Celoten vodnik po kjotskem gozdu Arashiyama Bamboo Forest

Posted on

The Complete Guide to Arashiyama Bamboo Forest

Kyoto je zahodna okrožje Arashiyama je lokalna zaslužiti-stran za sto let. Stepping v Sagano Bamboo Forest, je težko razumeti, zakaj stari elita japonski izbral to mirno pokrajino za svoje poletne duhovne vaje. Gozd je jungly goščavi bambusa dreves (16 kvadratnih kilometrov v celoti), s poti za pešce, ki kosi do številnih templjev in svetišč, ki počiva v vznožju okoliških gora. Hladilni učinek bambusa (gosto ocean zelenih-hued stebla) določa nekatere olajšave iz mogočna vlage, ki nadlog Kyoto v juliju in avgustu.

Ni čudno, da je bil Arashiyama ga je japonsko vlado imenovala Kraj lepote. Poleg tega, je Sagano Bamboo Forest vključena na ministrstvu za okolje je 100 zvočnih Japonske – inovativno prizadevanju mišljeno, da obremenitev s hrupom boj po vsej državi. Zvočno Študijska skupina Japonskem prejela 738 vlog zvokov site-specific in izbrali 100 od teh delovati kot zvočnih simbolov za lokalno prebivalstvo, kot način za spodbujanje skrbno poslušanje zvokov iz vsakdanjega.

Če ste v upanju, da se potopi ušesa v občutljivem šumenje Bamboo Forest, je najbolje, da obiščete na delovni dan zjutraj, ko so turisti malo.

Svetišč in Templji Bamboo Forest

Nekaj ​​minut po gozdni poti, bambusa Grove odpre izpostaviti majhno Šinto svetišče, nekoliko brez posebnosti strukturo z skrivnostno zgodovino. Nonomiya Jinja, ko je imel pomembno vlogo pri pripravi imperialne princeske, da služijo kot vestalke v Grand svetišča Ise, ki je eden izmed najbolj Japonskem pomembnih verskih objektov. Bogovi v tem svetišču imajo ugled za skrb za potrebe žensk, in obiskovalci lahko kupijo amulete, ki zagotavljajo varen porod, zdravo poroko, ali preprosto zasnovo.

Tam je tudi čudno obliki Turtle Rock, a-želja odobritev kamen, ki izpolnjuje želje vsakomur, ki ga dotakne.

Nadalje v gozd je Tenryu-ji (odprt vsak dan od 8:30 – 05:30 pm; 500 jenov). znan tudi kot tempelj nebeškega zmaja, je bila zgrajena umiriti vest japonski Shogun je. V zgodnjih 1330s, Shogun Ashikaga Takauji prisiljeni cesar Go-Daigo off svojega prestola in trdil moči. Toda, ko je cesar umrl, Takauji trpeli zaradi vztrajnih twinges obžalovanja. V tistem času je bilo v budistični duhovnik Muso Soseki sanje, v katerih zlati zmaj vstal iz bližnje reke, in je razlaga sanje pomeni, da je duh Go-Daigo ni bil na miru.

Unnerved s tem bolnih znamenje, Takauji zgrajena Tenryu-ji, na istem mestu, kjer mrtvi cesar je imel svojo najljubšo vilo.

Končno, vredno je po bambusa poti do Okochi-Sanso Villa (odprta 9:00 – 17:00, 1000 jenov), zapuščine slovi igralec Okochi Denjiro, ki je najbolj znan po svojih vlogah v samuraj kino, žanr, ki vleče vzporednice z ameriških vesternov. Vrtovi so lepe, in vaš vstopnina prihaja z brezplačno skodelico Matcha in majhen japonski sladko.

romantična Transport

Da bi prišli do Bamboo Forest in glavne ulice Arashiyama se morajo obiskovalci prečkati Togetsu-Kyo-Bashi, s 155 metrov dolgo most čez Kjotskega protokola, reke Katsura. To je priljubljen kraj za gledanje ribiči opravljajo težavno spektakel kormorani ribolov. Dotting Togetsu-Kyo-Bashi so ponavadi pol ducata rikše, ki ga Kyotoite poganja z nagnjenj za zgodovino in nekaj impresivno zgornjo in spodnjo telesne moči. Za plačilo, bo rikšo voznik vas usmerja skozi Sagano gozda, medtem ko se v zvezi podrobnosti Kjotskega protokola dolgo in barvito preteklost.

Drug način, da bodo imeli območje se bo scensko vožnje z ladjo. Po prečkanju Togetsu most, boste videli znake za Arashiyama sposoja na levi strani. Za pol ure ali tako, strokovnjak veslač pospremi si nabavnim v motornem-manjšo leseno posodo s plitvo trupa, ki lolls blizu površini reke. Pogosto bo jadrnica prodajajo prigrizke in pijačo dvigni poleg tvoje; to je zabavno priložnost, da kupijo pivo ali nekaj Oden sredi neokrnjene vodah Katsura je.

Sagano Romantična vlak, saj se uradno imenuje, je ogled vlak, ki poteka od Arashiyama je Saga postaje v letoviškem mestu Kameoka. Na progah, postavljeni na skalnatih policah nad Hozukyo grapi, vlak zadrge skozi gozdove Kjotskega protokola bambusa in javorji, izpostavi nekatere osupljive razglede na reko spodaj.

Monkey Park

Ne obisk Sagano Bamboo Forest, je popolna brez stranski izlet v Monkey Park Iwatayama (09:00 AM- 04:00; 550 jenov), obrnjenem živalskem vrtu, kjer so ljudje tisti, ki v kletkah, in opice so prosto pohajkovanje razloge, kot so prosim. Park je strm vzpon navzgor, vendar ste nagrajeni z vsaj eno uro vredno zabave, in panoramski pogled na Kyoto.

Priti tja

Kyoto je Bamboo Forest je lahko dostopna z vlakom ali avtobusom. Od Kjotskega Station, traja postajo na JR Sagano / San-v skladu z Saga-Arashiyama. Ali pa avtobus # 28 in izstopite na Arashiyama-Tenrjudži-Mae. Od postaje Kawaramachi ali Karasuma v osrednji Kyoto, vzemite Hankyu Main Line na Katsura postaje, in prenese na Hankyu Arashiyama Line za Arashiyama postajo.