espresso of kleverige dikke hot chocolade.

Routebeschrijving: 39 rue du roi de Sicile,  4e arrondissement (er is ook een tweede locatie om de hoek op 16, rue vieille du temple)

Metro: Hotel de Ville of St Paul

Tel:  +33 (0) 1 42 77 08 64

Openingstijden:  Dagelijks geopend 12:15-11:45 (ma-do en zondag), 12:15-12:45 (vrijdag en zaterdag)

Amorino: Uitstekende Gelato met meerdere locaties

Dit gelato keten serveert zeer fatsoenlijk Italiaanse ijs in verschillende locaties in de stad. Het is een goede keuze voor familie-uitjes met kinderen, omdat je kunt kiezen uit meer dan een dozijn smaken (zoveel als je wilt, in theorie) en kunstig gerangschikt in bloemblaadjes op een kegel of in een beker.

Routebeschrijving: 119/121 Rue St Martin, 3e arrondissement

Metro: Rambuteau

Bekijk de officiële website voor meer locaties