Chateau de Vincennes: The Complete Guide

Posted on

 Chateau de Vincennes: The Complete Guide

Mens Versailles er et kendt navn, har de fleste turister aldrig hørt om Chateau de Vincennes. Men det er en formidabel slot beliggende ved den nærmeste østgrænse Paris – og let tilgængelig ved at hoppe på Metro.

En sand middelalderlig fæstning komplet med en donjon (holde), tårne ​​og voldgrav, slottet var en central hjemmeside for Kings of Frankrig fra så tidligt som i det 12. århundrede. Det var også for at beskytte Paris fra udenlandske angreb og monarkiet fra folkelige opstande.

Det har længe siden blevet overtaget af den franske stat, og nu mest fungerer som en påmindelse om kongemagten og militær dygtighed. Stadig, det er et besøg for alle interesserede i fransk middelalderhistorie og monarki værd, især som del af en dagstur til vidtstrakte, bladgrøntsager  Bois de Vincennes park. 

History of the Fortress

Det sted, hvor nutidens chateau stande var oprindeligt begrundelsen for en kongelig jagthytte, bestilt af den franske konge Louis VII i midten af ​​det 12. århundrede. Disse kongelige grunde blev efterfølgende udvidet med Kings Philip Augustus og Louis IX i en stor herregård.

I løbet af midten til slutningen af det 14. århundrede, blev det betydeligt udvidet til en defensiv middelalderborg. Kong Philip VI beordrede opførelsen af en 170 mund-høj beholde, eller donjon,  som dengang var Europas højeste. Det ville tage omkring to århundreder og successive kongelige ordrer til at fuldføre strukturens grandiose, rektangulære befæstede mure, flankeret af ni dramatiske tårne.

Disse blev afsluttet i omkring 1410.

Mange kongelige familier tog bopæl i donjon gennem århundreder, og Chateau de Vincennes var et sted for både ægteskab og fødsel for mange monarker. Philippe III og IV i Frankrig blev gift der, mens kong Henry V i England omkom i donjon i 1422, efter en blodig belejring i den franske by Meaux.

Karl V havde en personlig bibliotek bygget på slottet. Den kraftfulde kong Ludvig XIV (også kendt som “Solkongen” periodisk boet på Vincennes, mens Palais de Versailles var under opførelse.

Der er en interessant forbindelse mellem Chateau de Vincennes og Sainte-Chapelle i det centrale Paris. Mens sidstnævnte var under opførelse, blev Vincennes valgt til midlertidigt at holde relikvier af Crown of Thorns. The Chapel på Vincennes, sandsynligvis bygget af samme arkitekt ansvarlig for Sainte-Chapelle. stadig besidder et fragment fra kronen.

Under den franske revolution i 1789, en hob af omkring 1.000 arbejdere overfaldet, plyndret og delvis nedrevet Chateau. I en periode efter revolutionen Chateau blev opgivet, midlertidigt tjener som en porcelænsfabrik.

Under Kejser Napoleon I, blev Chateau omdannet til et arsenal og militære kaserne. Den fungerede igen som en defensiv sted mod angreb udefra.

Selv om det ikke længere var under kongelig kontrol, Chateau fortsatte med at fungere som et fængsel i det 19. århundrede. Berømte indsatte omfattede kontroversielle forfatter Marquis de Sade.

Chateau har også et interessant sted i mørke historie Anden Verdenskrig og nazisternes besættelse af Paris.

Under slaget om Paris’ befrielse i august 1944 Waffen-SS tyske soldater arresteret og henrettet 26 franske politifolk og medlemmer af den franske modstandsbevægelse på Chateau. Efter at have lært, at Paris var blevet befriet af allierede tropper, SS soldater modregne eksplosioner på Vincennes, dårligt beskadige dele af fæstningen. Det er derfor en vigtig, hvis overset, mindestedet minder os om nazi grusomheder og dem, der modstod dem.

I dag er stedet huser en vigtig samling af militære og defensive arkiver, samt et bibliotek.

Hvad skal man se og gøre der

Den slående middelalderlige fæstning kan besøges i omkring 90 til 120 minutter (lidt mere, hvis du vælger at besøge de øverste niveauer i donjon ved rundvisning).

Når touring udendørsbrug og stueetagen, mærke den enorme voldgrav (en gang fyldt med vand), enorme, rektangulære befæstede mure og dramatisk donjon.

Sidstnævnte er fortsat Europas højeste tilbageværende middelalder donjon.  Det er nemt at forestille sig, hvordan magtfulde denne chateau må have været i middelalderen, hvor det ville have været en af de mest fremtrædende strukturer i horisonten.

Sørg også for at se den gotiske stil Sainte-Chapelle de Vincennes, afsluttet i slutningen af ​​det 14. århundrede og kan prale med delikat farvet glas. Det ligner på mange måder til sin herligere modstykke i Paris. Det kan være værd at tage en guidet tur til at klatre på de øverste niveauer i donjon og få perspektiv over Chateau, den skovklædte park af Vincennes, og skyline af Paris i nær afstand.

Faciliteterne på Chateau

Der er en onsite gave og boghandel, hvor du kan bladre i memorabilia, kunstgenstande og bøger.

Der er ingen onsite restauranter eller caféer på Chateau, men de Bois de Vincennes huse flere restauranter og caféer.

Hvordan man kommer dertil

Slottet er beliggende i den østlige nær forstad til Vincennes, let tilgængeligt med metro eller RER pendler linje toget. Fra det centrale Paris, den nemmeste måde at komme til Chateau er at tage metrolinje 1 til Chateau de Vincennes, følg derefter skiltene til at nå indgangen. Du kan også tage RER A (pendlertog) til Vincennes. Board fra Chatelet-les-Halles eller Nation; det er kun en kort tur til øst.

Buslinjer 46, 56 og 86, tjener også Chateau.

Tilgængelighed:  Hjemmesiden er tilgængelig for besøgende med hørelse og syn værdiforringelse. Det er kun delvist tilgængelig for dem med begrænset mobilitet eller i kørestole (for det meste uden for områder og stueetager). En ledsagende aide er påkrævet på grund af en skrå hældning og tilstedeværelsen af brosten. Den donjon og “chatelet” ikke er tilgængelige. delvist tilgængelige (uden for områder, stueetagen fra Donjon). Pladsen er udstyret med tilgængelige badeværelse. Se mere information om tilgængelighed på dette site her  (klik på fanen “Handicap”).

Billetter & Åbningstider

Fra 22-20 september maj Chateau er åben hver dag fra 10:00 til 17:00 Fra 21st maj til 21st september forbliver åben indtil 18:00 hver dag. Gaveshop og boghandel har de samme timer.

Den er lukket på følgende helligdage: 1. januar 1. maj, 1. november 11. november og 25. december (juledag).

Billetter er 9 euro fleste besøgende, selvom posten er 7 euro for gæster under 26 og over 65 år Besøgende med EU-pas eller id-kort kan komme ind gratis.

Det er ikke generelt nødvendigt at forudbestille eller få springe-the-line billetter til denne attraktion, men hvis du foretrækker at,  kan du bestille online på denne side .

Guidede ture i Chateau

Hvis du gerne vil tage en guidet tur rundt i Chateau, bør du vide, at de kun er tilbudt på fransk på dette tidspunkt. Men selv-guidede ture med lyd er tilgængelige i mange sprog og vil passe de fleste besøgende.

Bemærk, at de øverste niveauer i holde er tilgængelige med kun tour; disse skal være forudbestilt telefonisk. Se denne side for mere information og kontaktoplysninger. Igen, disse synes at i øjeblikket tilbydes på kun fransk.

Hvad skal man se og gøre i nærheden

Hovedattraktionen i nærheden af Chateau er vidtstrakte, grønne Bois de Vincennes park. Den trækker af denne “træ”, en af to, der omgiver Paris, er talrige. De omfatter hundredvis af acres af træbevoksede stier, græsplæner perfekt til picnic, menneskeskabte damme og endda en gammeldags hest-racerbane. Hvis du er interesseret i planter, hoved til arboret og botanisk have (Parc Floral) fyldt med frodige blomster, minigolfbane og en scene forbeholdt laid-back sommer jazzkoncerter.

På en varm og solrig dag, skal du følge dit besøg på Chateau med en picnic frokost i parken, eller leje en robåd og nyde menneskeskabte søer. En lang gåtur gennem de skovklædte stier er også en dejlig måde at tilbringe en dag.

Da både Chateau og parken er lige uden for byens grænser, de gør en ideel dag tur, når du ikke har en masse tid, men stadig har brug for lidt frisk luft og udsættelse fra den urbane trummerum.

Endelig kan byen Vincennes selv være sjovt at vandre rundt. De største shoppinggader omkring metroen er ikke omfattende, men har en afslappet, nærmest landsby-lignende føler. Hvis tiden tillader det, udforske byen lidt før hopping på toget tilbage til Paris “korrekt”.