Bunele maniere la masă și Etiquette alimentară în Thailanda

Posted on

Dos și Interdicții pentru a manca in Thailanda

Bunele maniere la masă și Etiquette alimentară în Thailanda
O mare parte din utilizarea maniere la masă în Thailanda și cu respectarea eticheta produselor alimentare propriu-zis este familiar și bun simț. Nu vorbi cu gura plină, nu punct cu furculita, și așa mai departe. Dar există câteva reguli de etichetă de masă din Thailanda, care diferă de Occident.

În Thailanda, gătit și mănâncă bucătăria celebră în întreaga lume este luată destul de serios. Dar oamenii Thai sunt distractive și comod atunci când vine vorba de socializare. Ca oaspete, infracțiunile tale accidentale la masă vor fi iertate. Sunt de multe ori afacerile orele de masă, gălăgioși informale cu vorbesc, băuturi, și de râs. Relaxați-vă și bucurați-vă de schimbul cultural!

În cazul în care la Sit

Spre deosebire de Occident, unde „capul“ mesei este cel mai important, gazda sau cea mai mare persoană de rang, de obicei, se află la mijlocul mesei din Thailanda. Dacă sunteți onorat oaspete, vă va sta vizavi de gazdă, astfel încât să puteți vorbi mai ușor.

Așteptați până când sunt așezați; cineva vă va arăta, fără îndoială, scaunul tău. În cazul în care sa așezat pe rogojini de bambus de pe teren, poziționați-vă mereu într-un mod pe care o puteți evita afișarea picioarele oricărei persoane în timp ce mânca.

Notă: Dacă sunt mese solo într – un restaurant aglomerat, vi se poate cere să împartă o masă cu un grup care are un scaun gol. Dacă se întâmplă acest lucru, nu există nici o obligație de a forța vorbi mici sau să încerce să interacționeze cu cealaltă parte la masă.

Comandarea alimentară în Thailanda

Toate mesele de grup din Thailanda sunt partajate; nu intenționează să comande propria mâncare. Per personalizat, doamnelor senior la masă vor alege și alege feluri de mâncare pentru a se potrivi grupului. Mai multe tipuri de carne și pește poate fi reprezentat , împreună cu unele diferite legume. Dacă e ceva ce doriți să încercați, întrebați persoana care a comandat cu privire la aceasta și pot obține „indiciu“. Rice va fi servit în boluri separate.

Dacă aveți restricții alimentare speciale, nu este nevoie să le facă auzit în timpul ordonarea. Doar nu ajunge pentru feluri de mâncare crezi că ar putea fi o problemă, și refuza politicos dacă cineva vă cere să încercați ceva care nu se încadrează în dieta ta.

Ca oaspete, oamenii vor spera, probabil, că încercați unele specialități locale. Dar, dacă ești absolut sigur că nu poți mânca ceea ce este oferit, politicos declin este mai plăcut decât lăsându-l pe farfurie neconsumată.

Setarea

Vi se va oferi o farfurie sau castron de orez alb și, eventual, un alt bol pentru supe pentru a fi servit.

Când sosește mâncarea, pune doar sume mici – nu mai mult de două lingurițe – de câteva feluri de mâncare cu sos pe orez. Puteți umple din nou placa de câte ori doriți până când ați încercat totul pe masă. Asigurați-vă că toată lumea a avut o șansă de a încerca fiecare fel de mâncare. Luând prea mult din orice element – și, eventual, permite altora încercarea de ea – este nepoliticos.

Un alt motiv bun să nu overindulge de la început este că produsele alimentare, probabil, nu va ajunge dintr-o dată. Feluri de mâncare va fi în mod continuu scos la masă, deoarece acestea sunt gata. Cele mai bune lucruri pot fi încă mai vin!

Atunci când scufundare din bolurile care servesc la masă, luând de la marginea este mai politicos decât scufundarea lingura în mijloc. Încercați să nu ia ultimul bit dintr-un vas comun. Acest lucru ar trebui să fie lăsat pentru gazdă, care, la rândul său, poate oferi pentru tine oricum.

Notă: Spre deosebire de atunci când masa în alte țări din Asia, nu sunt obligați să termine toate orezul pe farfurie în Thailanda. Indiferent, ar trebui să încercați să nu deșeuri de alimente.

Cele mai tacâmurilor

În Thailanda, bețișoarele sunt într-adevăr utilizate numai pentru feluri de mâncare tăieței de sine stătătoare. Chiar dacă preferați bețișoarele și doriți să arate că știi cum să le folosească politicos, oamenii Thai nu le folosesc pentru preparatele pe bază de orez.

În Thailanda, oamenii mănâncă cu o lingură în mâna dreaptă și furculița în partea stângă. Lingura este ustensila primar; furca este folosit doar pentru a manipula alimente. Numai elementele care nu consumate cu orez ( de exemplu, bucăți de fructe) sunt OK pentru a mânca cu o furculiță.

Nu va fi cuțite pe masa, sau oriunde în afara bucătăriei pentru care contează; produsele alimentare ar trebui să fie deja în bucăți de dimensiuni mușca. Dacă aveți nevoie să taie alimente mai mici, folositi marginea lingura pentru a-l taie, recurgerea la numai dacă este necesar, furca.

Mesele din provinciile nordice, cum ar fi Isan poate include Clei de orez „lipicios“ a servit în coșuri mici. Mananca orez lipicios prin comprimarea cu degetele pe partea dreaptă și utilizarea acestuia pentru a aduna alimente și sosuri.

 • Nu cere bețișoarele.
 • Țineți lingura in mana dreapta si furculita in stanga.
 • Mănâncă cu lingura. Nu puneți furca în gură.
 • Utilizați bifurcație pentru a împinge produsele alimentare pe lingura.
 • Mananca orez lipicios cu degetele; ar trebui să utilizați mâna dreaptă.

Utilizarea Condimentele

Thai oameni le place să sezon și condimenteze. Spre deosebire de restaurante de lux de Vest sau unități de sushi frumos, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la insulta pe nimeni prin adăugarea de sosuri suplimentare și condimente în alimente. Dar gust un fel de mâncare mai întâi – unele produse alimentare autentice thailandeze pot fi deosebit de picant!

Stai incepe sa manance

Ca și în cele mai multe culturi asiatice, vârsta și statutul social se acordă prioritate de top. Regulile de economisire a feței se aplică în orice moment. Înainte de a începe a face ceva, așteptați pentru cel mai înalt rang sau persoană cel mai înalt la masa pentru a semnala că este timpul să mănânce. Dacă ei nu spun nimic, pur și simplu așteptați pentru ca acesta să înceapă masa lor.

Nu utilizați mâna pe stânga

De-a lungul o mare parte a lumii, mâna stângă este considerată mâna „murdar“. Evitați manipularea produselor alimentare și ustensilele de servire comunale cu mâna stângă.

Regula de a evita utilizarea stanga se aplică mai ales elemente care se bucură, cum ar fi orez lipicios, care este mâncat cu mâinile.

Slow Down și Bucurați-vă de

Spre deosebire de alte culturi grăbite, mănâncă în Thailanda este, în general, se bucură lent. Nu fi într-o grabă pentru a termina cina și ajunge pe la alte lucruri. Nu vrei să se uite la o placă goală în timp ce toată lumea vorbește altcineva și murături pentru încă o oră.

Mai încet, socializa, și să fie prezent. Din motive evidente, pentru a evita timpul petrecut pe telefonul smartphone la masă.

Având în băuturi cu cina

Bere, de multe ori unul dintre lager mediu corpolent Thailandei, este frecvent consumat cu cina. Asigurați-vă un obicei de a nu turna propriile băuturi; cineva va umple din nou, probabil, sticla pentru tine.

Stai cu ochii pe ochelarii vecinilor și le-off top ca un gest prietenos. Și nu acționează surprins dacă cineva adaugă gheață la pahar de bere!

Terminand

La sfârșitul mesei, în mod ideal, farfurie nu ar trebui să arate ca o scenă a crimei. Consolidați toate piesele necomestibile (de exemplu, tulpini de lemongrass, oase, etc) pe o parte a plăcii. Același lucru se aplică biți de orez și produse alimentare au scăzut: nu ar trebui să fie nimic lăsat pe masa în jurul castron.

Încercați să nu lăsați mâncare pe farfurie, în special carne și legume din principalele feluri de mâncare.

Pentru a indica faptul că ați terminat de mancat, aseaza lingura si furculita împreună pe farfurie.

Timp să plătească

La sfârșitul mesei, nu ajung imediat pentru proiectul de lege pentru a verifica prejudiciul. Și, cu siguranță, nu susțin peste cine va plăti. Gazda dvs. poate fi solicitat deja cecul, sau grupul poate fi de planificare să-l împartă.

Per personalizat, gazda sau mai vârstnic – adesea percepută mai bogat – persoana de la masa este de așteptat să plătească. În unele cazuri, în special în relațiile dintre Taisia și occidentali, The Farang (străin) este de așteptat pentru a obține cecul. Din fericire, produsele alimentare în Thailanda este de obicei foarte accesibil.

Dacă oferi chip, face acest lucru doar o singură dată, și nu insista în cazul în care oferta este refuzată.

Tipping în Thailanda, nu se obișnuiește în restaurante autentice, cu toate acestea, vă puteți permite personalului să păstreze schimbarea, dacă doriți. O taxa de serviciu este de multe ori deja adăugat la proiectul de lege în restaurante mai frumos.

Unele Alte Interdicții pentru bune Table Manners din Thailanda

 • Nu vorbi sau razi cu gura plină de mâncare – fără excepții!
 • Nu suflați nasul la masa. Scuza-te la baie.
 • Nu utilizați o scobitoare fără a acoperi gura cu cealaltă mână.
 • Nu fi primul pentru a aduce probleme de afaceri. Stai pe cealaltă parte pentru a comuta între moduri.
 • Nu face zgomote în timp ce mananci. Spre deosebire de alte țări din Asia, slurping supe și tăiței nu este o idee bună.
 • Nu uita să -i mulțumesc gazdei cu un politicos kawp Khun khrap | Kha (vă mulțumesc de sex masculin | feminin) , la sfârșitul mesei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *