Chiang Mai Ghid turistic: Orientare, mâncatul, Atracții, baruri și piețe

Posted on

Chiang Mai Ghid turistic: Orientare, mâncatul, Atracții, baruri și piețe

capitala de nord iubit Thailanda Chiang Mai atrage aproape 2 milioane de turisti straini pe an – dublând întreaga populație zonă metropolitană de doar sub un milion de oameni!

Chiar și cu trafic oribile, atmosfera și ritmul de viață în Chiang Mai este mult mai lent și mai relaxată decât cea a Bangkok. Setarea de munte poate fi simțit chiar și atunci când nu se poate vedea împrejurimile verzi.

Chiang Mai este considerat un centru cultural; veți întâlni temple mai frumoase decât aveți timp pentru a explora. O multitudine de gătit, masaj și școli de limbi străine sunt disponibile. Populația mare de artiști, scriitori și tipuri creative – atât Thai și străini – care s-au stabilit în Chiang Mai a provocat orașul să fie luate în considerare pentru statutul UNESCO Creative City. Citiți despre obtinerea de la Bangkok la Chiang Mai.

Orientare

În timp ce orașul se întinde mult dincolo, cea mai mare parte a acțiunii turistice din Chiang Mai este centrată în jurul „orașul vechi“ sau în interiorul zidurilor orașului. Formarea unui pătrat perfect, un șanț cu apă înconjoară orașul vechi; Tapae Poarta pe latura de est a pieței ar putea fi considerată epicentrul și punctul focal pentru turism.

Tapae Road, principala artera în oraș, conduce la est prin poarta spre râul Ping. Thanon Chang Khlan ramifică de la Tapae Road și este situat la aproximativ o plimbare de 20 de minute în afara porții; acolo veți găsi pe piață încă-turistic-celebru noapte Chiang Mai, precum și numeroase magazine și restaurante.

Părțile interioare ale orașului vechi , departe de drumurile Moat sunt un amestec confuz de mici Sois (străzi) și alei de comenzi rapide , care sunt , uneori , acasă pentru cafenele plăcute și locuri out-of-the-way.

Cum te deplasezi la Chiang Mai.

Oricine se potrivesc în mod rezonabil se poate obține în jurul valorii de Chiang Mai ușor pe jos, deși trotuare sparte se pot obține ocupat cu pietoni, căruțe de stradă, și obstacole aleatorii. Alternativ, puteți sări în interiorul unuia dintre multele care circulă songthaews (taxiuri camion) sau apuca un tuk-tuk.

Puteți merge pe jos de la Tapae Poarta pe piața de noapte în aproximativ 20 de minute. Unele temple și site-uri din afara orașului va necesita transport. Dacă sunteți confortabil cu conducere în trafic, închirierea un scuter este o modalitate ieftină de a obține în jurul valorii. Bicicletele pot fi închiriate de la multe dintre pensiuni.

  • Vezi mai multe despre obținerea în jurul valorii de Chiang Mai.
  • Când sunteți gata de plecare, să învețe despre obținerea de la Chiang Mai la Bangkok.

Chiang Mai Cazare

De la pensiuni de familie, cuibărită pe străzi liniștite la hoteluri înalte, cazare in Chiang Mai variază foarte mult în buget și de calitate. Veți găsi, în general, multe locuri mai ieftine pentru a rămâne în jurul valorii de Chiang Mai mult decât în ​​Bangkok sau insulele din Thailanda.

Festivalul Songkran de apă și Krathong festivalul Loi atât aduce Chiang Mai, la capacitate maximă; găsi o cameră în orașul vechi poate fi aproape imposibil, dacă nu rezervați în avans!

Mancatul in Chiang Mai

Cu atât de multe școli de gătit, oameni creativi, și Lanna influențe / birmaneze, nu este de mirare că veți găsi produse alimentare mare în jurul valorii de Chiang Mai.

Chiang Mai are o mare varietate de restaurante vegetariene, magazine de sucuri organice, și o mulțime de opțiuni alimentare internaționale.

Poate cel mai ieftin și mai plăcut mod de a experimenta alimentare locale este de a mânca alimente de stradă de pe mai multe piețe și căruțe. Încercați zona de piață mare și multe căruțe situate de-a lungul șanțului de la Chiang Mai Gate în colțul de sud-est a orașului. Veți găsi, de asemenea, alimente stradă de-a lungul Moon Muang – drumul principal doar în interiorul Tapae Gate.

Piețele din Chiang Mai

  • Night Bazaar: Piața de noapte are loc în fiecare seară pe Thanon Chang Khlan în afara șanțului de oraș, cu toate acestea, nu se așteaptă mult mai mult decât prețurile ridicate și oamenii insistenti pe un trotuar foarte aglomerat. Bazarul pornește în jurul valorii de 17 si se termina la 23
  • Piețele de sfârșit de sãptãmânã: Piețele de weekend din Chiang Mai sunt aglomerate, dar nu la fel de mulți localnici ies să socializeze și să se plimbe fără țintă în timp ce pasc pe tratează mici și gustări. Chiar dacă cumpără suveniruri nu este de lucru, veți găsi în continuare artiști de stradă, mâncare ieftină, și o atmosferă plină de viață. Piața de sâmbătă are loc pe Thanon Wualai la marginea de sud a orașului vechi și se execută la sud în afara zidurilor, în timp ce piața începe duminică la Tapae Poarta și se execută în orașul vechi. Piața sâmbătă tinde să fie un pic mai mult locale orientate ca mai putini turisti de mers accidental pe piață.
  • Warorot Piata: Warorot Market este situat în afara orașului vechi în apropierea Thanon Chang Moi și Tapae Road, în jurul valorii de o plimbare de 20 de minute în afara Tapae Gate. Veți găsi , practic , nu turiști și prețuri mult mai mici pe produsele locale între orele 7 și 17

Negocierea este pertinentă pentru a nu înșelătoriilor la piețele! Citeste intrarile si iesirile de pe piețele din Asia și despre cum să negocieze prețurile.

Chiang Mai Atracții

În timp ce puteți petrece zile explorarea doar temple din Chiang Mai în mod gratuit, o mulțime de activități pot fi rezervate pentru atracțiile din afara orașului; prețul include întotdeauna transport gratuit.

De la grădina zoologică și teatru multiple / cina prezinta la mai multe aventuri extreme, cum ar fi zipline Gibbon Experiența sau Jungle Bungy sari, vei alerga, probabil, de timp și bani înainte de a le pot vedea!

Trekking și vizitarea satelor sunt activități populare triburilor de făcut în Chiang Mai; diverse Călătoriile în munți pot varia de la excursii, ușor de o noapte la aventurile mai lungi.

Viata de noapte Chiang Mai

Chiang Mai nu este chiar un „partid“ oraș. În timp ce unele cluburi de a obține o permisiune specială într-un fel sau altul pentru a rămâne deschis mai târziu, statele oraș ordonanta prin care baruri închise la 1 am Nu puteți cumpăra alcool de la minimarts după miezul nopții, și zonele ședinței în jurul șanțului precum și piața mare la Tapae Gate au fost declarate „zone fara alcool“ cu amenzi grele.

Vei găsi un procent neobișnuit de bare „gogo“ sau bare „girly“ împrăștiate în jurul Chiang Mai cu câțiva expati sa retras în fiecare bazin de joc cu fetele thailandeze. oamenii Solo pot fi abordate pentru o relație care de obicei începe cu cumpararea fetele o băutură.

  • Vezi mai multe despre ce să se aștepte de la Chiang Mai viața de noapte .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *