Catacomben en Mummies in Italië – Plaatsen in Italië catacomben en mummies ontdekt

Posted on

Catacomben en Mummies in Italië - Plaatsen in Italië catacomben en mummies ontdekt

Catacomben zijn interessant en vaak angstaanjagende begraafplaatsen in Italië, en een aantal van de beste in Rome en Sicilië. Begrafenissen werden verboden binnen de muren van Rome al in de vijfde eeuw voor Christus, dus doolhoven van ondergrondse tunnels buiten het centrum van de stad werden gebruikt om duizenden lichamen begraven terug in de oude en de vroeg-christelijke tijdperken. Vandaag de dag, sommige van hen zijn open voor het publiek voor rondleidingen.

Terwijl ze een beetje heftig voor jongere kinderen kunnen zijn, de Italiaanse catacomben en mummies bieden een fascinerende blik in de geschiedenis van het land. Ze zijn meestal vooral populair bij kinderen vanaf ongeveer 10 jaar en ouder.

Romeinse begraafplaats aan de Via Appia Antica

Rome  Via Appia Antica , de oude Via Appia, buiten de muren van Rome, werd gebruikt als begraafplaats voor de vroege christenen als heidenen. In elk van de catacomben langs de Via Appia, zijn de beenderen van de doden verwijderd om gebieden diep in de tunnels, ver weg van het publieke oog. Wat je nu ziet zijn de honingraten van grafnissen die ooit gehouden botten en in sommige gevallen, urnen met as.

  • Catacomben van St. Callixtus , Catacomben van San Callisto : St. Callixtus, de grootste en meest populaire van de catacomben, heeft een netwerk van galerijen ongeveer 19 km lang en 20 meter diep. Hoogtepunten van de catacomben onder de crypte van negen pausen en vroeg-christelijke fresco’s, schilderijen en sculpturen.
  • Catacomben van St. Domitilla , Catacombe di San Domitilla : St. Domitilla heeft de oudste catacomben, met een ingang via een 4e-eeuwse kerk. Tour groepen op St. Domitilla zijn meestal kleiner, maar een van de hoogtepunten is een 2e-eeuwse fresco van het Laatste Avondmaal.
  • Catacomben van San Sebastian , Catacomben van San Sebastiano : St. Sebastian heeft ongeveer 11 km van de tunnels, maar de tour is beperkt tot een zeer klein gebied. Hoogtepunten van deze catacomben onder andere vroeg-christelijke mozaïeken en graffiti.

Romeinse catacomben op Via Salaria

Saint Priscilla’s Catacombs, Catacomben van Priscilla , zijn enkele van Rome’s oudste, dat dateert uit het einde van de 2e eeuw na Chr. Ze zijn net buiten het centrum aan de Via Salaria, een andere van de oude wegen van Rome verlaten van Rome op de Salaria poort, Porta Salaria , en naar het oosten aan de Adriatische Zee.

Kapucijnen Crypt in Rome

Een van de meest indrukwekkende en ongewone begraafplaatsen in Italië en waarschijnlijk de meest enge plek in Rome is de kapucijner crypte onder de kapucijner kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, gebouwd in 1645. De crypte bevat botten van meer dan 4000 monniken, veel gerangschikt in patronen of zelfs vormende voorwerpen zoals een klok of kroonluchters. U vindt de kerk, crypte, en een museum aan de Via Veneto in de buurt van Piazza Barberini vinden.

Catacomben in Syracuse, Sicilië

Syracuse catacomben je hieronder  Chiesa di San Giovanni , de kerk van St. John, in  het Piazza San Giovanni , net ten oosten van de archeologische zone. De kerk van St. John werd in de derde eeuw en de crypte van St. Marcianus ligt onder wat wordt beschouwd als de eerste kathedraal gebouwd in Sicilië.

Palermo Catacombs

Palermo catacomben zijn te vinden in het Kapucijnenklooster in  Piazza Cappuccini , aan de rand van Palermo. Terwijl de catacomben in de Siciliaanse stad Syracuse zijn vergelijkbaar met die gevonden in Rome, de catacomben in Palermo zijn zeer ongewoon: Palermo catacomben bevatte een bewaarmiddel dat hielp om de lichamen van de doden mummificeren.

De catacomben bevatten gemummificeerde lichamen, velen in goede vorm die zien er nog levensecht, en sommige hebben zelfs haren en kleren blijven. Sicilianen van alle klassen werden hier begraven in de 19e eeuw. De laatste begrafenis hier, dat van een jong meisje, vond plaats in 1920. Onnodig te zeggen dat deze catacomben, meer dan sommige van de anderen rond Italië, worden niet aanbevolen voor de preuts of voor kinderen.

Andere Mummies in Italië


Net als bij de mummies in Palermo, zijn er mummies in het centrum van Le Marche en Umbrië regio’s van Italië die op natuurlijke wijze zijn bewaard gebleven. Hier is waar te gaan om ze te zien:

  • Kerk van de Doden, Urbania Mummies Cemetery : Kerk van de Doden,  Chiesa dei Morti , is een kleine kerk in het Le Marche stad Urbania dat een interessante en enigszins macabere vertoning houdt. The Mummies Cemetery,  Cimitero delle mummie , is in een kleine kapel. Een gids neemt u mee naar de kapel en vertelt u over de mummies tentoongesteld. Krijg bezoekgegevens in Urbania Mummies Cemetery.
  • The Mummies Museum : het kleine stadje Ferentillo in het zuiden van Umbrië heeft een interessante verrassing onder de kerk van Santo Stefano. Lichamen begraven werden bewaard door een zeldzame micro schimmel die de lijken aangevallen en draaide ze in mummies. Sommige van de best bewaarde mummies zijn te zien in wat nu de mummie museum in het onderste deel van de kerk.