Carols Van King’s – A Cambridge Kerstmis Traditie open voor allen

Posted on

Carols Van King's - A Cambridge Kerstmis Traditie open voor allen
Carols van King’s, de kerstavond carol dienst van de Universiteit van Cambridge, is een van de meest beroemde carol diensten in de wereld. En iedereen met het geduld om in de rij staan ​​terecht kunnen voor gratis.

Maar voordat je hoofd voor King’s College Chapel in Cambridge, Engeland, zorg ervoor dat je weet welke dienst u van plan bent om bij te wonen. Er zijn twee populaire uitzending carol diensten van King’s. Slechts één echt neemt plaats op kerstavond en slechts één is open voor het publiek.

Carols van King’s

De vertrouwde televisie carol dienst met zijn geklede koorzangers en kaarslicht, op kerstavond getoond door BBC2 en over de hele wereld op BBC outlets, is eigenlijk het begin opgenomen in december met een uitgenodigde publiek. Ze hebben het zo te doen, vrij veel, ongeveer 60 jaar

Het is een compleet andere service van The Festival of Nine Lessons en Carols live uitgezonden op BBC Radio 4 op 03:00 GMT (10:00 EST en 07:00 PST) op kerstavond, en over de hele wereld miljoenen luisteraars gedurende het vakantieseizoen. Dit is degene die je kunt bijwonen – met een beetje geduld en een warme jas.

De service, aangepast van de ene gemaakt in 1880, werd voor het eerst gehouden in King’s op kerstavond in 1918, iets meer dan een maand na het einde van de Eerste Wereldoorlog I. Het was voor het eerst uitgezonden door de BBC in 1928. Vandaag de dag, ten minste 450 radio stations, waaronder de American Public Media netwerk, dragen de uitzending. Omdat het al bijna 90 jaar is geweest en sinds duizenden kerken zijn formaat overgenomen, is er een goede kans dat je bent opgegroeid luisteren.

Hier is hoe om te wonen

The King’s College Chapel Festival of Nine Lessons en Carols is gratis voor iedereen die wenst bij te wonen, maar het is zeer populair, dus je geduld nodig hebt en je moet bereid zijn om line-up heel vroeg voor een kans op een zitplaats te zijn:

  • Mensen beginnen in de rij om 7:30 uur toen de eerste leden van het publiek zijn toegelaten tot het terrein van King’s College.
  • De toegang is alleen via de hoofdingang aan de King’s Parade. Alle andere poorten in het College zijn vergrendeld.
  • Het college portiers tellen het aantal mensen toetreden tot de lijn. Zodra er maar liefst opgesteld als er zetels beschikbaar zijn in de kapel, de portiers vertellen nieuwkomers dat ze waarschijnlijk niet gaan zitten.
  • In het algemeen, iedereen in de wachtrij door 09:30 krijgt waarschijnlijk een stoel, maar het is niet gegarandeerd.
  • Verkleed warm en te overwegen iets draagbare brengen – zoals een opvouwbare wandelstok zitting – om op te zitten, omdat de deuren naar de kapel gaan niet open tot 13:30. De dienst begint om 15:00 en eindigt om ongeveer 04:30.
  • Als je eenmaal binnen bent het college terrein, sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn en het college koffieshop is open en serveert drankjes.
  • Je kunt er niet toe brengen zakken, pakketten of uw opklapbaar zitje in de kapel, maar je kunt dat alles verlaten met de portiers in een aangewezen gebied.

Speciale Entree voor gehandicapten

Een beperkt aantal vooraf tickets zijn beschikbaar voor mensen die niet in de wachtrij als gevolg van handicap of ziekte te staan. De vraag naar deze tickets is hoog, dus als je er een moet u een aanvraag per e-mail nodig hebt. In 2018, ze lijken te hebben geschoren een hele maand van de e-mailtoepassing periode; het eindigt nu 30 september in plaats van eind oktober, zoals in elk voorgaand jaar. Dus als je niet hebben verzocht om tickets dit jaar, bent u pech. Gewoon uw aanvraag via post in zodra de aanvraagperiode geopend, 18 mei voor een betere kans volgend jaar.

Stuur toepassingen aan de PA aan de decaan, King’s College, Cambridge, CB2 1ST Verenigd Koninkrijk.

Hoe vindt King’s College Chapel

King’s College Chapel is op het terrein van King’s College op King’s Parade in het centrum van de stad. Openbaar vervoer op kerstavond eindigt eerder dan normaal en is meestal erg druk, maar als je van plan vooruit moet je in staat om King’s College Chapel relatief gemakkelijk te bereiken.

Met de trein

Regelmatige rechtstreekse treinen vertrekken Cross Station London King’s van Cambridge van heel vroeg in de ochtend. De reis duurt ongeveer een uur en 20 minuten. Daarnaast zijn er regelmatig treinen van Londen Liverpool Street Station , via Stansted Airport. Deze trein duurt ongeveer een uur een 40 minuten. Plan bij het verlaten van Londen niet later dan ongeveer 06:15 (dat klopt, 06:15 in de ochtend) als je wilt vroeg genoeg voor de carol dienst wachtrij komen.

De goedkoopste, vooraf retourtickettarief (in 2018) is ongeveer £ 36, maar treindiensten tussen Londen en Cambridge zijn gepland om te worden verstoord in december dus je kunt overwegen het rijden, het nemen van een coach of zelfs logeren. Terug diensten end eerder dan normaal op kerstavond dus zorg ervoor dat uw ticket ruim van tevoren. Controleer National Rail Vragen voor schema’s en van uw trein te boeken – hoe eerder u boekt, hoe goedkoper het zal zijn.

Het treinstation ligt op ongeveer 1,3 mijl van het centrum van de stad. Als er geen taxi’s beschikbaar zijn, nemen bussen 1 of 7  naar Cambridge Emmanuel Street. Beide diensten draaien op kerstavond.

Door coach

Diensten tussen Victoria Coach Station in Londen en het centrum van Cambridge te nemen overal van ongeveer een uur en 45 minuten tot drie uur op kerstavond. De heen- en terugreis, gekocht als twee one-way tickets, is ongeveer £ 15. Ik weet eigenlijk niet aanbevelen de busreis voor deze bijzondere reis. Om te komen in de tijd om in de rij staan voor Carol’s van het King’s je zou moeten een bus nemen om 04:20 en de terugreis, vanaf ongeveer 17:00 verder oplopen tot 3 uur. Controleer National Express Coaches tijden en tarieven.

Met de auto

Cambridge is een kleine stad die grotendeels is voetgangersgebied in het midden. Het zal worden verstopt met last minute shoppers op kerstavond. Als u van plan om te rijden uit Londen, van plan op waardoor veel tijd. Het kan slechts 63 mijl afstand, maar het is niet de eenvoudigste 63 mijl op elke dag, laat staan ​​kerstavond.

U kunt het beste is om de stad Park and Ride parkeerplaatsen, waar u kunt parkeren aan de rand van de stad en neem een ​​redelijk geprijsde lokale bus (meestal voor een park-and-ride tarief) naar het centrum te kiezen. De Madingley Road Park & ​​Ride ligt het dichtst bij King’s. Parkeren is £ 1 voor maximaal 18 uur en de bus kost £ 3 per enkele reis. Op kerstavond 2016 is er een normale zaterdag service, maar de eerste bus vertrekt de parkeerplaats om 8 uur.

Centrum van de stad parkeren is beschikbaar, maar als je optelt de hoeveelheid tijd die je kan wachten in de rij plus de tijd voor de dienst zelf, kan je uiteindelijk de uitgaven abouat £ 30 om te parkeren. De dichtstbijzijnde centrum van de stad parkeren is het Grand Arcade parkeerplaats op Corn Exchange Street, Cambridge CB2 3QF.