Cât de mult bani pentru Thailanda: Cheltuielile medii pentru o excursie în Thailanda

Posted on

Cât de mult bani pentru Thailanda Cheltuielile medii pentru o excursie în Thailanda

„Câți bani am nevoie pentru Thailanda?“

Este, probabil, numărul unu întrebare că Asia de Sud-Est călătorii doresc întotdeauna să știe. Din păcate, nu există nici un răspuns simplu, tăiat și uscat. Dar ne putem uita la unele cheltuieli medii din Thailanda, astfel încât să puteți obține o estimare mai educat.

Călătorie în Thailanda poate fi foarte accesibile.

Cât de mult bani cheltuiți în Thailanda, evident, depinde în mare măsură de ceea ce faci (vei fi o mulțime de scufundări sau se bucură de ambarcațiuni cu cocktail-uri la fiecare apus de soare?), Cât de mult lux vă cerere, și care părți ale țării în care intenționați să vizitați.

călătorii buget și excursioniști se pot obține de multe ori de în Thailanda pentru US $ 25 – 30 $ pe zi. Ei pârghie tehnici bugetul de călătorie inteligente pentru a economisi bani, deoarece acestea vor fi departe de casa pentru o lungă perioadă de timp.

Altele pe călătorii mai scurte călătorii cu bugete mai mari și așteptări ar putea petrece cu ușurință dublu la cină și băuturi. Dar asta e frumusețea care călătoresc în Thailanda: infrastructura acomodează fericit toate bugetele – și adesea găsește o modalitate de a le rupe!

Notă: Toate prețurile sunt în baht Thai. Rata de schimb curentă poate afecta prețurile, și veți găsi întotdeauna excepții pentru aceste cheltuieli de trai de zi cu zi din Thailanda.

Cheltuielile de zi cu zi înțelegere în Thailanda

Găsirea cele mai bune preturi si cheltuieli mai mici din Thailanda sunt în cele din urmă până la tine. restaurante de lux ocrotitoare și hoteluri care contribuie numai turiștilor va costa, evident, mai mult, după cum se va face mai multe activități (de exemplu, scufundări, luând excursii, etc.) și plata taxelor de intrare la locurile turistice.

Toate inchirieri jet ski Lăsând la o parte, mulți călători pe termen lung destul de curajos pentru a urmări cheltuielile de zi cu zi într-un mod onest poate descoperi în mod tipic un adevăr urât: au cheltuit mai mult pe petreceri și socializare decât activități, transport și produse alimentare!

Mulți oameni au tendința de a socializa – și bea mai mult în cele din urmă – în timp ce în vacanță. Thailanda este renumită pentru furnizarea de suficiente oportunități de viață de noapte pentru a trimite cheltuielile de zi cu zi creșterea estimările inițiale rămas singur. Masa poate fi ieftin și delicioase, dar aceste băuturi adăuga în sus.

Probleme Localizare

Pur și simplu: insulele costa mai mult. Trebuie să plătească pentru a juca la soare. Planul de a cheltui mai puțin în timp ce în insulele de pe produsele alimentare, elementele de bază, și de cazare.

Total meritat! Insulele costa mai mult pentru un motiv: totul trebuie să fie adus la insula de pe continent, fie cu barca sau avionul. Dau în chirie pentru întreprinderi este invariabil mai scump aproape de mare, astfel încât acestea trebuie să crească prețurile pentru a face capete întâlni.

Chiang Mai și destinații din nordul Thailandei, cum ar fi Pai sunt relativ mai puțin costisitoare decât Bangkok și insulele. Dacă sunteți pe un buget shoestring, veți obține mai mult pentru banii în Chiang Mai și destinații de nord din Thailanda.

Locul de amplasare afectează prețul în jos la nivel local. Veți găsi, de multe ori prețuri mai bune în funcție de cartier în care locuiesc. cartiere „locale“, cu mai puține servicii pentru turiști sunt, de obicei cele mai ieftine.

Aproape Veți găsi întotdeauna prețuri mai bune în cartierele Thai mai departe de zonele turistice. Dar fiind un vizitator străin contează. Subiectul este aprig dezbătut și controversat. De stabilire a prețurilor dublă în Thailanda este comună. Farang (străini) sunt adesea de așteptat să plătească prețuri mai mari. Turiștii pot fi considerate „bogat“.

În mod implicit, zona Sukhumvit din Bangkok este cel mai scump; Silom este considerat scumpe, de asemenea. Între timp, cartierul Khao San Road și Soi Rambuttri – o dată celebru ca un hub pentru excursioniști – în zona Banglamphu Bangkok poate fi mai ieftin. Cu toate că unele dintre vechile „ciudatenie“ există încă aproape de Khao San Road, multe dintre străzile din jur sunt acum căptușite cu șic și de tip boutique pensiuni.

O sticlă mică de bere în mai scumpe zone Silom sau Sukhumvit din Bangkok va costa 90-180 baht, în timp ce puteți găsi o sticlă mare în zona Khao San Road pentru 6-80 baht în timpul orelor fericite sau 90 baht în timpul orelor obișnuite. Care dintre primele trei beri thailandeze ai alege, de asemenea, contează.

Cu excepția cazului în prețurile sunt fixe (de exemplu, în interiorul minimarts) poti negocia de multe ori pentru o mai bună înțelegere. Târg tocmeală, prietenos este o parte a culturii thailandeze, dar fă-o corect. Nu ar trebui să încerce să negocieze pentru consumabile, cum ar fi apa, snacks-uri, și alimente strada.

Când călătoriți materie

Călătorind în timpul sezonului de vârf în Thailanda va costa un pic mai mult ca oamenii sunt mai puțin dispuși să negocieze. Hoteluri și pensiuni stați destul de plin că nu au nevoie să ofere reduceri și oferte speciale.

Călătorind în timpul sezonului în Thailanda (aproximativ iunie-octombrie) pot solicita ferindu de ploaie după-amiază – sezonul musonic păstrează un decor verde – dar puteți găsi mai multe reduceri.

Călătorind imediat înainte sau după festivaluri majore și vacanțe în Thailanda, cum ar fi Songkran si Anul Nou Chinezesc va provoca zboruri și hoteluri pentru a fi mai scumpe.

Cheltuielile potențiale din Thailanda

Aici este o listă de cheltuieli comune pentru călătoria dvs. în Thailanda, împreună cu impactul potențial asupra bugetului:

 • Alimentare: redusă
 • Apă îmbuteliată: scăzut
 • Serviciu de spălătorie: redusă
 • Cazare: mediu – ridicat
 • transport terestru: redusă
 • Zboruri interne către diferite regiuni: mediu – ridicat
 • Shopping: mediu
 • Alcoolul și socializare: de mare
 • Excursii și activități: de mare
 • Taxele de intrare (străini plătesc de multe ori mai mult decât dublu): mediu
 • taxele de ATM (la fel de mult ca 200 de baht pe tranzacție): de mare
 • escrocherii neașteptate: low
 • inchirieri motociclete / scutere: scăzut

Cazare în Thailanda

Costul de cazare depinde în mare măsură de cât de mult vă așteptați de lux. Amintiți-vă, cu o astfel de țară interesant de așteptare în afara, probabil, vei fi doar la hotel pentru a dormi!

Evitarea marilor lanturi hoteliere de Vest și stau în locuri locale, aflate în proprietatea în mod independent, aproape întotdeauna va economisi bani. opțiuni de tip boutique Cute abundă în întreaga populare locuri pentru a călători în Thailanda.

Mutarea în jurul valorii de frecvent se adaugă la costul calatoriei. Dacă intenționați să stați într-un loc pentru o săptămână sau mai mult, încercați negocierea pentru o rată mai bună de noapte. Puteți obține o ofertă mai bună – mai ales în timpul sezonului lent.

Veți găsi backpacker pensiuni în Thailanda pentru 10 $ pe noapte (320 baht) și mai puțin, precum și cazare de cinci stele, unde cerul este limita și personalul sunt dispuși să facă orice pentru a te oaspeții.

În cazul în care călătoria este scurtă și nu te superi mai multe cheltuieli de cazare, vei fi capabil să se bucure de niveluri mult mai ridicate de lux pentru prețuri mai mici decât cele disponibile în hoteluri acasă.

Costurile alimentare

Așa cum este adesea cazul în Asia, mâncând în Thailanda este relativ ieftin – presupunând că vă puteți bucura de mâncare thailandeză. produse alimentare de Vest aproape întotdeauna costă mai mult decât mâncare thailandeză în restaurante.

cărucioare Street și restaurante, în aer liber simplu va fi întotdeauna mai ieftin decât mâncarea de la un hotel sau în restaurante cu aer condiționat. Adăugarea de fructe de mare sau de creveți la feluri de mâncare tradiționale crește costul. Carnea implicit servit cu aproape fiecare masa este de pui; carne de vită și de porc sunt opțiunile comune.

Costul mediu al unei mese Thai de bază într-un restaurant este de 90 – 150 baht. Fructe de mare costă în mod invariabil mai mult. O placă de fidea într-un restaurant de bază în Sukhumvit este în jur de 100 de baht. porțiuni thailandeze sunt de multe ori mai mici, astfel încât s-ar putea sfârși prin a manca o masă în plus sau gustări în timpul zilei!

Sfat: Dacă vă aflați în apropiere de stația Asok BTS în zona Sukhumvit din Bangkok, a verifica afară instanța de produse alimentare din partea superioară a terminalului 21. Deși mall – ul este acasa , la unele magazine elegante din zona, localnicii cap la food court -ul să se bucure de bine alimente pentru prețurile de stradă în zona.

Costul Pad Thai în Thailanda

Din moment ce mulți oameni se bucură de pad thai taitei în restaurante Thai la domiciliu, elementul de meniu face o valoare de referință mare pentru a compara costurile de produse alimentare! Spoilere: fidea mult mai dragi sunt un fel mai ieftin în Thailanda.

O masă de bază de pad fidea Thai cu carne de pui sau tofu pot fi găsite la cărucioare de stradă și de la restaurante simple, pentru 30 până la 40 de baht (aproximativ US $ 1), în special în afara zonelor turistice. Costul mediu pentru Thai pad în locuri turistice este de aproximativ 50 de baht pe farfurie. Una dintre cele mai renumite thailandeze curry pot fi savurate pentru 60-90 baht; uneori se adaugă încă 20 baht pentru orez.

Apă și alcool

Apa de la robinet este nesigur să bea în Thailanda; Temperaturile calde vor avea bei cu mult mai multă apă decât tine acasă.

O sticlă de 1,5 litri de apă de băut din oricare dintre magazinele omniprezente 7-Eleven gasit peste tot Tailanda costa in jur de 15 baht (mai puțin de 50 de cenți). Pentru a reduce în jos pe plastic, uita-te pentru rezerve de apă gratuite în unele hoteluri. De asemenea, puteți găsi mașini de apă umple din nou pe strada care costa doar câteva baht pe litru.

În insulele, o nucă de cocos proaspătă de băut poate fi savurat în jur de 60 baht. O sticlă de sticlă nostalgic de Coca-Cola costă în jur de 15 baht.

O sticlă mare de Thai Chang de bere pot fi găsite în restaurante în jurul Khao San Road / Soi Rambuttri pentru sub 90 baht. 7-Eleven preț pentru o sticlă mare de bere este de obicei mai mică de 60 de baht. Alte beri, cum ar fi Singah și importurile va costa cel puțin 90 baht și în sus, în funcție de locul de desfășurare.

O sticlă mică de Sangsom (rom locale Thai) costă în jur de 160 de baht în minimarts; există mărci mai ieftine (Hong Thong este unul) daca esti destul de curajos.

O noapte într-o unitate cu bandă sau DJ va costa intotdeauna mai mult decat o noapte de socializare într-un restaurant sau undeva mai liniștit. Dacă nu participi la un eveniment organizat sau de petrecere speciala cu DJ, taxele de acoperire nu sunt comune.

Costuri de transport

Veți găsi, nu duce lipsă de oferte pentru transportul de la șoferii de taxi și tuk-tuk. Salutând un taxi pe stradă este cel mai bine; întotdeauna face șoferul utiliza contorul! În cazul în care conducătorul auto refuză și încearcă să numească un preț, pur și simplu treci și așteptați la următorul taxi. Veți găsi, în cele din urmă un șofer cinstit dispus să porniți metru.

Prețurile pentru taxiuri din aeroportul Suvarnabhumi sunt mereu în schimbare. Acestea sunt literalmente controlate de un fel de transport local „mafie“. Ești mai bine a lua un tren mai aproape și apoi hailing un taxi. Există, uneori, minivan de funcționare de la parterul aeroportului Khao San Road pentru 150 baht.

Cu toate că de echitatie în tuk-Tuks este o experiență de distracție, trebuie să negocieze mai întâi un preț înainte de a ajunge în interior. Pe termen lung, luând un transpirat,-evacuare sufocare tuk-tuk este rareori mai ieftin decât a merge undeva cu un taxi cu aer condiționat. Vremurile s-au schimbat. Având un tuk-tuk este mai mult despre experienta decat economisirea de bani.

SFAT: Feriți – vă de drivere tuk-tuk care oferă să fie driver – ul dedicat pentru a doua zi! Aceasta este una dintre cele mai vechi escrocherii din Thailanda.

Feriboturile care rulează Chao Praya River în Bangkok puteți obține în jurul valorii de oraș pentru mult mai ieftin decât un taxi. În funcție de destinație, un 30 de baht singur medii plimbare. Puteți achiziționa, de asemenea, un bilet pe tot parcursul zilei pentru 150 de baht pentru a face hamei nelimitat. Nu fi intimidat: este un sistem de mare pentru a obține în jurul valorii de trafic constant Bangkok!

BTS metrou MRT și în Bangkok sunt modalități ieftine și moderne pentru a muta în jurul orașului. Tariful depaseste rareori 30 baht. Un bilet pe tot parcursul zilei poate fi achiziționat pentru 150 de baht.

Autobuzele de noapte și trenuri sunt o modalitate buna de a muta peste Thailanda; atât a salva o zi de pe traseu și dublu de cazare pentru noapte. autobuze overnight de la Bangkok la Chiang Mai poate fi rezervat în birourile de călătorie pentru 600 de baht sau mai puțin. Trenurile costa mai mult decât autobuzele pe distanțe lungi, dar oferă o experiență mai confortabilă.

Dacă nu aveți bagajele pentru a verifica, care zboară pe piața internă din Thailanda poate fi foarte ieftine cu transportatorii locali low-cost, cum ar fi Nok Air. Taxele pentru bagaje și alte programe de completare sunt ceea ce face zboară costa mai mult.

Alte cheltuieli din Thailanda

 • Un pachet de țigări Western marcă costă între 100 și 140 de baht în Thailanda, în funcție de marca.
 • In afara de hoteluri de lux și restaurante mai frumos, basculare nu este de așteptat în Thailanda.
 • Folosind orice ATM din Thailanda necesită achitarea unui abrupt comision bancar de 200 de baht pentru fiecare tranzacție.
 • Serviciu de spălătorie este foarte ieftin în Thailanda. spălătoriile acționate de monede pot fi găsite în orașe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *