Bevrijdingsdag Naleving in Italië – 25 april Evenementen en de Tweede Wereldoorlog sites in Italië

Posted on

25 april Evenementen en de Tweede Wereldoorlog sites in Italië
Bevrijdingsdag, of Festa della Liberazione, op 25 april is een nationale feestdag is gekenmerkt door ceremonies, historische reconstructies, en vieringen herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Italië. Veel steden houden beurzen, concerten, culinaire festivals, of speciale evenementen. Net als D-Day vieringen in de VS en elders, het is ook een dag dat Italië eert haar oorlogsslachtoffers en veteranen, genaamd  combattenti, of strijders. De meeste steden en kleinere steden nog steeds ring klokken om de dag van de bevrijding voor Italië herdenken, en kransen op oorlogsmonumenten geplaatst.

In tegenstelling tot op een aantal andere grote Italiaanse vakantie, de meeste grote bezienswaardigheden en musea zijn open op bevrijdingsdag, hoewel bedrijven en sommige winkels zijn waarschijnlijk worden gesloten. U kunt ook tegenkomen speciale tentoonstellingen of uitzonderlijke openingen van sites of monumenten normaal niet open voor het publiek.

Sinds het 1 mei vakantie van de Dag van de Arbeid minder dan een week later valt, Italianen hebben vaak een ponte , of een brug, om een langere vakantie van 25 april hebben tot en met mei 1. Daarom kan deze periode erg druk in de top toeristische bestemmingen zijn. Als u van plan bent om het even welke musea of top sites te bezoeken, is het een goed idee om te controleren om er zeker van dat ze open zijn en koop uw tickets op voorhand.

Een bezoek aan de Tweede Wereldoorlog sites in Italië

25 april is een goede dag om een ​​van de vele sites, historische monumenten, slagvelden, of musea in verband met de Tweede Wereldoorlog te bezoeken. Een van de meest bekende wereld WarII sites in Italië is Montecassino Abbey, de plaats van een belangrijke slag in de buurt van het einde van de oorlog. Hoewel bijna volledig verwoest door de bombardementen, werd de abdij snel herbouwd en is nog steeds een werkende klooster. Zittend hoog op een heuveltop halverwege tussen Rome en Napels, Montecassino Abbey is zeker een bezoek aan de prachtige basiliek te zien met zijn prachtige mozaïeken en fresco’s, het museum met historische memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog, en een geweldig uitzicht waard.

Duizenden Amerikanen gestorven in Europa tijdens Wereldoorlog I en II en Italië heeft twee grote Amerikaanse begraafplaatsen die bezocht kunnen worden. De Sicilië-Rome Amerikaanse Begraafplaats in Nettuno ligt ten zuiden van Rome (zie het zuiden van Lazio kaart) en kan worden bereikt met de trein. De Florence American Cemetery , net ten zuiden van Florence, is gemakkelijk te bereiken met de bus van Florence.

Voor meer Italiaanse Tweede Wereldoorlog sites die u kunt bezoeken, zie Anne Leslie Saunders’ uitstekende boek, een reisgids aan de Tweede Wereldoorlog sites in Italië .

25 april Festivals in Venetië:

Venetië viert een van de belangrijkste festivals, de Festa di San Marco, ter ere van San Marco, de patroonheilige van de stad. De Festa di San Marco wordt gevierd met een gondeliers regatta, een processie naar Saint Mark’s Basilica en een festival in het Piazza San Marco en het San Marcoplein. Verwachten grote drukte in Venetië op 25 april en als je een bezoek brengt aan de stad tijdens deze periode, zorg ervoor dat u uw Venetië hotel.

Venetië viert ook de traditionele festa del Bocolo , of het bloeien nam toe, een dag waarop mannen de aanwezige vrouwen in hun leven (vriendinnen, vrouwen of moeders) met een rode rosebud of bocolo .