Canal Saint-Martin sosedstvo v Parizu

Posted on

Canal Saint-Martin sosedstvo v Parizu

Spomladi in poleti, domačini prišli v krdelo na bregovih Saint-Martin kanala za piknik, Drndanje kitare vode in Uživati ​​v leni dolgih večerih, kot je mrak poravna preko fotogenični območju. Kavarne in domiseln butiki krijeta brvi vode in železa. Ob nedeljah, dve ulici teče vzporedno s kanalom, Quai de Valmy in Quai de Jemmapes, so rezervirane za pešce in kolesarje-kot nalašč za najem koles in vidi mesto iz svežega zornega kota.

Druga možnost je, da se sprehodimo na kanal z ladjo. Skratka, nekaj je za skoraj vsakogar na svojo očarljivo bank.

Usmerjenost in promet

Canal Saint-Martin soseska je nestled med Gare du Nord in Republique na severovzhodu Pariza, v 10. okrožju. Kanal viri v reke Sene na jugu in Bassin de la Villette in Canal de l’Ourq na severu.

Glavne ulice okoli kanala: Quai de Valmy, Quai de Jemmapes, Rue Beaurepaire, Rue BICHAT.

V bližini: République, Belleville.

Getting Obstaja in podzemne postaje

  • Gare de l’Est (progi 4 in 7)
  • Republique (linije 3, 5, 8, 9 in 11)
  • Goncourt (linija 11)
  • Jacques-Bonsergent (linija 5).

Zgodovina območja, na kratko

Napoléon I odredil gradnjo kanala Saint-Martin leta 1802. Ugotovljeno je bilo prvotno zgrajen za povezavo z Canal de l’Ourq, proti severu, za dobavo sveže vode v mesto.

V 19. stoletju je bila površina večinoma zasedli delavskega razreda delavcev.

Šele v zadnjem času se je začelo, da bi pritegnili dobro opravil strokovnjake poželjiv, naj se preseli v apartmajih s pogledom na kanal. Kot rezultat, je prišel, da je znan kot območje, ki ga bohos obiskujejo; nove restavracije, kavarne in modni butiki so nenehno vzmetnih v soseščini.

Kanal z okolico so v celoti rekonstruirati v kompletu za 1938 filma Marcel Carne je, Hôtel du Nord .

 Restavracija in bar z istim imenom znašala 102 Quai de Jemmapes (glej spodaj za podrobnosti).

Boat Tours kanali in plovne poti

Razmislite o tem, križarjenje od kanala Saint-Martin in podzemnih vodnih poteh pariških za nepozabno doživetje. Še posebej zanimiv je kanal za zaklepanje naprave, ki se polnijo določenih odsekih kanalu z vodo z rekordno hitrostjo, da se omogoči prehod ladij skozi drugače preveč nizkih območjih.

Jesti, piti, in nakupovanje okoli kanala Saint-Martin

Hôtel du Nord
102 Quai de Jemmapes
Telefon: +33 (0) 140 407 878

Filmar Marcel Carné ovekovečena Hotel du Nord, ki reproducira svoj fasado za njegovo 1938 film z istim imenom. Prvotno zgrajena leta 1885, kakor je hotel, ki služijo predvsem ročne delavce, Hôtel du Nord je zdaj bar in restavracijo.

Ambiance: Cinkov bar, žametne zavese, nizka Svetloba svetilke in obsežna zgoraj knjižnica daje nekdanjega hotela izrazito 1930 je čar.

Poudarki: Lahko medicinska sestra pijačo na vrtni terasi, igrajo šah, brskanje po knjižnici, ali imajo preprosto obrok pripravljene iz svežih sestavin in so si ga zamislili praznoval kuhar Pascal Brebant. Zajamčena nostalgija.

Kosilo: okrog 15-25 evrov (približno $ 16-26.).
Večerja: Med 18-30 evrov (cca.

$ 19- $ 32).

Chez Slivov
71 Quai de Valmy
Telefon: +33 (0) 142 413 047

Ambiance: Chez Slivov je, če trendy mladi Parižani iti videti in biti viden. To veselo-temnomodri bar in restavracija je nenehno abuzz s klepetanja in glasbo. Čudak deco vključuje predmete iz recikliranih smeti. Velika terasa zunaj ponuja pogled na vrhunsko na kanal spomladi in poleti.

Jesti: Chez slivov bistro-style fare, če je nekoliko dražje, je vedno okusna in vključuje pretkani solate, quiches, sir plošče in Plats du jour.

Pijače: (. Približno $ 4- $ 11) 4-10 EUR
kosilo: okrog 15-20 EUR na osebo (približno $ 16- $ 22.).

Pink Flamingo
67 rue BICHAT
tel .: 33 (0) 142 023 170

Privoščite si najljubši soseski poslastica: dobite pico dostavijo Canalsideu! Francosko-ameriški par so-lastnik Pink Flamingo, eleganten spoj, kjer je pica spominja na nekatere od najboljših New York-style rezine.

Bonus: lahko naročite pito, da gredo, bo roza balon kot dokazilo o nakupu, in se sprostite na bregovih kanala. Oseba dostava boste našli s pomočjo balona.

Cene: Približno 10-15 evrov (približno $ 11- $ 16.) Na osebo.

Antoine et Lili
95 Quai de VALMY
tel .: 33 (0) 142 374 155

Ta domiselna modni butik je svetlo rumena in roza fasada je zdaj ikona. Ne zamudite Antoine et Lili za najnovejšo kičasto urbane mode in campy “etničnih” niti. “Vasi” vključuje tudi restavracijo, pekarno in cajnice.

Prosimo, upoštevajte, da so bile cene in opisi tu navedeni točni v času, ko ta članek je bil objavljen in posodobljen, vendar se lahko kadarkoli spremenijo.