Chiang Mai Night Bazaar: A Complete Guide

Posted on

Chiang Mai Night Bazaar: A Complete Guide
Legyen Ön a kilátás ajándéktárgyak, akár nem, egy séta Chiang Mai híres éjszakai bazár mindig értékes tapasztalat az élénk hangulat, az étel, és persze, a lehetőséget, hogy megtalálja egy alku. Az éjszakai bazár Chiang Mai egyik legismertebb Thaiföld-okkal, valamint az egyik legrégebbi este piacán az országban. A masszív terjeszkedése a gyártók megy több blokkok és tesz egy izgalmas estét, legyen szó akár a vásárlás, vagy csak böngészni a tömb a kézműves, ékszerek, ruhák, művészet és így tovább.

A közel egy mérföld hosszú magában oldalán utcák tele standokon, valamint a lehetőséget, hogy megkóstolja a Chiang Mai híres utcai étel.

Layout és hely

Először is; Chiang Mai éjszakai bazárban nem az a fajta hely, akkor a pop néhány percig. Ez jelentős éjszakai piac, hogy néhány órát vesz igénybe a teljes lefedésére. A bazár megtalálható a keleti oldalon a Chiang Mai régi fallal körülvett város, közepük Chiang Klan Road között Thapae és Sridonchai Utak és átterjedésre kisebb sikátorok és utcák oldalán.

Talán meglepő, de a nap folyamán, Chang Klan Road egy szabályos utcai bélelt különböző üzletek, szállodák és éttermek. De alkonyat, van egy fő piac, amely majdnem egy mérföld hosszú. Kezdés le az egyik oldalán az utca, és ha egyszer eléri a végén a piac, és keresztezik az utat visszafelé a másik oldalon. De ahogy vándorol, győződjön meg arról, hogy kandikál le a kis utcákba, hogy mi van a kínálatban, mert soha nem lehet tudni, hogy mit lehet találni. Kisebb gyártók gyakran létre üzlet kis laneways így érdemes tartani a szemed.

Mikor a látogatás

Nem számít, mennyi ideig vagyunk Chiang Mai az Ön számára lehetővé kell tenni, hogy nyomjon egy látogatás az éjszakai bazár, mivel ez nyitva minden nap az évben időjárástól függetlenül, sötétedésig, míg éjfél körül. Hogy a piac javában után érkezik 18:00 Ha történetesen környékén késő délután, akkor valószínű, hogy a helyszínen több mint egy pár mozgó munkavállalók fém standokon és bélés őket felfelé és lefelé mindkét oldalán a főút . Mire a nap lemegy, a többség a utcai árusok lesznek betöltve portékáikat a saját standokon.

Ha azt szeretnénk, hogy néhány légzés szobában a böngészés, menj már. Ha hűvös tömeg, menj bármikor.

Mit vegyek

A lehetőségek szinte végtelen, amikor mit kell vásárolni a bazárban. Ez nem az a hely, hogy pont high-end termékek, de ez nem jelenti azt, hogy nem elkényeztetve szempontjából mi áll rendelkezésre. És mivel sok a standokon a végén értékesítési hasonló elemek, nem érzi szükségét, hogy felkap az első dolog, amit látsz. Akkor lehet, hogy kap, hogy a T-shirt vagy hímzett párnát kiterjed olcsóbb valahol a következő blokk. A sok kínált termékek közé tartozik a már említett T-shirt, háztartási, ruha, művészeti, elefánt nadrág, ékszerek, cipők, táskák, muay thai rövidnadrág, játékok, régiségek, knock-off napszemüvegek és így tovább.

Ami a hol összpontosítani a böngészési és alku erőfeszítések néhány, a legjobb dolog, hogy tartsa a szemét a közé thai selymek, faszobrok (bónusz, ha látod, hogy valaki akcióban faragás egy bódé), bambusz rizs dobozok, kézzel faragott szappanok és gyertyák, hagyományos thai ruha, mint az ultra-kényelmes halász nadrág, fűszerek (így főzni egy kis thai finomságok otthon) és ezüst ékszerek.

Hol és mit kell enni

Te nem éhezik, amikor meglátogatja a bazárban. Lehetőségek a snack utcai élelmiszer, állj meg egy italra, vagy egy étkezés egy sit-down étterem bővelkedik, így nem számít, hogy mit te a hangulat, akkor valószínű, hogy megtalálja. Figyelje meg a bárok és éttermek állítsa vissza a standokon, amelyek sok. Ne feledd, hogy ezek a helyszínek miatt gyakran kap elfoglalt 7 órától kezdődően miatt elsődleges éjszakai piac található, ezért ha azt szeretnénk helyet, korán érkezünk tét ki egy jó helyet.

Ha azt tervezi, hogy a piacon egy ideig rengeteg lehetőség snackek, beleértve a mangó ragadós rizs (a nagy pick-me-up), gyümölcs turmixokat, tavaszi tekercs, roti (banán verzió egy must próbálja), fagylalt és különféle egyszerű tészta ételeket és grillezett húsok.

Alján található végén a Chiang Mai Night Bazaar on Chang Klan Road is megtalálható a Anusarn Market, amely otthont ad a rengeteg élelmiszer standokon lehet választani, ahol megtalálható ételek megfizethető áron.

Tévedések elkerülése érdekében

Van néhány dolog, hogy tartsa szem előtt, amikor meglátogatta Chiang Mai éjszakai bazárban, hogy a legtöbbet a tapasztalat. Mivel a puszta mennyisége a látogatók, attól függően, hogy mikor érkezik, akkor valószínűleg megosztás tér nagy klaszterek lassan mozgó emberek türelme elengedhetetlen, ha el akarjuk kerülni a frusztráció. Cél, hogy megérkezik, ahogy a dolgok gördülő (kb 18:00) előtt az utcán kap eltömődött, így böngészhetjük gyorsabb ütemben.

Böngészés közben, ne feledje, hogy alkudni, ha látsz valamit, amit szeretne vásárolni. Nem csak ez várható volt, de ez is része a móka. Az árak úgy tűnik, olcsó észak-amerikai szabványok, de ezek az árak gyakran jelölt legalább 20 százalék. Csak arra emlékszem, hogy udvarias. Nincs értelme abban, hogy ideges, ha a forgalmazó nem felel meg a kívánt árat. Olyan sok standokon lehet választani könnyedén csak lépni.

Ez is sokkal könnyebb thai baht kéznél, ha azt tervezi, hogy minden vásárlás óta a legtöbb gyártók valószínűleg nem lesz képes, hogy megváltoztatja a helyi pénznemben.