Cel mai bun timp pentru a vizita Thailanda

Posted on

Cel mai bun moment pentru a merge la Thailanda este în timpul sezonului uscat, care se întinde de aproximativ din noiembrie până în aprilie. Deloc surprinzător, acest lucru este, din păcate, cea mai aglomerata perioada a țării, precum și, ca masele de vizitatori ajung să profite de vreme uscată între sezoane musonice.

În funcție de locul în care se întâmplă să fie, de ploaie în timpul sezonului musonic din Thailanda poate fi la fel de nondisruptive ca un duș după-amiază să se răcească lucruri în jos. Pe de altă parte, unele furtuni pot de zile și pot provoca inundații în unele zone. Ploaie apare în mod neașteptat chiar și în timpul sezonului uscat din Thailanda, și veți găsi încă o multime de locuri de vizitat în timpul lunilor musonice. Un beneficiu de călătorie în afara sezonului Thailandei este că va trebui să lupte mulțimile mai puține și pot obține oferte mai bune la cazare în destinații populare.

Cel mai bun timp pentru a vizita Bangkok

Cel mai bun timp pentru a vizita Thailanda

Cel mai bun timp pentru a vizita Bangkok va depinde parțial de ceea ce site-uri sunteți în speranța de a vedea. În general, mai și noiembrie este o mare de timp pentru a vizita din cauza minime ploi acest sezon cade pe sezonul umăr al lunilor umede. În general, decembrie-februarie sunt cele mai reci luni cu umiditate mai scăzută.

Bangkok este în mod tipic dogoritor fierbinte pe tot parcursul anului; veți dori haine lejere realizate din materiale permeabile la vapori, și pantofi deschise, cum ar fi flip-flops. Furtuni pop-up în după-amiaza în timpul sezonului umed, uneori inundații pe străzi.

Septembrie este de obicei cea mai ploioasă lună în Bangkok. Zonele joase din jurul Bangkok, în apropiere de râul Chao Phraya sunt predispuse la inundații în timpul sezoanelor musonice foarte umede, în timp ce poluarea din Bangkok umiditatea menține rundă foarte mare an.

Cel mai bun timp pentru a vizita Chiang Mai

Chiang Mai experiențe plăcute meteo, ușoară din noiembrie pana la mijlocul lunii februarie, făcându-l printre cele mai bune momente pentru a vizita. Nu este surprinzator, acest sezon este de vârf sezonului turistic, astfel încât vă puteți aștepta ca mai multe mulțimi și prețuri mai mari pentru hoteluri, dar vremea face merită bătaia de cap în plus. Temperaturile pot dip în sub 70 de grade Celsius pe timp de noapte în Chiang Mai în timpul toamna si chiar mai mici mai târziu în cursul anului.

Deși Chiang Mai este relativ mai rece și mai blândă decât restul țării datorită nivelului altitudine, poluarea cauzată de umiditate capcane de trafic din oraș în timpul lunilor fierbinți din martie și aprilie. Praful și incendiile necontrolate cauza calității aerului în martie și aprilie în jurul valorii de Chiang Mai și Thailanda de Nord. Flăcările sunt un eveniment anual care guvernul nu a fost în măsură să controleze. Persoanele cu astm sau alergii la fum sau praf va fi mai bine vizita la un alt moment al anului, probabil, în timpul sezonului ploios, când aerul este mai curat.

Vremea în Insulele Thai

Vremea în insulele thailandeze este afectată de mai mult decat timpul anului; furtuni pe mare poate aduce ploaie chiar și în timpul lunilor uscate.

Ploaie începe în jurul lunilor aprilie și se îngustează în luna octombrie de pe coasta de vest pentru insule din Marea Andaman, cum ar fi Koh Lanta și Phuket. Insulele, cum ar fi Koh Tao si Koh Phangan în Golful Thailandei a se vedea mai ploaie între lunile octombrie și ianuarie. Unele insule, cum ar fi Koh Lanta practic închide în jos în timpul sezonului musonic. În timp ce vei fi în continuare posibilitatea de a asigura transportul acolo, dvs. de masă și cazare alegeri ar putea fi foarte limitate.

Temperaturile în ianuarie și februarie sunt plăcut calde, dar urca apoi la dogoritor fierbinte în jurul valorii de la sfârșitul lunii aprilie, chiar înainte de începerea musonului. Ploile musonice începe în jurul lunii mai sau începutul lunii iunie și a alerga până în noiembrie. Călătorind în timpul sezonului musonic este lovit sau dor, dar vei fi capabil să se bucure de unele locuri din Thailanda cu putina ploaie sau doar furtuni ocazionale. Nordul Thailandei primeste de obicei mai puțin de ploaie decât sud în timpul sezonului musonic.

Sezon Ocupat și festivaluri din Thailanda

De Crăciun și Anul Nou vacanța tind să atragă mulțimi mari la Bangkok, apoi sezonul ocupat urcă în mod constant din ianuarie incoace. Anul Nou Chinezesc (care are loc în ianuarie sau februarie) este un alt timp ocupat cât mai mulți oameni călătoresc în Thailanda pentru vacanță de 15 zile.

Un sezon ocupat neoficial lovește insulele din Thailanda în luna iunie cât mai mulți studenți din cap Europa și Australia afara la petrecerea de pe insule, cum ar fi Koh Tao, Koh Phangan si Koh Phi Phi. Insulele linistesc din nou ușor după ce elevii termina pauzele lor de vară.

Cele mai mari festivaluri din Thailanda au tendința de a face prețurile de cazare explodeaza, iar transportul se umple înainte și după celebrarea.

Chiang Mai este epicentrul pentru Songkran, anul și apă festival nou Thai, un eveniment de mare a împlinit 13 aprilie 15. Cazarea și transportul sunt rezervate în totalitate atât înainte, cât și imediat după festival.

Zona Haad Rin din Koh Phangan în Golful Thailandei atrage mulțimi enorme de petrecăreți în fiecare lună legat de celebrul Partidul Full Moon; cazare in jurul Haad Rin spectaculos capacitate maximă. Asigurați-vă că pentru a planifica vizita dumneavoastră în jurul datelor Full Moon Party.

Festivalurile Loi Krathong și Yi Peng (datele schimba, de obicei, în luna noiembrie) atrage mulțimi considerabile către Chiang Mai; transport devine complet împotmolit.

Primăvară

Asia este printre cele mai călduroase luni din Thailanda, dar este, de asemenea, destul de uscat. Asteptati mulțimi mari în cele mai multe atractii turistice, precum și prețuri mai mari.

Evenimente pentru a verifica:

  • Songkran, de vacanță de Anul Nou thailandez tradițional, are loc pe 13 aprilie Este marcă înregistrată o luptă uriașă de apă pe străzile-o modalitate foarte bună să se răcească off.

Vară

Dacă nu te deranjează ploaie și de căldură, s-ar putea fi capabil de a găsi o afacere vizitând Thailanda în timpul verii. În Chiang Mai, vârfuri musonice în luna august, în timp ce în Bangkok temperaturile pot depăși 100 de grade Fahrenheit. Totusi, vara este un moment popular pentru studenți pentru a vizita islan

Evenimente pentru a verifica:

  • Amazing Thailand Grand Vânzarea are loc în fiecare vară și este sponsorizat de autoritatea de turism a țării. Magazine slash prețurile cu mai mult de 80 la sută.
  • A Reginei este 12 august, care servește, de asemenea, ca Ziua Mamei în Thailanda. O ceremonie la lumina lumânărilor are loc în seara.

cădea

Fall în Thailanda poate fi destul de umed, dar mulțimile sunt mai puțin, temperaturile sunt un pic mai rece, și reduceri de extrasezon poate face o excursie mai accesibile. Feriți-vă că inundațiile scădere continuă să fie o problemă în cele mai multe orașe!

Evenimente pentru a verifica:

  • În timpul Loi Krathong și Yi Peng felinare alimentat la foc sunt eliberate în cer în Chiang Mai.
  • Vizitați Festivalul Vegetarian Phuket bizar în luna septembrie. Evenimentul unic este de fapt o parte a Festivalului imperiali zei taoist Nouă.

Iarnă

Ca sezonul musonic se mișcă pe, mulțimile muta. Iarna este o mare de timp pentru a vizita, dar se așteaptă mai multe mulțimi și prețuri mai mari în întreaga țară.

Evenimente pentru a verifica:

  • 05 decembrie este regele Thailandei Ziua de naștere, care este sărbătorită în întreaga țară.
  • Nu ratați Crăciun Full-Moon petrecere la Haad Rin de pe insula Koh Phangan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *