Carnaval van Nice gids voor de beste carnaval in Frankrijk

Posted on

Carnaval van Nice gids voor de beste carnaval in Frankrijk

Carnaval van Nice is een van de oudste kermissen in de wereld. Van heidense en bescheiden begin weg terug in de 13e eeuw, heeft het een glorieuze, de jaarlijkse 12-daagse partij te worden. Het draait op verschillende dagen (geen parades op maandag bijvoorbeeld.) De stad Nice uitbreekt met optochten van praalwagens, straat evenementen en kraampjes en eindigt met Mardi Gras op de laatste dag. Het grootste winter evenement aan de Franse Rivièra, trekt het is nu 1 miljoen bezoekers per jaar.

de Parades

Het begint allemaal met een grootse parade van ongeveer 20 praalwagens die hun weg door de drukke straten. Aan het hoofd is het carnaval koning in zijn Corso Carnavalesque (Carnival Procession).

Rond 20 praalwagens nemen het thema van het jaar met behulp van ongeveer 50 grote poppen (de zogenaamde grosses tetes, of grote hoofden). Het maken van de papier-maché figuren is een kunstwerk op zich, met behulp van eeuwenoude technieken waarbij lagen papier gelijmd één voor één in een speciale mal. Zodra de cijfers zijn gemaakt, worden ze geschilderd door gespecialiseerde ambachtslieden. Tenslotte is de kostuums aan te kleden de personages zijn gemaakt, hoe meer flamboyante, hoe beter. Geplaatst op de drijvers, monsters gewicht van meer dan 2 ton en 7 meter lang en 2 meter breed en 8-12 meter, de figuren bewegen en weven als drijvers vooruit.

‘S Nachts is het een buitengewoon zicht.

The Battle of Flowers

De wereldberoemde Bataille de Fleurs vindt plaats op verschillende data gedurende het carnaval. De gevechten begonnen in 1856, specifiek gericht op de buitenlandse bezoekers die begonnen te massaal naar het zuiden van Frankrijk te vermaken. Vandaag de dag, twee mensen op elke drijver gooien ongeveer 20 kilogram van mimosa en verse snijbloemen in de menigte als ze hun weg langs de Promenade des Anglais langs de azuurblauwe zee van de Middellandse Zee. In de loop van het festival, ongeveer 100.000 verse snijbloemen worden gebruikt, 80% van hen lokaal geproduceerd.

Tenslotte wordt de praalwagens komen in de plaats Massena.

Voor de beste weergave van deze door parfum gevulde, kleurrijk extravaganza, een kaartje kopen voor een zetel in de tribune of voor het aangewezen staande gebied langs de weg.

De straten zijn vol dag en nacht met kraampjes met geschenken, Provençaalse artikelen, lavendel, felgekleurde stoffen en voedsel. Het is een onstuimige festival en één die is ontworpen om u het gevoel dat de winter achter u en de lente begint hier aan de Franse Rivièra. Op de laatste avond, Koning Carnaval is verbrand. Dan is er een prachtig groot vuurwerk aan muziek over de Baie des Anges, de stijgende vuurwerk terug te vinden in de Middellandse Zee.

Leuk is slechts één van de vele Carnavals in Frankrijk, maar het is een van de beste en meest bekende.

De oorsprong van carnaval

De vroegste verwijzing dateert uit 1294 toen Charles d’Anjou, graaf van de Provence, merkte op “enkele vreugdevolle dagen van Carnaval” op een bezoek dat hij net had gemaakt naar Nice. Het is van mening dat het woord “Carnaval” komt uit carne levare (weg met vlees). Het was de laatste kans voor rijke gerechten en overtollige voor de vastentijd en de veertig dagen vasten. Carnaval was wild en verlaten, het aanbieden van de mogelijkheid om uw identiteit te verhullen achter fantastische maskers en geniet van geneugten verboden door de katholieke kerk tijdens de rest van het jaar.

Eeuwenlang was het een eigen plaats van publiek evenement, met ballen in grand omgeving bijgewoond door de rijke Aristos en hun vrienden in plaats van straat entertainment. In 1830 werd de eerste processie georganiseerd; in 1876 de eerste bloemencorso plaatsvond. Gips confetti verscheen in 1892 (het duurde tot de laatste gevechten van 1955, die ongemakkelijk moet zijn geweest), en in 1921 de eerste elektrische verlichting werden geïnstalleerd om het licht van de nachtelijke activiteiten. Het is een jaarlijks terugkerend evenement sinds 1924.

De koning van het carnaval is altijd speelde een belangrijke rol in het festival, maar heeft slechts een seconde officiële naam sinds 1990 ontvangen Sindsdien is hij afwisselend de Koning van de Cinema, de Kunsten, de 20e eeuw en meer vreemd, de koning geweest van de Deranged Climate (2005), en de koning van Bats, katten, ratten en andere Legendary Creatures (2008).

Praktische informatie

Getting tickets naar Nice Carnival Events
Veel van de gebeurtenissen rond Nice Carnaval zijn gratis, maar er zijn kosten voor de parades en het is de moeite waard om het beste uitzicht te krijgen. Tickets variëren van 10 euro staan tot 25 euro op de zittende stands.

Tickets vanaf Billetterie Office du Tourisme et des Congrès
5 Promenade des Anglais
Tel .: 00 33 (0) 8 92 70 74 07
VVV-kantoor website
Open dagelijks 9 am.-5:30pm.

Online boeken