Campo dei Fiori en het bruisende nachtleven in Rome, Italië

Posted on

 Campo dei Fiori en het bruisende nachtleven in Rome, Italië
Campo dei Fiori, een plein in het historische centrum van Rome, is een van de beste pleinen in Rome. Overdag, het plein is de site van de bekendste ‘s ochtends open-air-markt van de stad, die is actief sinds 1869. Als je verblijft in een vakantiewoning of op zoek naar een voeding gerelateerde herinnering of een gift, ga dan naar Campo dei Fiori markt.

In de avond, na de groenten en fruit verkopers, viswinkels en bloem verkopers hebben ingepakt hun stands, Campo dei Fiori wordt een nachtleven. Talrijke restaurants, wijnbars en pubs menigte rond het plein, waardoor het een ideale ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en toeristen en een geweldige plek om te zitten voor een kopje koffie of ‘s avonds apertivo en geniet van de actie.

Hoewel het cijfers in het weefsel van het moderne leven, de Campo dei Fiori, net als bijna alle plekken in Rome, heeft een legendarische verleden. Hier is waar het Theater van Pompeius werd gebouwd in de 1e eeuw voor Christus In feite is de architectuur van de enkele van de gebouwen van het plein volgt de kromming van de stichting het oude theater en overblijfselen van het theater is te zien in een aantal restaurants en winkels.

Door de Middeleeuwen had dit gebied van Rome is grotendeels verlaten en de ruïnes van het oude theater overgenomen door de natuur. Toen werd het gebied vestigden in de late 15de eeuw, werd het genoemd de Campo dei Fiori, of “Gebied van Bloemen,” ook al snel werd geplaveid om plaats te maken voor uitbundige woningen, zoals het nabijgelegen Palazzo dell Cancelleria , de eerste Renaissance palazzo in Rome, en het Palazzo Farnese , waarin nu de Franse ambassade en zit op de rustigere Piazza Farnese. Indien u wilt verblijven in het gebied, raden wij Hotel Residenza in Farnese.

Het omzeilen van de Campo dei Fiori is de Via del Pellegrino, de “Pilgrim’s Route,” waar de vroeg-christelijke toeristen voedsel en onderdak konden vinden voordat u op reis naar Saint Peter’s Basilica.

Tijdens de Romeinse Inquisitie, die in de late 16e en vroege 17e eeuw plaatsvond, werden de openbare executies in Campo dei Fiori uitgevoerd. In het midden van het plein is een plechtige standbeeld van de filosoof Giordano Bruno, dat is een herinnering van die donkere dagen. Het standbeeld van een verhulde Bruno staat op de plek op het plein, waar hij levend werd verbrand in 1600.