Skip to main content

Chiang Mai je Wat Phra To Doi Suthep: The Complete Guide

Chiang Mai je Wat Phra To Doi Suthep: The Complete Guide

Chiang Mai je mesto napolnjena z templjev. Kot ste raziskati staro mesto, da ne more hoditi več kot nekaj metrov, ne da bi videl eno in vsi so tudi vredno svojega časa, kot potnik. Toda eden izmed najbolj svetih templjev severu Tajske je, tisti, ki je krona na Doi Suthep gore na zahodnem obrobju Chiang Mai, je zagotovo nekaj, kar se ne sme zamuditi. Načrtujete potovanje na goro za prikaz tempelj je dokaj enostaven podvig iz Chiang Mai in obstajajo različni načini, da to storite. Ne glede na to, katero možnost boste izbrali, je pogled iz templja in lepoto okolice, da za vredno enodnevni izlet iz mesta.

Preberite o izvedeti več Wat Phra To Doi Suthep, že tam, in kaj lahko pričakujete, ko ste prišli.

Zgodovina

Suthep sam je okrožje zahodnega mesta Chiang Mai in tisti, ki dobi svoje ime iz sosednje gore (doi pomeni gora v severni tajske), in tempelj na vrhu-Wat Phra To Doi Suthep, je na voljo na gore. Gora, ter sosednjih Doi Pui, tvorijo Doi Suthep-Pui National Park. Glede na impresivno templja, gradnja na Wat Doi Suthep začela leta 1386 in v skladu s splošnim legendi, je bil tempelj zgrajen, da imajo kos kosti iz Buddhove ramo.

Eden od teh kosti je bil nameščen na sveti beli slon (pomemben simbol na Tajskem), ki je nato povzpela Doi Suthep goro in ustavil blizu vrha. Po trumpeting trikrat, slon določena in nežno umrl v džungli. Kraj, kjer je ležal, je danes mesto, kjer je bila ustanovljena Doi Suthep tempelj.

Kako priti do Wat Phra To Doi Suthep

Obstaja več načinov, da se sami vstati Doi Suthep videti Wat Phra To Doi Suthep, vključno najem avtomobila, motorno kolo ali skuter, če ste izkušen kolesar, pohodništvo, dobili vožnja v rdečo songthaew (rdeče vozila, ki delujejo kot skupni taksiji vsem Chiang Mai), najem songthaew za čas vašega potovanja, ali pa s tem voden ogled.

Vožnja: Če ste se odločili, da se vozi (bodisi preko avto ali motorno kolo), boste ob 1004 (imenovan tudi Huay Kaew Road) proti Chiang Mai Zoo in poteka Maya Mall na poti. Pot je ravna, pač pa je cesta sama je nekaj krivulj, tako da bi vsi, ki imajo minimalno motorno kolo ali skuter izkušenj menijo nadomestni prevoz. Ampak, če imate svoje mednarodne vozniško dovoljenje in se počutijo udobno jahanje, to je dobra DIY opcija na goro. Voziti, dokler se cesta končno razširi in boste videli množice in zastave na drevesih.

Ob songthaew: Eden od najbolj priljubljenih načinov, da se na Wat Phra To Doi Suthep je preko številnih rdečih songthaews, ki plujejo po ulicah Chiang Mai. Če želite, da enega v tempelj, se pusti od Huay Kaew cesti v bližini živalskega vrta, ki je stala 40 baht na osebo vsak način. Običajno vozniki čakati osem do 10 potnikov pred odhodom.

Lahko tudi čarterske songthaews iz kjerkoli v mestu, ki je dobra izbira, če potujete z skupino. To bi stalo 300 THB za eno smer (čim več ljudi, kot si lahko fit), ali 500 THB, če želite, da se voznik čakati na vrhu in vas pripeljem nazaj dol po obisku tempelj.

Pohodništvo : Vsakdo pri volji za nekaj vaje lahko odločijo za pohod do templja, preko Suthep cesti, mimo Chiang Mai univerze, da bi našli na začetni pohod. Ko vidite zeleno območje, boste opazili nekaj panoje in znak branje “naravni Pohod”. Zavijte desno na tej ozki cesti, pojdite naravnost za približno 100 metrov, nato pa bo prvi (in edini) levo. Cesti sledimo do sled glavo.

Ko prideš do vznožja templja, imate dve možnosti za pridobivanje do nje. Lahko hodi po 306 korakov, če ste občutek energična, ali si lahko z vzpenjačo slogu žičnico, ki poteka od 6.00 – 6.00 ure. Pristojbina je 20 THB za Thais in 50 THB za tujce.

postavitev

Ko ste na goro (preko ne glede na način, ki ste ga izbrali), boste videli velik grozd tako spominkov in stojnic s hrano in pijačo, preden boste glavo do templja. Zgrabi prigrizek, če ste lačni, in potem je čas za vzpon 306 korakih stopnišče je (ali pa se z vzpenjačo). Stopnišče je podprt z lepimi dragulji Naga (okrašeno kače) in kot hodite, veličastno stopnišče je odličen kraj za fotografiranje.

Terasa na vrhu stopnic je, kjer boste našli kip belega slona, ​​da (kot je legenda to) opravi Buddha relikvija na svoje počivališče na podlagi templja. To je tudi, kjer boste našli različne druge svetišč in spomenikov za raziskovanje. Tempelj je razdeljena na zunanjih in notranjih terase in stopnice vodijo k notranji terasi, kjer je pešpot okoli zlate Chedi (svetišče) utemeljila relikvija. Razlogi so bujne in mirno in obstaja veliko mesta za dobrih fotografij ops ali pa samo preprost tiho kontemplacijo.

Kaj pričakovati

Načrt, da preživijo vsaj nekaj ur raziskati tempelj in okolico in če imate več časa, obstaja možnost, da pohod različne poti in kopanje v slapov v narodnem parku, ki je doma v tempelj. Vhod v templju stane 30 THB na osebo in kot ste načrtovanju vašega potovanja, ne pozabite, da obleka mora biti spoštovan, kar pomeni, skromen in ramena in kolena je treba pokriti. Če ste pozabili, obloge so na voljo, če je potrebno. Prav tako boste morali odstraniti svoje čevlje ob vstopu v tempelj.

Nekaj ​​drugega, da se spomnimo, da Wat Phra To lahko Doi Suthep dobili zelo zaposlen, tako da, če lahko, poskusite času vašega obiska na čim prej čez dan. V nasprotnem primeru, dnevno potovanje v tempelj naredi za osvežitev in kulturno zanimiv dan (ali poldnevni) izlet iz Chiang Mai.

Poudarki

Ni skrivnost, da je Chiang Mai dom številnih templjev, ki so lahko videli več na obisku v Severni tajskem mestu. Toda, tudi če ste imeli v izpolnite templjev (ali mislite, da ste jih vse videl), načrtujete potovanje za ogled Wat Doi Suthep je vredno svojega časa, tudi če samo za foto-vreden mnenj.

Poleg teh omenjenih stališč, zlato, bleščeče tempelj sam je vrhunec, vendar ne hitite vašega obiska. Nekaj ​​je lepo videti na vsakem koraku.

Wat Phra To Doi Suthep tempelj hrani tudi meditacijski center, kjer lahko tako domačini in obiskovalci učijo in prakse meditacije.

You may also like