Campo dei Fiori trg in nočno življenje v Rim, Italija

Posted on

 Campo dei Fiori trg in nočno življenje v Rim, Italija
Campo dei Fiori, piazza v zgodovinskem središču Rima, je ena od najpomembnejših trgov v Rimu. Z dnem, kvadrat je mesto v mestu najbolj znan jutranjem prostem trgu, ki deluje že od leta 1869. Če ste nastanjeni v počitniški apartma ali iščejo spominek ali darilo, povezane s hrano, glavo na Campo dei Fiori trg.

V večernih urah, ko so sadni in zelenjavni prodajalci, ribarnico, in cvetni prodajalci so spakirali svoje stojnice, Campo dei Fiori postane nočno življenje središče. Številne restavracije, vinoteke in gostilne množice okoli piazza, zaradi česar je idealno stičišče za domačini in turisti in veliko mesto, da bi sedel za jutranji kavi ali večernem apertivo in sprejem v akciji.

Kljub temu, da številke v tkanino sodobnega življenja, Campo dei Fiori, tako kot skoraj vsa mesta v Rimu, ima slavne zgodovine. Tu se je gledališče Pompej zgrajena v DP 1. stoletja Dejstvo, arhitektura od nekaterih stavb kvadrata je sledi ukrivljenost antičnega gledališča temelj in ostaja v gledališču mogoče videti v nekaterih restavracijah in trgovinah.

Z srednjem veku, to področje v Rimu so bili večinoma zapuščeni in ruševine antičnega gledališča prevzel naravo. Ko je bilo območje preselila v poznem 15. stoletju, je bil imenovan Campo dei Fiori, ali “Field of Flowers”, čeprav je bilo hitro utrl več, da bi naredili prostor za razkošne rezidence, kot je bližnji Palazzo dell Cancelleria , prve renesanse palazzo v Rimu, in Palazzo Farnese , ki zdaj domuje francosko veleposlaništvo in sedi na mirnejšem Piazza Farnese. Če želite ostati v območju, priporočamo Hotel Residenza v Farnese.

Mimo Campo dei Fiori se Via del Pellegrino je “Pilgrim je pot,” kjer bi lahko zgodnje krščanske turisti najdejo hrano in zavetje pred potovanjem na baziliki Svetega Petra.

V času rimske inkvizicije, ki je potekala v poznih 16. in zgodnjih 17. stoletja, so javne usmrtitve izvajajo v Campo dei Fiori. V središču Piazza je slovesno kip filozofa Giordano Bruno, ki je spomin na teh temnih dni. Kip je zakrite Bruno stoji na kraju samem na trgu, kjer je bil živ zažgan leta 1600.