Chiang Mai Пътеводител: Ориентация, хранене, атракции, нощен живот, и пазари

Posted on

Chiang Mai Пътеводител: Ориентация, хранене, атракции, нощен живот, и пазари

Тайланд любимия северната столица на Chiang Mai привлича близо 2 милиона чуждестранни туристи годишно – двойно цялата столичния район население от малко под един милион души!

Дори и с ужасяваща трафик, настроението и темпото на живот в Chiang Mai е далеч по-бавен и по-спокойна, отколкото тази на Банкок. Настройката на планина може да се усети дори когато не можете да видите зелените околности.

Chiang Mai е широко разглежда като културен център; ще срещнете по-красиви храмове, отколкото имате време да се изследват. Множество готвене, масаж, както и езикови училища са на разположение. Най-голяма част от населението на художници, писатели и творчески видове – както тайландски и чуждестранни – които са се заселили в Чианг Май, причинени града, за да се счита за ЮНЕСКО Creative Сити статус. Прочетете за получаване от Банкок до Чианг Май.

ориентация

Докато градът се простира далеч отвъд повечето от туристическия действия в Chiang Mai е центрирана около “Стария град”, или в рамките на градските стени. Формиране точен квадрат, ров обгражда стария град; Tapae Gate на източния край на площада може да се счита, че епицентърът и фокусна точка за туризъм.

Tapae Road, по-голямата артерия в града, а на изток през портата към река Пинг. Танон Чанг Khlan разклонява на Tapae Road и се намира на около 20 минути пеша извън портата; там ще намерите туристическо-още-известния Chiang Mai нощния пазар, както и много магазини и ресторанти.

Вътрешните части на стария град далеч от ров пътища са доста объркваща плетеница от малки sois (улици) и бърз достъп, алеи, които понякога са дом на приятни кафенета и необикновен места.

Придвижване в Чианг Май.

Всеки добра форма може да се получи около Чианг Май лесно пеша, въпреки че счупените тротоарите могат да получат заети с пешеходци, улични колички, както и случайни препятствия. Освен това, можете да скочите вътре един от многото, които се движат songthaews (таксита, камиони) или вземете тук-тук.

Можете да се разходите от Tapae Gate на нощния пазар за около 20 минути. Някои храмове и такива извън града, ще се нуждаят от транспорт. Ако сте доволни шофиране в трафика, отдаване под наем на скутер е евтин начин да се наоколо. Можете да наемете велосипеди от много от къщите за гости.

  • Вижте още за получаване на около Чианг Май.
  • Когато сте готови да напуснат, да научат за получаване от Chiang Mai до Банкок.

Chiang Mai Настаняване

От семейни къщи за гости, сгушени по тихите улици на високи хотели, настаняване в Чианг Май варира в широки граници в бюджета и качество. Като цяло вие ще намерите много по-евтини места за отсядане около Чианг Май, отколкото в Банкок или островите в Тайланд.

Сонгкран фестивал вода и Loi Krathong фестивал изведете и двамата Чианг Май до пълния си капацитет; намиране на стая в старата част на града може да бъде почти невъзможно, ако не направите предварителна резервация!

Яденето в Чианг Май

С толкова много училища готвене, креативни хора и Lanna / Бирма влияния, не е изненада, че вие ​​ще намерите чудесна храна около Чианг Май.

Chiang Mai има изобилие от вегетариански заведения за хранене, магазини органични сокове, както и много възможности за международни храни.

Може би най-евтиният и най-приятен начин да се опита местната кухня е да се яде храна на улицата от многото пазари и каруците. Опитайте големия район на пазара и много каруци, разположени по протежение на рова в Chiang Mai Gate в югоизточния ъгъл на града. Също така ще намерите улицата храна през цялото време Moon Муанг – на главния път само вътре Tapae Gate.

Пазарите в Chiang Mai

  • The Night Bazaar: Пазарът на нощ се провежда всяка вечер на Танон Чанг Khlan извън рова на града, обаче, не се очаква много повече от високите цени и натрапчив хора на много пренаселено тротоар. Базарът стартира около 17:00 и завършва в 23:00
  • Уикенд пазари: пазари уикенда в Чианг Май са претъпкани, но също толкова много от местните жители излизат да се социализират и да ходят безцелно, докато паша на малки лакомства и закуски. Дори и да купите сувенири не ти е нещо, пак ще се намери улични изпълнители, евтина храна и оживена атмосфера. Пазарът събота се проведе на Танон Wualai на южния край на стария град и ще продължи на юг извън стените, докато пазарът неделя започва в Tapae Gate и се влива в стария град. Пазарът събота има тенденция да бъде малко по-местна насоченост, като по-малко туристи случайно изкачват на пазара.
  • Warorot Пазар: Warorot пазар се намира на границата на стария град в близост до Танон Chang Moi и Tapae Road, на около 20 минути пеша извън Tapae Gate. Вие ще намерите практически няма туристи и много по-ниски цени на местни стоки между 7 сутринта и 17:00

Договаряне е уместна за не получаване мамени по пазарите! Прочетете тънкостите на пазарите в Азия и как да договарят цени.

Chiang Mai Атракции

Въпреки че можете да прекарате дни просто проучване Chiang Mai храмове безплатно, много дейности могат да бъдат резервирани за забележителности извън града; цената винаги включва безплатен транспорт.

От зоологическата градина и множество театър / вечеря показва на по-екстремни преживявания, като например Гибън Опитът zipline или Jungle бънджи скок, най-вероятно ще свършат на време и пари, за да можете да ги видите всичките!

Трекинг и гостуващи hilltribe села са популярни дейности, за да се направи в Чианг Май; различни походи в планината могат да варират от лесни, за една нощ пътувания до по-дълги приключения.

Chiang Mai Nightlife

Chiang Mai не е точно град “страна”. Докато някои клубове да получат специално разрешение по един или друг начин да останат отворени по-късно, гр наредбата се посочва, че пръчки затворени в 1 часа през нощта Не можете да купувате алкохол от minimarts след полунощ, а дневната зони около рова, както и на големия площад в Tapae Gate са обявени за не съдържа алкохол зони “с тежки глоби.

Ще намерите необичаен част от барове “Gogo” или “момичешки” барове пръснати из Чианг Май с няколко пенсионирани чужденци във всяка игра басейн с тайландски момичета. Solo мъжете може да се подхожда за една връзка, която обикновено започва с купуването на момичетата питие.

  • Вижте още за какво да очакват от нощния живот на Чианг Май .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *