Skip to main content

Chiang Mai lui Wat Chedi Luang: Ghidul complet

Exploreaza istoria și beauy de Wat Chedi Luang in Chiang Mai

Chiang Mai lui Wat Chedi Luang: Ghidul complet

Wat Chedi Luang este una dintre cele mai notabile atracții ale Chiang Mai, precum și una dintre cele mai importante temple din oraș. „Luang“ înseamnă mare în dialectul de nord Thai și numele este apt pentru site-ul asupra lui în cazul în templu stă. Fie că sunteți vizita Chiang Mai pentru câteva zile sau un sejur mai lung, este bine în valoare de timpul de călătorie pentru a vizita templul. Citiți mai departe pentru tot ceea ce trebuie sa stii despre a ajunge la Wat Chedi Luang și ce să se aștepte atunci când ești acolo.

Istorie

Wat Chedi Luang a fost construită între secolele 14 și 15, iar la momentul ar fi fost cel mai impresionant templu din Chiang Mai. Rămâne una dintre cele mai inalte temple din oras, dar la un moment dat punctul culminant al Chedi (pagoda) a crescut de peste 80 de metri (peste 260 de picioare) în aer.

Un cutremur mare (sau tun foc există conturi aflate în conflict) deteriorat în mod substanțial Chedi și măsoară acum în jurul valorii de 60 de metri (197 ft). Wat Chedi Luang este, de asemenea, renumit pentru o dată de locuințe Emerald Buddha, unul dintre cele mai importante relicve religioase din Thailanda. A fost mutat la Wat Phra Kaew (Templul Dawn) în Bangkok în 1475, dar există o acum o replică de jad adăpostite la templu, care a fost dat în oraș ca un cadou de la regele thailandez în 1995 pentru a celebra 600 de ani de ani de la Chedi.

Un proiect de restaurare de către UNESCO și guvernul japonez în anii 1990 a lucrat spre restaurarea templului unora dintre fosta sa glorie, dar scopul principal a fost de a stabiliza site-ul pentru a preveni deteriorarea în continuare. Partea de sus a Chedi nu a fost niciodată reconstruit pentru că nu a existat nici o idee clară cu privire la ceea ce inițial ca înainte părea distrugerea.

Ce să vezi

Deoarece motivele Wat Chedi Luang sunt destul de mari, există o mulțime de a vedea într-o vizită. Caracteristica cea mai proeminentă aici este, desigur, masiv Chedi care domina zona si este un site impresionant și foto-demn. Baza Chedi are cinci sculpturi elefant pe latura de sud și toate cele patru laturi ale Chedi au scări mari, care sunt flancate de Naga (șerpii) dând structura un simt mitic. În partea de sus a scările sunt mici nișe care conțin piatră imagini ale lui Buddha, deși, în nișă pe partea de est a Chedi este în cazul în care a fost plasat replica Buddha de Smarald.

Pe motivele templu veți găsi, de asemenea, două viharns (sanctuare sau sali de rugaciune), dintre care cel mai mare găzduiește o frumoasă statuie a lui Buddha în picioare cunoscut sub numele de Phra Chao Attarot. În plus față de Viharn principal și Chedi, motivele templu conțin o clădire mai mică în cazul în care veți găsi un Buddha rabatabile și o altă clădire care conține pilonul oraș (Sao Inthakin), considerat de localnici pentru a proteja orașul.

Wat Phan Tao, un alt templu, se află, de asemenea, pe motive de Wat Chedi Luang. In timp ce mult mai mică decât vecinul său masiv, templul tec frumos sculptate este bine merita o privire, dacă sunteți deja de planificare pentru a verifica Wat Chedi Luang. Aurul senină Buddha în sala de rugăciune principală și grădină mică în jurul valorii de spate sunt scoate în evidență.

Cum de a vizita

Este relativ ușor de a vizita Wat Chedi Luang, deoarece este situat în interiorul zidurilor orașului vechi și aproape de alte temple majore, precum și multe pensiuni și cafenele. Templul este deschis zilnic de la 8 am la 5 pm și în timp ce este folosit pentru a fi liber pentru a intra, taxa de intrare este acum 40 THB pentru adulți și 20 pentru copii (gratuit pentru localnici).

Templul poate fi găsit pe Prapokklao Road, care se desfășoară la nord la sud, de-a lungul centrul orașului vechi între Chiang Mai Gate și Changpuak Gate. Intrarea principală se află vizavi de drum Prapokklao, la sud de drum Ratchadamnoen. După ce vă aflați în orașul vechi, templul ar trebui să fie ușor de identificat, deoarece Chedi este una dintre cele mai înalte structuri din Chiang Mai. Orice songthaew (camioane roșu care acționează ca taxiuri partajate) pe care le poate lua la templu în oraș vechi pentru aproximativ 30 THB per persoană.

Ca și în orice alt templu din oraș, să păstreze în minte să se îmbrace cu respect, ceea ce înseamnă că umerii și genunchii ar trebui să fie acoperite.

Repere

Impresionanta Chedi este un punct culminant în sine, așa cum este maiestuos Buddha în picioare în sala principală de rugăciune. Dar, pur și simplu de mers pe jos, prin motivele templu face pentru o după-amiază plăcută atunci când sunt combinate cu mai mult de explorare de vechi fermecător oraș Chiang Mai și numeroase alte temple.

Vizitatorii ar trebui să ia în considerare, de asemenea, să participe la sesiunile de chat călugăr de zi cu zi, care se petrec la Wat Chedi Luang. Între orele 9 și 18 de zi cu zi puteți vedea călugări care așteaptă pe partea de nord a motivele templu care sunt disponibile pentru a vorbi. Chaturi sunt, de obicei, cu novice sau călugări mai tineri și conversațiile sunt un câștig-câștig: Călugări ajunge să practice limba engleză lor, și veți obține pentru a afla mai multe despre cultura thailandeză și budismul.

You may also like