Cel mai bun timp pentru a vizita Roma

Posted on

 Cel mai bun timp pentru a vizita Roma
Cetatea eternă este un loc glorios pentru a vizita pe tot parcursul anului. Chiar nu este timp „rău“ pentru a vizita Roma, dar rețineți că lunile iulie și august poate fi cald și umed, și decembrie, prin martie, sunt pe partea rece. Cele mai multe ar fi de acord că cel mai bun timp pentru a vizita Roma este între septembrie și noiembrie și aprilie-mai când mulțimile sunt mai puține, zile sunt luminoase și însorite, iar serile sunt clare și rece, de obicei, doar necesită o jachetă ușoară.

Dar, indiferent de ce moment al anului vă decide să călătorească la Roma, înainte de a face planuri de vacanta ta este o idee bună să ia în considerare o serie de factori, inclusiv mulțimile, vreme, evenimente speciale, și bugetul.

Vremea la Roma

Roma are un climat mediteranean cu ierni reci, umede si veri calde, umede. Temperaturile în lunile iulie și august pot depăși ușor 90 de grade Fahrenheit (32 grade Celsius), cu umiditate pentru a se potrivi. Restul climei anului este plăcută, cu temperaturi scăzute, situându-se în jurul valorii de 40 de grade Fahrenheit (4 grade Celsius). Decembrie, ianuarie și februarie sunt cele mai reci luni ale anului, deși mercurul rareori afundă sub 30 de grade Fahrenheit (-1 grade Celsius). Ninsorile nu este o raritate, deși se acumulează rar.

Octombrie și noiembrie sunt luni ploioase din Roma.

Sezonul de vârf din Roma

Iunie, iulie, și august se vedea cel mai greu traficul turistic din Roma, deoarece mulți oameni iau vacanțele în vara în timpul pauzei de școală. Dacă vă decideți să vizitați în timpul sezonului de vârf, să fie pregătiți pentru mulțimi mari și mult timp așteaptă în linii la atracții populare. Ploaie este posibil, dar puțin probabil, ceea ce face vara ideal pentru vizitarea obiectivelor turistice, masa la cafenele în aer liber, și mănâncă Gelato, motiv pentru care atât de mulți călători planifica calatoriile lor în acest timp.

Primăvara și toamna sunt, de asemenea, sezoane populare pentru călătorii. meteo martie este puțin mai variabilă (și chillier) decât aprilie, când orașul începe să se încălzească. Săptămâna Sfântă (Săptămâna Paștelui, care în funcție de calendarul lunar este intre martie si aprilie) este un timp extrem de ocupat la Roma, în special pe măsură ce se apropie de Vatican. Între timp, lumina nu este la fel de aur și luminoasă cum este în octombrie și noiembrie. Rețineți că acestea sunt unele dintre cele mai umede luni, dar toamna poate fi o mare de timp pentru a profita de mulțimi mai mici și tarifele camerelor reduse.

Să nu fie numărate afară, iarna este de fapt un moment foarte bun pentru a vizita, în special pentru cei care doresc să economisească bani pe cazare, și a vedea atracții turistice și site-uri în centrul istoric, fără linii lungi și mulțimile de strivire. Decembrie-februarie vede meteo relativ ușoară, permițându-vă să încetinească și să ia în viața de zi cu zi romană, dar asigurați-vă că pentru a împacheta un sacou grele, o pălărie, o eșarfă confortabil, și mănuși de cald.

ianuarie

În ianuarie temperaturile dip, dar zilele insorite sunt, de asemenea, probabil. Considerat extrasezon din Roma, există încă destul de o mulțime de lucruri de făcut, deoarece Cetatea Eterna se închide niciodată.

Evenimente pentru a verifica:

 • Cea mai mare sărbătoare Ajunul Anului Nou este în Piazza del Popolo, plafonarea pe an, cu muzica, dans, și un foc de artificii spumante.
 • Epifania la 6 ianuarie marchează a 12-a zi de Crăciun.
 • De asemenea , pe 6 ianuarie, o vrăjitoare bună, La Befana , aduce bomboane la copii si o procesiune dimineata de oameni costumați medievale are loc la Vatican.
 • 17 ianuarie este Ziua Sfântului Antonie, sărbătorește sfântul patron al măcelărie, animale domestice, factorii de decizie coș și gropari.

februarie

Nu, spre deosebire de ianuarie, februarie la Roma este rece, dar aproape lipsit de turiști, ceea ce înseamnă că veți avea frâu liber să se bucure de capital într-un ritm lent.

Evenimente pentru a verifica:

 • Carnevale Roma, celebrarea începutul Postului Mare, nu este la fel de faimos ca de la Veneția, dar e distractiv la fel.

Martie

Primăvara poate fi, de asemenea, un timp ocupat la Roma, deoarece mii de creștini turma la Roma, în timpul Săptămâna Paștelui (care se încadrează cândva în martie sau aprilie) pentru a vizita Bazilica Sf. Petru și Muzeele Vaticanului. Multe hoteluri percepe cel mai mare preț în această perioadă.

Evenimente pentru a verifica:

 • Ziua Femeii International sau Festa Della Donna este sărbătorită pe 8 martie.
 • Ash miercuri marchează începutul Postului Mare, cu un public papal în acea dimineață. Ia – bilete online la Sfântul Scaun site – ul web .

Aprilie

Când Săptămâna Sfântă cade în aprilie, festivități culmina cu Paștele ( Pasqua ) masa în Piața San Pietro, la capacitate de umplere cu aproape 80.000 de pelerini.

Evenimente pentru a verifica:

 • festivități bune vineri începe cu o masă de 17, în Bazilica Sfântul Petru, urmat de Via Crucis, o procesiune cu torțe aprinse.
 • Masa Duminica Paștelui are loc în Piața San Pietro, la 10 am Papa se adresează mulțimii la prânz.
 • La Paști luni ( Pasquetta ), Papa deține o masă în Piața San Pietro , la prânz.
 • Maratonul de la Roma are loc în luna aprilie a fiecărui an.

Mai

În zilele următoare Săptămâna Sfântă, există un cucui în turism, astfel încât să fie sigur de a face rezervări de avion și cazare devreme.

Evenimente pentru a verifica:

 • 01 mai sau Primo Maggio este o sărbătoare națională marchează Ziua-a Muncii celebrarea lucrătorului.
 • Înjurând în noii Garda Elvețiană se întâmplă la Vatican pe 06 mai.
 • La începutul anului până la mijlocul lunii mai, Roma găzduiește Internazionali BNL d’Italia (Roma Open) la centrul de tenis Stadio Olimpico.

iunie

În iunie, veți vedea o creștere distinctă a numărului de turiști cu copii mici, astfel încât să fie sigur că pentru a rezerva rezerve pentru site-urile cele mai de familie înainte de timp.

Evenimente pentru a verifica:

 • Festa della Repubblica (Ziua Republicii) se observă la 2 iunie, comemorare ziua în 1946 , când Italia a devenit Republica.
 • Festa di San Giovanni este un festival important , cu o celebrare a dans, muzică, și alimente.

iulie

Punct de vedere istoric cea mai tare luna a anului, temps poate ajunge la aproape 100 de grade Fahrenheit (38 grade Celsius) și poate fi destul de zăpușeală. Beat de căldură în interiorul biserici și muzee în timpul zilei, plimba de-a lungul străzilor pe timp de noapte, atunci când Roma este la cel mai vibrante.

Evenimente pentru a verifica:

 • Lungo Il Tevere romilor este un eveniment de șold și se întâmplă oferind în care temporare bare pop – up, restaurante, standuri de alimente, și locuri de muzică se aliniază pe malurile râului Tibru.

August

August poate fi la fel de fierbinte ca iulie, cu temperaturi sub creșterea intens soarele roman. Cu toate acestea, din moment ce acest lucru este timpul mulți romani ca să se îndrepte spre malul mării, orașul poate fi surprinzător de liniștită.

Evenimente pentru a verifica:

 • Isola del Cinema oferă o serie de filme de vară pe Insula Tiberina, în mijlocul râului Tibru.
 • Ferragosto (Adormirea) terenurilor pe 15 august, un timp pentru grătare și realizarea că vara în Italia , va veni în curând la un sfârșit.

Septembrie

După cum copiii se întoarcă la școală, mulțimile încep să se subțieze oarecum în septembrie, și vremea devine un pic mititel mai plăcută. Zilele vor fi în continuare cald, dar vă veți simți temperaturile de toamnă încep să se strecoare în serile răcoroase.

Evenimente pentru a verifica:

 • Sagra dell’Uva (Festivalul de struguri) este un eveniment de recoltare a avut loc la începutul lunii , la Bazilica lui Constantin în Forum.
 • Startul de fotbal toate importante ( Calcio ) sezon! Forza Italia !

octombrie

Fall culori și temps reci abundă, la fel și arte, meserii, și târguri de antichități.

Evenimente pentru a verifica:

noiembrie

Iarna este doar în jurul valorii de colț, dar cer albastru și după-amiezele calde persista.

Evenimente pentru a verifica:

 • Ziua Tuturor Sfinților de la 1 noiembrie, este o bancă de vacanță în amintirea morților.
 • Sărbătoarea Sfântului Cecilia Santa Cecilia Church din Trastevere este pe 22 noiembrie.

decembrie

După cum s-ar putea imagina, de Crăciun din Roma este magic, cu scene nativității elaborate peste tot și viu lumini colorate înșirate pe străzile din centrul istoric.

Evenimente pentru a verifica:

 • În timpul Hanukkah, du-te la Piazza Barberini pentru a asista la iluminarea unei menora gigant.
 • Navigarea pe piața anuală de Crăciun în Piazza Navona.
 • Ajunul Crăciunului la Vatican este locul unde dezvelirea tradițională a Pruncul Isus are loc la nașterea în mărime naturală.
 • Litughia în Ajunul Crăciunului este o tradiție romană specială.