Chiang Mai je Night Bazaar: The Complete Guide

Posted on

Chiang Mai je Night Bazaar: The Complete Guide
Ali ste na razgledni za spominke ali ne, sprehod po znameniti nočni Chiang Mai bazar je vedno vredno doživetje za živahno vzdušje, hrano in seveda možnost, da bi našli barantajo. Noč bazar v Chiang Mai, je eden od najbolj znanih na Tajskem, z dobrim razlogom, kot tudi eno od najstarejših večernih trgih v državi. Množično širjenje prodajalcev gre za več blokov in naredi za razburljivo zvečer, ali ste nakup ali zgolj brskanje vrsto obrti, nakit, oblačila, umetnosti in več.

odsek Skoraj eno miljo vključuje tudi stranske ulice pakiran s stojnicami, kot tudi priložnost za vzorec nekaj Chiang Mai znameniti ulici hrane.

Postavitev in lokacija

Začnimo na začetku; Chiang Mai je nočni bazar ni vrste kraj, ki ga lahko pop v nekaj minutah. To je velik noč na trgu, ki traja nekaj ur, da se popolnoma prekril. Na bazarju se nahaja na vzhodni strani starega obzidanega mesta Chiang Mai s središčem ob Chiang Klana cesti med Thapae in Sridonchai ceste in se širi na manjših ulicah in stranskih ulicah.

To vas lahko preseneti, vendar je čez dan, Chang Klan Road je redni ulica podložen z različnih trgovin, hotelov in restavracij. Toda do mraka, imaš glavni trg, ki je skoraj kilometer v dolžino. Začetek po eni strani ulice, in ko pridete do konca trga, čez več in bo svojo pot nazaj po drugi strani. Ampak, kot si sprehaja, se prepričajte, da pokukati dol malo stranskih ulicah, da vidim, kaj je na voljo zato, ker nikoli ne veš, kaj bi lahko našli. Manjše prodajalci pogosto vzpostaviti trgovino v majhnih laneways tako da je vredno da so vaše oči olupljeni.

Ko na obisk

Ne glede na to, kako dolgo ste v Chiang Mai, za bi morali imeti možnost, da pritiska na obisku v nočni bazar, saj je odprta vsak dan v letu, ne glede na vremenske razmere, od mraka do okoli polnoči. Če si želite ogledati na trg v polnem zamahu, prispeli po 6. uri Če se zgodi, da se v okolici pozno popoldne, ste verjetno opazili več kot le nekaj delavcev, ki se gibljejo kovinske stojnice in jih podloga ki gre gor in dol obeh straneh glavne ceste . Do takrat, ko sonce zaide, se bo večina uličnih prodajalcev se nakladanje svoje izdelke na svojih stojnicah.

Če želite imeti nekaj dihalni prostor med brskanjem, gredo zgodaj. Če ste kul z množico, pojdite kadarkoli.

Kaj kupiti

Vaše možnosti so na videz neskončne, ko gre za kaj kupiti na bazarju. To ni kraj za rezultat high-end blago, vendar to ne pomeni, da ne bo razvadijo izbire v smislu, kaj je na voljo. In ker je veliko stojnic na koncu prodajajo podobne predmete, ne čutijo potrebe, da snap up prva stvar, ki jo vidite. Morda boste lahko dobili, da je T-shirt ali vezene blazine zajema cenejši nekje v naslednjem bloku. Veliko blaga na ponudbo vključujejo omenjene majice, Housewares, obleke, umetnost, slon hlače, nakit, čevlje, torbe, muay tajski hlače, igrače, starine, knock-off sončna očala in več.

V smislu, kjer se osredotoči brskanja in pogajalske napore, nekateri izmed najboljših stvari, da pazi za vključujejo tajske svile, lesene rezbarije (bonus, če vidiš nekoga v akciji carving na stojnici), bambus riževa polja, ročno izrezljane mila in sveče, tradicionalna tajska oblačila, kot so ultra-udoben ribič hlače, začimbe (tako da lahko kuhamo nekaj tajske dobrote doma) in srebrni nakit.

Kje in kaj jesti

Ne boste lačni, ko je obiskal bazarju. Možnosti za malico na ulici hrane, ustavite na pijači, ali imajo obrok na sit-down restavracijo na pretek, tako da ni važno, kaj ste pri volji za, ste verjetno, da ga najdejo. Pazi za barih in restavracijah odmaknjena od stojnicah, od katerih jih je veliko. Ali, upoštevajte, da ta mesta zaradi ponavadi dobijo zaposleni od 7. ure dalje zaradi svoje glavno mesto noč na trgu, tako da, če hočeš sedež, pridejo zgodaj, da gre ven dober spot.

Če mislite, da je na trgu toliko časa obstaja veliko možnosti za prigrizke, vključno z mangovim lepljivi riž (velik pick-me-up), sadne napitke, spomladi zvitki, roti (različica banana je must- poskusiti), sladoled in različne preproste testenin jedi in meso z žara.

Nahaja se v bližini spodnjega konca Chiang Mai Night Bazaar na Chang Klana cesti boste našli tudi Anusarn trg, ki je dom obilice hrane stojnicah lahko izbirate, kjer boste našli hrano po dostopnih cenah.

Napake na Izogibajte

Obstaja nekaj stvari, da v mislih, ko obisku Chiang Mai v nočni bazar, da večina vaše izkušnje. Zaradi samega obsega obiskovalcev, odvisno od tega, ko ste prišli, boste verjetno delili prostor z velikimi grozdi počasi premikajočih se ljudi-potrpljenje je bistvenega pomena, če želite, da bi se izognili razočaranje. Cilj, da pridejo tako kot se stvari valjanje (okoli 6. ure) pred ulice dobili zamašena tako da lahko brskate hitreje.

Medtem ko brskate, ne pozabite barantati, če vidiš kaj si želite kupiti. Ne samo, da je bilo pričakovati, ampak to je tudi del zabave. Cene se zdi poceni, ki jih severnoameriških standardi, vendar te cene so pogosto označeni vsaj 20 odstotkov. Zapomnite si, da so vljudni. Nobenega smisla pridobivanje razburjen, če prodajalec ne bo dosegla želeno ceno. Toliko stojnicah lahko izbirate lahko preprosto samo naprej.

Prav tako je veliko lažje, da so tajski baht pri roki, če mislite, da vse nakupe, saj večina prodajalcev verjetno ne bodo mogli dati spremenite v lokalni valuti.