Skip to main content

Chateau de Vincennes: Ghidul complet

 Chateau de Vincennes: Ghidul complet

In timp ce Versailles este un nume de uz casnic, cei mai mulți turiști nu au auzit de Chateau de Vincennes. Cu toate acestea, este un castel formidabil situat la granița de est a Parisului în apropiere – și ușor accesibil de țopăit cu metroul.

O adevărată cetate medievală complet cu un donjon (păstra), turnuri și șanț cu apă, castelul a fost un site cheie pentru regii Franței de la încă din secolul al 12-lea. De asemenea, a servit pentru a proteja Parisul de atacurile externe, și monarhia din răscoale populare.

Acesta a fost mult timp de când preluate de statul francez, iar acum cea mai mare parte servește ca un memento al puterii regale și priceperea militară. Cu toate acestea, merită o vizită pentru oricine este interesat în istoria medievală franceză și monarhie, în special ca parte a unei excursie de o zi la trântit, frunze  de parc Bois de Vincennes. 

Istoria Cetății

Site-ul în cazul în care standurile Chateau de astăzi a fost inițial motivele pentru o cabană de vânătoare regală, comandat de regele francez Louis VII la mijlocul secolului al 12-lea. Aceste motive regale au fost extinse ulterior de regi Filip August și Ludovic al IX într-un conac mare.

Pe la mijlocul anilor la sfârșitul secolului al 14 – lea, a fost extins în mod semnificativ într – o cetate medievala defensiv. Regele Filip al VI – lea a ordonat construirea unui 170 picior mare Keep sau DONJON,  care a fost apoi cea mai inalta din Europa. Ar dura aproximativ două secole și ordinele regale succesive pentru a finaliza ziduri fortificate grandios, dreptunghiular structurii, flancat de nouă turnuri dramatice.

Acestea au fost finalizate în jur de 1410.

Multe familii regale au stabilit reședința în donjonul de-a lungul secolelor, iar Chateau de Vincennes era un loc atât de căsătorie și de naștere pentru numeroase monarhi. Philippe III și IV din Franța s-au căsătorit acolo, în timp ce regele Henric V al Angliei au pierit în donjonului în 1422, în urma unui asediu sângeros în orașul francez Meaux.

Carol al V a avut o bibliotecă personală construită la castel. Puternicul Regele Ludovic al XIV – lea ( de asemenea , cunoscut sub numele de „Regele Soare“ a locuit periodic la Vincennes , în timp ce Palais de Versailles a fost în construcție.

Există o conexiune interesantă între Chateau de Vincennes și Sainte-Chapelle în centrul Parisului. În timp ce acesta din urmă a fost în construcție, Vincennes a fost ales să dețină temporar moaștele Coroana de spini. Capela de la Vincennes, probabil construit de același arhitect responsabil de Sainte-Chapelle. deține încă un fragment din coroana.

În timpul Revoluției Franceze din 1789, o gloată de aproximativ 1.000 de muncitori au atacat, prădat și parțial demolate Chateau. Pentru o perioadă de după Revoluția Chateau a fost abandonată, servind temporar ca o fabrică de porțelan.

În timpul domniei împăratului Napoleon I, Chateau a fost transformat într-un arsenal și cazărmi militare. Aceasta, din nou, a servit ca un site de apărare împotriva atacurilor externe.

Cu toate că nu mai era sub controlul regal, Chateau a continuat pentru a servi ca o închisoare în timpul secolului al 19-lea. deținuți celebre incluse scriitor controversat Marchizul de Sade.

Chateau are, de asemenea, un loc interesant în istoria întunecată de-al doilea război mondial și ocupația nazistă din Paris.

În timpul luptei de eliberare din Paris, în august 1944, Waffen-SS soldați germani au arestat și executat 26 de polițiști francezi și membri ai rezistenței franceze la Chateau. După ce a aflat că Parisul a fost eliberat de trupele aliate, soldații SS set off explozii la Vincennes, grav deteriorarea parti ale cetatii. Prin urmare, este un important, dacă este trecut cu vederea, site-ul memorial amintind de atrocitățile naziste și a celor care le-au rezistat.

Astăzi, site-ul găzduiește o importantă colecție de arhive militare și de apărare, precum și o bibliotecă.

Ce să vezi și face acolo

Izbitoare Cetatea medievală poate fi vizitat în aproximativ 90 la 120 de minute (un pic mai mult, dacă alegeți să vizitați nivelele superioare ale donjonului prin tur cu ghid).

Când turul exterioarele etaj și la parter, observa șanțul enormă (o dată umplut cu apă), pereți enorme, dreptunghiulare fortificate si donjonului dramatice.

Acesta din urmă rămâne cea mai înaltă donjon medieval rămase din Europa.  Este ușor de imaginat cât de puternic acest castel trebuie să fi fost în timpul perioadei medievale, atunci când ar fi fost una dintre structurile cele mai proeminente la orizont.

De asemenea, asigurați-vă că pentru a vedea în stil gotic Sainte-Chapelle de Vincennes, finalizat la sfârșitul secolului al 14-lea și oferind vitralii delicate. Este similară în multe privințe la omologul său Grander la Paris. Acesta poate fi în valoare de a lua un tur ghidat pentru a urca la nivelele superioare ale donjonului și pentru a obține perspectiva asupra Chateau, parcul împădurit de Vincennes, și la orizontul Parisului în depărtare în apropiere.

Facilitățile de la Chateau

E un cadou de la fața locului și librărie unde puteți citi cu atenție memorabilia, obiecte de artă și cărți.

Nu există restaurante la fața locului sau cafenele la Chateau, dar casele Bois de Vincennes mai multe restaurante și cafenele.

Cum să ajungem acolo

Castelul este situat în suburbia de est a aproape Vincennes, ușor accesibil cu metroul sau RER linia de tren de navetiști. Din centrul Parisului, cel mai simplu mod de a ajunge la Chateau este de a lua Linia de metrou 1 la Chateau de Vincennes, apoi urmați semnele pentru a ajunge la intrare. Puteți lua, de asemenea, RER A (tren de navetiști) la Vincennes. Consiliul de la Chatelet-les-Halles sau națiune; este doar o scurtă excursie la est.

Liniile de autobuz 46, 56 și 86 servesc , de asemenea Chateau.

Accesibilitate:  Siteul este accesibil pentru vizitatorii cu auz și insuficiență vederii. Este doar parțial accesibil persoanelor cu mobilitate limitată sau în scaunerotile (cea mai mare parte în afara zonelor și partere). Un consilier însoțitor este necesară datorită unei pante bandarea și prezența bolovănișuri. Donjonului și „Chatelet“ nu sunt accesibile. parțial accesibile (zone exterioare, terenpodea din donjon). Siteul este echipat cu facilitățibaie accesibile. Vezi mai multe informații despre accesibilitatea la acest site aici  (click pe tabul „persoanelehandicap“).

Bilete & Orar

Din 9/douăzeci și doi-5/douăzeci, Chateau este deschis zilnic de la ora 10 la 17 la 21 mai, prin 21 septembrie, aceasta rămâne deschisă până la 18 în fiecare zi. Magazinul de cadouri și librăria au aceleași ore.

Este închis în următoarele sărbători bancare: 1 ianuarie, 1 mai, 1 noiembrie, 11 noiembrie și 25 decembrie (Ziua de Crăciun).

Biletele sunt 9 euro cei mai mulți vizitatori, deși intrare este de 7 euro pentru persoane sub 26 de ani și peste 65 de vizitatori cu pașapoarte ale Uniunii Europene sau cărți de identitate pot intra gratuit.

Nu este , în general , este necesar de a pre-carte sau pentru a obține sari peste-the-line bilete pentru această atracție, dar , dacă preferați să,  puteți rezerva online la aceasta pagina .

Tururi ghidate de Chateau

Dacă doriți să luați un tur ghidat de Chateau, ar trebui să știți că acestea sunt oferite doar în limba franceză în acest moment. Cu toate acestea, tururi audio auto-ghidate sunt disponibile în numeroase limbi și se va potrivi cu majoritatea vizitatorilor.

Vă rugăm să rețineți că nivelurile superioare ale Keep sunt accesibile doar tur; acestea trebuie să fie rezervat în avans prin telefon. Consultați această pagină pentru mai multe informații și detalii de contact. Din nou, acestea par a fi oferite în prezent doar franceză.

Ce puteți vedea și face din apropiere

Principalul punct de atractie din apropiere Chateau este trântit, parcul Bois de Vincennes cu frunze. Extragerile acestei „lemn“ , unul dintre cele două care înconjoară Paris, sunt numeroase. Acestea includ sute de acri de trasee împădurite, peluze perfect pentru picnicuri, iazuri de om și chiar o modă veche pista de curse de cai. Dacă sunteți interesat de plante, cap Arboretum și grădina botanică (Parc Floral) , umplut cu flori luxuriante, teren de mini-golf și o etapă rezervate pentru laid-back concerte de jazz de vară.

Într-o zi caldă și însorită, urmați vizita dumneavoastră la Chateau cu un prânz picnic în parc sau pot închiria o barcă și să se bucure de lacuri artificiale. O plimbare lungă prin trasee împădurite este, de asemenea, un mod minunat de a petrece o zi.

Deoarece atât Chateau și parcul sunt chiar în afara limitelor orașului, ei fac o excursie de o zi ideală atunci când nu aveți o mulțime de timp, dar încă mai au nevoie de un pic de aer curat și de amanare de la pisa urbane.

În cele din urmă, orașul Vincennes în sine poate fi distractiv să rătăcească în jurul valorii. Principalele străzi comerciale în jurul valorii de metrou nu sunt extinse, dar au un simt relaxat, aproape-sat cum ar fi. Dacă timpul permite, explora orașul un pic înainte de a țopăit pe tren înapoi la Paris „corectă.“

You may also like