Cele mai bune lucruri de făcut în Sukhothai, Tailanda

Posted on

Cele mai bune lucruri de făcut în Sukhothai, Tailanda
Multe dintre cele mai bune lucruri de făcut în Sukhothai pot fi savurate auto-ghidat pe parcursul duratei de câteva zile; doar apuca o bicicletă și du-te! Situat aproximativ la jumătatea distanței dintre Bangkok si Chiang Mai, capitala Thailandei vechi din secolul al 13-lea obținut statutul de patrimoniu mondial al UNESCO în 1991.

Spre deosebire de Ayutthaya, un alt capitale antice Thailandei, Sukhothai are un aspect mai compact și este adesea mai puțin aglomerat. Distanța de la Bangkok, care îi descurajează unii călători în loc opta pentru a face mai scurt, de două ore călătorie pentru a explora ruinele Ayutthaya lui, cu toate acestea ambele orașe merită o vizită.

Sukhothai este mai veche decât Ayutthaya, ceea ce face ruinele au supraviețuit acolo tot mai impresionant. Sistemul de scriere thailandez a fost dezvoltat în Regatul Sukhothai în 1283. Alfabetul modern, încă seamănă mult cu inscripții originale din piatră găsite pe ruinele din jurul parcului!

Vizitați Muzeul National Ramkhamhaeng

Da, optând să-și petreacă timp în interior cu lumină fluorescentă nu este ușor atunci când atât de multe tratează arheologice așteaptă în Sukhothai Park istorice, dar de învățare un pic de istorie a Sukhothai va spori foarte mult experiența dumneavoastră acolo. Fără un pic de înțelegere, toate statuile lui Buddha și site-uri restaurate vor estompa într-o mizerie arheologică mare.

Ar trebui să ajungi la muzeu la scurt timp după sosirea în Sukhothai. Dacă timpul este scurt, poate lua în considerare explorarea ruinele de umplere Parcul istoric în dimineața (cel mai bun timp pentru a face acest lucru, oricum) apoi se ascunde de căldura zilei în muzeu. Timpul petrecut în muzeu va ajuta să înțelegeți ce ai văzut în acea dimineață. După ce se închide în după-amiaza târziu, du-te înapoi la temple explorarea și alege un loc bun pentru apus de soare.

Muzeul Național Ramkhamhaen este deschis până la ora 4 pm Taxa de intrare este de 150 baht și va trebui să lăsați un rucsac într-un dulap.

Închiriați o bicicletă și a începe explorarea

Deși puteți explora cu siguranta zonele istorice pe jos, cu bicicleta crește foarte mult interval. Multe pensiuni vor împrumuta biciclete pentru oaspeții gratuit. Dacă nu, închiria una din magazinele de lângă intrarea principală a Sukhothai Historical Park.

Bicicletele poate fi văzut zile mai bune, dar chiriile sunt ieftine (40-50 baht pe zi). O bicicletă va permite să vedeți site-uri, fără franjuri responsabilitatea adăugat că vine cu conducere și parcare un scuter.

Dacă nu ați mers o bicicletă în zeci de ani, sau simt ca fiind leneș în căldură, sari în tramvai electric care circula parcul. Tururi ghidate sunt doar 60 de baht.

Vizitați Muzeul Sangkhalok

Dacă va plăcut bine Muzeul Național Ramkhamhaen, sau poate nevoie de un loc pentru a te apleca in timpul sezonului ploios, Muzeul Sangkhalok este o altă alegere bună.

Ca și în Muzeul Național Ramkhamhaen, o vizita la Muzeul Sangkhalok va extinde înțelegerea a numeroase ruine din zonă. Muzeul găzduiește o mare colecție de ceramică vechi – o necesitate pentru oricine este interesat de ceramică. Admiterea este de aproximativ 100 de baht.

Exploreaza Wat Mahathat

Considerat cel mai important templu din Sukhothai, „Templul Marii Relic“ este considerat a fi găzduit relicve de la Buddha. Wat Mahathat a fost construită între 1292 și 1347; a servit drept templu primar pentru Regatul Sukhothai.

Wat Mahathat este cel mai mare și cel mai vizitat dintre toate ruinele templului din Sukhothai. Sositi fie devreme sau mai târziu în a doua zi – acest lucru va ajuta să evitați cele mai multe grupuri de tur care coboară pe templu. Ați putea prinde, de asemenea, o pauza atunci cand merg pentru masa de prânz.

Notă: Numele de „Wat Mahathat“ este folosit pentru mai multe temple din Thailanda, inclusiv un templu popular în Ayutthaya.

Experiența Magic Wat Si Chum

Wat Si Chum este una dintre acele site-uri care scoate în interior Indiana Jones, la fel ca unele dintre temple încurcate-viță de vie din Angkor Wat, Cambodgia. În al doilea rând numai la Wat Mahathat în popularitate, Wat Si Chum este foarte fotogenic.

Alura real al Wat Si Chum este zărind statuie de 50 de picioare înălțime Buddha printr-o fantă la fel de înalt la intrare. Degetele îndreptate în jos au fost frecat cu aur. foi de ardezie GRAVATE de-a lungul unui coridor descrie viața lui Buddha. Aceste opere de artă sunt considerate a fi cele mai vechi exemple de desen Thai.

Ca și în cazul Wat Mahathat, vizitarea timpurie și bate grupurile tur este esențială pentru capturarea magia – și fotografii bune – Wat Si Chum.

A se vedea elefanții de la Wat Chang Lom

Chang înseamnă „elefant“ în thailandeză, și asta este exact ceea ce veți vedea în acest templu frumos restaurat. Elefanții 32 de piatră care înconjura standul Stupa în formă de clopot , la o atenție.

Wat Chang Lom este un pic în afara circuitului templu obișnuit. Găsește – l în spatele legendarului Sukhothai Hotel este și după ce ați obținut umple de templu acolo sunt o multime de alimentare și de cumpărături oportunități în apropiere.

Notă: Există un alt Wat Chang Lom o oră la nord de Sukhothai. Dacă ați angajat un șofer, asigurați-vă că înțeleg pe care o doriți să vizitați!

A se vedea khmer Arhitectura de la Wat Si Sawai

Wat Si Sawai este diferit de restul templelor în Sukhothai, deoarece a fost inițial un altar hindus. Este, de asemenea, una dintre cele mai vechi temple de acolo.

Oricine a vizitat deja Angkor Wat se va observa imediat distinctiv, arhitectura khmeră-stil în interiorul șanțului. Numeroase statui ale unor zeități hinduse au fost găsite în zonă și sunt acum expuse în muzeu național. Wat Si Sawai a fost transformat într-un templu budist cândva în secolul al 14-lea.

Uita-te la Apus la Wat Sa Si

Wat Sa Si este mic în comparație cu celelalte temple din jurul parcului istoric, dar setarea senină face pentru dimensiunea. Templul este înconjurat de apă și și face pentru fotografii frumoase apus de soare. Cu ceva noroc și de iluminare bună, puteți obține fotografii cu rosu si portocaliu reflectate în lac templu.

Stupa la Wat Sa Si este rotund, cu un punct de pe partea de sus, același stil văzut în întreaga Sri Lanka. Chedi-ul se spune că pentru a găzdui cenușa unui fost rege al Sukhothai.

Nu uitați: Ruinele templului sunt considerate locuri sacre și sunt adesea vizitate de călugări. Modalitățile obișnuite de a arăta respect în temple aplică.

Ia-o zi excursie la Si Satchanalai

SI Satchanalai Parcul istoric este de aproximativ o oră cu mașina la nord de Sukhothai. Infiintata in anul 1250, ruinele „City of Good People“ este ca o miniatură Sukhothai Historical Park. Veți găsi temple impresionante, statui Buddha, și rămâne de apărare ale orașului, menite să păstreze invadatori birmaneze. Ruinele templului sunt la fel de impresionante ca cele din Sukhothai Historical Park.

Si Satchanalai este usor de explorat pe jos și este un demn Patrimoniului Mondial UNESCO site-ului pentru a vizita.

Du-te Vezi Thuriang Kilns

Dacă ați explorat deja destule temple pentru a experimenta „wat Burnout“, ia în considerare de conducere la nord la rămășițele Kilns Thuriang. Zeci de cuptoare ceramice vechi nu au fost descoperite pana la sfarsitul secolului al 20-lea.

Multe cuptoare sunt protejate de elementele cu acoperișuri, ceea ce face site-ul o alegere bună pentru a ieși de soare sau de ploaie pentru o scurtă perioadă de timp. Cuptoarele de aproape 15-picior-lung o dată cranked cărămizi ceramice și ceramică la vârf Regatului Sukhothai.

Găsiți Thuriang KILNS doar un pic la nord de Si Satchanalai. Veți avea nevoie pentru a angaja un sofer sau inchiria un scuter.

Mănâncă pe piețele

Cel mai bun mod de a găsi pulsul oricărui nou loc este să-și petreacă timpul pe piețele. Sukhothai are mai multe; încercați să se bucure de o masă autentic, ieftin, fie pe piața de noapte sau pe piața proaspătă dimineața devreme.

Piața de noapte în Sukhothai este doar suficient de ocupat pentru a fi interesant. Vei vedea, de obicei mai multe Taisia ​​ronțăie și socializare decât turiști. ședere centralizată (neacoperit) permite călătorilor să socializeze și să se bucure de tratează gustoase.

Piața de dimineață în Sukhothai este excelent pentru oameni care urmăresc și degustarea atmosfera locală. Deși multe dintre tarabele se specializează în ingrediente prime pentru gospodării și restaurante locale, există unele oportunități de a încerca tarif local. Ia niște orez lipicios, de obicei consumate cu degetele; folositi mana dreapta pentru a fi politicos.

Păstrați un ochi pentru fructe proaspete (uita-te pentru mangustanului atunci când în sezon) și carne prăjită învelite în frunze de banane.

Încercați Sukhothai făinoase

Sukhothai are propria variantă de omniprezente din Asia de Sud kuay Tiew supa de tăiței. Versiunea Sukhothai poate fi dificil de găsit în altă parte.

Dupa o reteta veche de secole, fidea de orez se adaugă la un bulion de oase cu carne de porc tăiat în felii subțiri, alune măcinate, muguri de fasole și legume feliate. Unele îmbunătățiri pentru a compensa o ușoară dulceața bulion includ suc de lămâie și sărat pla nam (sos de pește).

Găsiți Sukhothai kuay Tiew (sună ca „Kway tee-ow“; grafii transliterate diferă în meniuri) în restaurante locale și piața de noapte. Tăițeii pot fi savurate ca o supa sau „uscat“.