Călătorie în Thailanda în timpul sezonului de mare

Posted on

Cum să Prospera în sezonul de vârf din Thailanda

Călătorie în Thailanda în timpul sezonului de mare - Cum să Prospera în sezonul de vârf din Thailanda
Călătorie în Thailanda în timpul sezonului de vârf este, evident, cea mai aglomerata, momentul cel mai scump pentru a face acest lucru. Dar există un motiv pentru care toată lumea vrea să vină în același timp: vremea este mare! Cald soare și ploaie foarte mici sunt năluci irezistibile pentru turistii care fug de iarnă în țările lor de origine.

La fel cum există unele avantaje pentru a călători în timpul sezonului musonic din Thailanda, sezonul ocupat are cu siguranță avantaje sale. Împreună cu vreme frumoasă pentru a vă bucura de mai multe localizări în aer liber din Thailanda, veți avea mai multe opțiuni de afaceri deschise.

Unele insule, cum ar fi Koh Lanta, care, practic, închis în timpul sezonului musonic va fi deschis din nou pentru sezonul de vârf. Marea Andaman va fi mai albastru decât oferind vreodată o bună vizibilitate pentru snorkeling și scufundări, care nu este afectată de scurgerile de ploaie.

High sezonului în Thailanda

În primul rând lucrurile în primul rând, atunci când este sezonul de vârf în Thailanda? Răspunsul este de fapt discutabil, dar cei mai mulți oameni consideră, în general, sezonul de vârf în Thailanda pentru a coincide cu lunile uscate sezon din noiembrie până în aprilie. Cele „umăr“ luni de la capetele acestui interval poate fi umed sau uscat. Dacă sunteți dispus să ia un risc mic, cu vremea, ele sunt adesea placute luni pentru a călători.

Numerele turistice încep în scădere rapidă la câteva săptămâni după Songkran (traditionala serbare de Anul Nou thailandez) se încheie la 15 aprilie Nu numai ca este de obicei aprilie cea mai caldă lună în Thailanda, sezonul musonic incepe la scurt timp după aceea, de obicei, cândva în luna mai.

Thailanda este o destinație de vacanță populară . Crăciun, Anul Nou și Anul Nou chinezesc special (în ianuarie sau februarie) , cauza mulțimi sa creasca pentru călătorii de vacanță să profite de timp liber de lucru.

Festivaluri În timpul sezonului de mare

În afară de cele trei sărbători mari menționate mai sus, o serie de festivaluri va provoca sezonul de vârf pentru a obține chiar mai ocupați. Fii pregătit!

  • Loi Krathong: frumos Combo-festival pentru a sărbători Loi Krathong și Yi Peng provoacă lucruri pentru a obține mai ocupați fiecare noiembrie. Chiang Mai și destinații din nordul Thailandei vor fi afectate cel mai mult .
  • Songkran: Zilele înainte și după 13 aprilie poate fi descris doar ca un haos total în Chiang Mai. Zeci de mii de călători se vor înarmeze cu găleți sau tunuri cu apă pentru cea mai mare lupta de apă din lume. Trafic și cazare în Bangkok si Chiang Mai sunt afectate.
  • Wonderfruit Festival : Thailanda cel mai mare festivalmuzică și arte este găzduit pe marginea Pattayafiecare anîn luna decembrie. Cele Plajele in apropiere de Bangkok , de-a lungul coastei va fi afectată denumăr mai mare de excursioniști decâtobișnuit.

Vremea În timpul sezonului de mare în Thailanda

De obicei, ploaie musonică în vârfuri Bangkok în luna septembrie, se îngustează în jos un pic în luna octombrie, apoi în cele din urmă scade brusc până la mijlocul lunii noiembrie. Dar, ca toți fermierii și operatorii de turism din Thailanda vor atesta, vremea sa schimbat în ultimul deceniu și este mult mai puțin previzibil. Atunci când ploile sezoniere va începe și se va opri în fiecare an, nu știe nimeni.

Temperaturile între lunile noiembrie și februarie sunt calde , dar suportabile. Înaltul mediu în Bangkok pentru luna ianuarie este 90.5 F. Acestea sunt cele mai ideale luni pentru a vizita Thailanda pentru vreme plăcută. Până în martie, temperaturile și umiditatea începe să crească și se așteaptă ca nivelurile de trei dușuri-o zi de ploaie prin aprilie până la furtuni începe în luna mai.

Din cauza formei Thailandei, insulele de pe laturile opuse ale experienței țării ușor diferite modele de vreme. De exemplu, noiembrie poate fi considerată începutul sezonului uscat din Bangkok, cu toate acestea, este cea mai ploioasa luna a fi pe populara insula Koh Samui!

Prețurile pentru Asteptati In timpul sezonului de mare

Din motive evidente, prețurile sunt în cel mai rău lor în timpul sezonului de vârf în Thailanda. Reducerile sunt de multe ori mai complicată să înscrie. Conducătorii auto și vânzătorii sunt un pic mai puțin probabil să cadă de acord asupra prețurilor dumneavoastră negociate. Ei pot aștepta cinci minute pentru un călător neinformat să vină și să plătească prețul cerut!

Hotelurile au adesea scheme dual de stabilire a prețurilor bazate pe anotimpuri, cu toate acestea, ei ajung să decidă atunci când începe sezonul ocupat începe pentru ei. Asteptati hoteluri in locuri populare, cum ar fi Phuket drumețiile prețurile la fel de mult ca 50 de procente.

Prețurile la alimente și băuturi destul de bine să rămână consecvente, indiferent de sezon.

Cum de a evita aglomeratia

Să fim realiști: Majoritatea oamenilor de planificare o excursie în Thailanda se va baza pe un număr limitat de surse pentru planificarea lor călătorii. Una sau două ghiduri populare și site-uri de revizuire tind să dicteze fluxul de trafic în Thailanda. Alegerea ponturi de top sau hoteluri mai bine cotate recomandate de aceste ghiduri este un mod sigur de a ajunge în cele mai aglomerate locuri, petrece mai mulți bani.

Călători tind să se adune în aceleași zone. Staying in afara de hotspot-uri de-a lungul Banana clătită Trail în Thailanda este o modalitate de a evita aglomerația. Dar va trebui în continuare să se confrunte cu linii lungi la atracții populare, cum ar fi Marele Palat din Bangkok. Dacă doriți să evitați hoardele turistice cu totul, va trebui să călătorească în locuri mai puțin vizitate, din Thailanda, cum ar fi regiunea frumoasă Isaan în nord-estul Thailandei.

Pentru orice cumpărături serioase, ajunge mai devreme la mall-uri, cum ar fi populare MBK în Bangkok, de preferință, într-o zi lucrătoare. Weekend-uri și seri obține mai ocupați ca mall-uri sunt inundate de localnici care merg pentru a socializa.

Cele mai bune locuri de a călători în timpul sezonului de mare

Vei avea de a împărtăși plaje și atracții în timpul sezonului de vârf. Dar există unele locuri pentru a merge pentru un pic mai mult spațiu de respirație.

  • Koh Lanta: Mai degrabă decât ingramadim in Koh Phi Phi sau umflat Phuket, Koh Lanta este un excelent alternativă, în apropiere. Insula mare are spațiu suficient pentru toată lumea, și puteți vizita cu ușurință în continuare celelalte două de acolo.
  • Ayutthaya: Doar două ore la nord de Bangkok, Ayutthaya este vechea capitală. Vei avea alegerea dvs. de site – uri arheologice si ruine pentru a fi explorate fără a fi nevoie de a concura pentru spațiu în temple , cum ar fi Bangkok Wat Phra Kaew.
  • Kanchanaburi: Situat de-a lungul râului Kwai, Kanchanaburi este o opțiune excelentă pentru a scăpa de mulțimile din Bangkok. De asemenea , este un must-see pentru pasionații de istorie de război.
  • Koh Phangan: Deși sinonim cu lunar Partidul Full Moon, Koh Phangan este o insula mare! Acțiunea este parte cea mai mare parte a conținut în peninsula mică de Haad Rin în partea de sud. Multe golfuri plăcute și retrageri interesante sunt punctate în jurul insulei. Koh Phangan este doar o scurtă plimbare cu barca departe de ocupat Koh Samui, dar amintiți – vă fazele lunii vor afecta de călătorie în arhipeleag Samui.

Când să rezervați cazul în care călătoresc în timpul sezonului de mare

Rezervarea de bilete de avion si hoteluri pentru sezonul de vârf în Thailanda, cu câteva luni înainte de timp pare a fi cel mai bun plan. Dar de cercetare arată că zborurile de rezervare prea departe în avans poate conduce la biletele de avion mai mare. Linii aeriene dip, uneori, prețurile de tarif de 30 – 45 de zile înainte de plecare în cazul în care se simt prea multe locuri sunt lăsate.

Prețurile pentru camere și zborurile la supratensiuni în timpul de Crăciun și de Anul Nou. Deoarece datele pentru aceste sărbători sunt fixe, rezervare luni înainte nu ajuta tot atât de mult. Indiferent, ar trebui să rezervați camere în destinații populare devreme în cazul în care disponibilitatea este o problemă.

Nu este nevoie pentru a rezerva excursii și activități on-line până în prezent în avans, chiar și în timpul sezonului de vârf în Thailanda. De fapt, acest lucru se va asigura că veți plăti prețul maxim și să piardă o anumită flexibilitate pentru itinerariul. Fa ceva de cercetare, dar așteptați pentru a rezerva activități odată ajunși în Thailanda. Agenții de turism pe fiecare colț, poate chiar cu un birou de la recepție de hotel, va puteți rezerva cu plăcere excursii pentru tine.

Trenurile din Thailanda au tendința de a rezerva chiar și mai repede decât autobuzele de noapte turistică. Pentru a obține clasa bilet pe care doriți, faceți rezervări de mai multe zile înainte de planificare pentru a călători. Obține mai mult de o săptămână de bilete în avans pentru a călători în timpul sărbătorilor mari în Thailanda.

Nu intrați în panică în cazul în care multe locuri par deja plin atunci când se face rezervări în timpul sezonului de vârf în Thailanda. Amintiți-vă: Pentru fiecare hotel vedeți on-line, sunt mai pe aceeași stradă, care nu sunt listate probabil multe! De asemenea, de multe ori hoteluri marca doar o mână de camere disponibile ca la site-urile de rezervare. Ei salva restul pentru clienții walk-in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *